maritbet girişmaritbet
Demir İnşaat, yeni projesi Demir Romance’ı akıllı ev konseptinde hayata geçiriyor!

Demir İnşaat, yeni projesi Demir Romance’ı akıllı ev konseptinde hayata geçiriyor!

Son yıllarda proje atağına geçen Demir İnşaat, yeni projesi Demir Romance’ı ‘akıllı ev’ konseptinde hayata geçiriyor. Beylikdüzü’nde gerçekleştirilen projede, birçok sistem tek tuşla kontrol edilebilecek

Son yıllarda yaptığı lüks konut projeleriyle adından sıkça söz ettiren Demir İnşaat, yeni projesi Demir Romance için Beylikdüzü'nü seçti. Aşk-ı İstanbul mottosuyla inşa edilen proje, Beylikdüzü'nde yapılan ilk akıllı ev projesi olmasıyla da dikkatleri üzerine çekiyor.

Demir İnşaat'ın Beylikdüzü'nün ‘Akıllı Ev' teknolojisine sahip ilk projesi Demir Romance ile bölgeye yepyeni bir değer katmayı amaçladığını belirten Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, projedeki her konut birimine uygulanacak sistem ile konut sahiplerinin evlerindeki tüm aydınlatma, ısıtma/soğutma gibi sistemlerin kontrolünü tek bir tuşla sağlayabileceklerini söyledi.

Yüzde 1 KDV
2005 yılından itibaren Beylikdüzü'nde konut projeleri hayata geçirdiklerini belirten Demir, Narçiçeği, Günışığı, Ayışığı Halting ve Nisan 2013'te teslim edilmesi planlanan Ayışığı Vadi Evleri'nden sonra Demir Romance için de bu bölgeyi seçtiklerini dile getirdi.

Beylikdüzü'nün çok hızlı bir gelişim atağına geçtiğini ifade eden Demir, “Metro hattıyla da bölge daha fazla gelişecek” dedi.

Projenin arsasını 2011'de aldıklarını ifade eden Demir, bir senelik etüt çalışmasından sonra Kasım 2012'de temelleri atılan projeyi 2015 sonu gibi teslim etmeyi planladıklarını söyledi. Demir, daha önceki projelerinde erken teslim olanağı yakalayabildiklerini belirterek, “Umarım Demir Romance'ı da daha erken bitirerek, 2015'in sonu değil başı gibi teslim edebiliriz” dedi. Demir, projenin yatırım maliyetinin ise toplam 235 milyon lira olduğunu vurguladı.
Projede yüzde 40-50 oranında prim öngördüklerini ifade eden Demir, “Bir önceki projemiz Ayışığı Vadi Evleri'nde yüzde 50-55 oranında prim öngörüyorduk.  Yüzde 75 prim yaptı. Demir Romance da tahminlerimizin üzerinde prim yapacak” diye konuştu.

Projedeki konut fiyatlarının 179 bin 400 liradan başladığını belirten Demir, projede yüzde 1 KDV uygulandığını söyledi.

28 villaya yer verecek
35 bin metrekare alanda inşa edilen projenin, 22 bin metrekaresi yeşil alana ayrılıyor. 7 blok üzerinde yükselecek Demir Romance'ta, 1+1'den 4,5+1'e kadar çeşitli büyüklük ve özelliklerde 776 konut, 60 ticari alan ve 28 villa yer alacak. Akıllı ev konseptinde hayata geçirilen projede, bina otomasyon sistemi ile trafik takip edilebilirken, spada yer ayırtılabilecek, faturalar yatırılabilecek ve taksi çağırılabilecek.

Demir Romance'ın sosyal donatıları içinde ise, yüzme havuzu, tenis kortu, squash, dans eğitim merkezi, kreş ve yer alacak.

