maritbet girişmaritbet
Concord İstanbul’da 10 günde evlerin yarısı tükendi

Concord İstanbul’da 10 günde evlerin yarısı tükendi

Teknik Yapı, Türkiye’deki kentsel dönüşüm projelerinin pilot uygulaması olan Fikirtepe’de marka gücünü konuşturdu

Fikirtepe'de, ruhsat ve tüm izinleri alınarak satışa çıkan ilk proje unvanını taşıyan Concord İstanbul'un yüzde 52'si satıldı. Teknik Yapı, toplamda 1.175 rezidans daireden oluşan Concord İstanbul projesinin ilk etabını oluşturan 622 rezidansın yüzde 52'sini gelen yoğun talep sonucunda ilk 10 günde sattı.

Concord İstanbul, Kadıköy'ün merkezinde konumlanmasına ek olarak hem home-ofis hem de rezidans özelliği taşımasıyla, yatırımcıların ve yaşam amacıyla talepte bulunanların tercihi oldu. Yıllardır Teknik Yapı'dan sürekli daire alanlar bu başarıda önemli rol oynadı.

Concord İstanbul'un birden fazla avantaj sağladığı için böyle bir satış başarısı yakaladığını ifade eden Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, Türkiye'nin ilk kentsel dönüşüm projesi olduğu için, projeye İstanbul dışından gelenlerin bile olduğunu söyledi.

Şehirdışından talep geliyor

Umut Durbakayım, “Bağdat caddesinde oturup, 10 yıl sonrasına yatırım yapanlar var. Önümüzdeki yıllarda Anadolu yakasının ticaret merkezi olacağını düşünen ve home-ofis ihtiyacını şimdiden karşılamak isteyen kurumsal firmalar da daire sahibi olanlar arasında yer aldı” dedi.

Concord İstanbul'un Anadolu yakasının gözde lokasyonu Kadıköy'de yükseldiğine dikkat çeken Durbakayım, projenin bölgesel avantajlarını sıralayarak, “Projemiz E5 karayoluna paralel, iki metro durağı arasındaki mesafe 5 dakika, 1. ve 2. köprü bağlantılarına araçla 15-20 dakika. Ayrıca proje hem denize hem de İstanbul'un en işlek caddesi Bağdat'a komşu” diye konuştu.

Tavan yüksekliği 2.78 metre

Refah bir yaşam alanı sunan rezidans dairelerde tavan yüksekliği net 2.78 metre olarak dikkat çekerken, otel ve tatil köylerinde olduğu gibi kanal tipi klima sistemi, oda ve salonlarda hazır olarak teslim edilecek. Tüm daire cephelerin yüzde 75'i cam olan ve gün ışığından faydalanacak olan rezidans sahipleri, ayrıca beş katlı kapalı otoparkta en az bir araçlık alana sahip olacak.

‘Yaşamak için  tercih ettiler'

Yaşam amaçlı taleplerin öne çıktığını belirten Umut Durbakayım, gerçekleşen satışlardaki 27 - 37 yaş arası genç nüfus oranının yüzde 35 seviyesinde olduğunu kaydetti. Durbakayım, yeni çiftler ve çocuksuz aile ağırlığının hakim olduğu satışlarda 1+1 tipi rezidansların da 2+1 ve 3+1 tiplerinde olduğu gibi yaşam alanı olarak görüldüğünü belirtti.
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Nazmi Durbakayım 'Yatırımcı yine gayrimenkul dedi'
  • 15.04.2022 11:47

Nazmi Durbakayım 'Yatırımcı yine gayrimenkul dedi'

İNDER ve Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, TÜİK'in mart ayı k ...

Evora İzmir tanıtım filmi yayında!
  • 26.09.2018 12:54

Evora İzmir tanıtım filmi yayında!

Emlak Konut GYO bünyesinde Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen E ...

Evora İzmir basına tanıtıldı
  • 25.09.2018 15:38

Evora İzmir basına tanıtıldı

Emlak Konut GYO bünyesinde Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