Hadımköy'e hem konut hem işyeri
Firmanın yeni projelerine değinen Hamit Demir, Hadımköy'de yeni bir projeye başlayacaklarını anlatarak, “125 bin metrekare inşaat alanına sahip projede 500 daire yapacağız. 18 işyerinin bulunacağı projenin satılabilir alanı da 70 bin metrekare olacak” diye konuştu. Demir, projenin yatırım maliyetinin ise 160 milyon lira olacağını belirtti. Demir, ayrıca Anadolu illerine yatırım yapacaklarını belirterek, “İç Anadolu, Ege, Akdeniz bölgelerinde ve yurtdışında da yatırımlar yapacağız. Ankara, İzmir ve Antalya'yla ilgileniyoruz” dedi.

Ukrayna'ya karma proje
Demir İnşaat'ın yurtdışı faaliyetlerine de değinen Hamit Demir, şunları dile getirdi: “2008' yılında Kiev'de 530 dönümlük bir arsa aldık ama Avrupa krizi Ukrayna'yı da etkiledi. Biz de bekleme kararı aldık. 1 ay kadar önce tekrar harekete geçtik.  Vinnitsa'da 22 dönümlük bir başka arazimiz daha var. 2014'te burada otel, AVM ve konut üçlüsünden oluşan bir proje gerçekleştirmek istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda yurtdışında da söz sahibi olmak istiyoruz.”

% 8'i yabancıya satıldı
Demir Romance'ta kalite standartlarını en üst düzeyde tuttuklarını vurgulayan Demir İnşaat Genel Müdürü Hakan Ocak, firmanın 2013 ve 2014 yılında toplam 700 milyon liralık yatırımı olacağını belirtti.

Projede ön talep sürecinin tamamlanarak resmi satış sürecine başladıklarını belirten Demir İnşaat Pazarlama ve Satış Müdürü Ferda Deveci de, “Ön talep toplama sürecinde projenin yüzde 50'si için talep aldık. Bu taleplerin yüzde 20'sini ise kesin satışa çevirdik” dedi. Demir Romance için Ortadoğu, Rusya ve İngiltere'den talep geldiğini belirten Deveci, şu ana kadar yüzde 7-8 oranında yabancıya konut satıldığını ifade etti. Deveci projedeki ticari birimlerin metrekare fiyatlarının ise 5 bin liradan başladığını belirterek, büyüklüklerinin 25 ile 800 metrekare arasında değiştiğini söyledi.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Demir İnşaat'ın Sevgililer Günü tanıtım videosu
  • 14.02.2018 13:23

Demir İnşaat'ın Sevgililer Günü tanıtım videosu

Demir İnşaat'ın Sevgililer Günü'ne özel hazırladığı Demir Country proje kampanya ...

Hamit Demir '2015-2016 Demir İnşaat'ın yılı olacak'
  • 12.09.2014 16:39

Hamit Demir '2015-2016 Demir İnşaat'ın yılı olacak'

Demir İnşaat YKB Hamit Demir, yeni projelerini anlattı. İş güvenliğine de değine ...

Hamit Demir canlı yayın röportajı 2. kısım
  • 15.08.2014 08:58

Hamit Demir canlı yayın röportajı 2. kısım

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, canlı yayınımıza konuk oldu. De ...

Hamit Demir canlı yayın röportajı 1. kısım
  • 15.08.2014 08:54

Hamit Demir canlı yayın röportajı 1. kısım

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir ile Beylikdüzü'nden İzmir'e uzan ...

Demir İnşaat'ın tanıtım filmi yayında
  • 29.04.2014 15:04

Demir İnşaat'ın tanıtım filmi yayında

Birçok projenin altına imzasını atan Demir İnşaat'ın dikkat çeken tanıtım filmi ...

Engin Kırmızıtoprak, Demir Romance örnek dairesini tanıttı!
  • 01.05.2013 13:44

Engin Kırmızıtoprak, Demir Romance örnek dairesini tanıttı!

Demir Romance projesinin satış sorumlusu Engin Kırmızıtoprak, Demir Romance proj ...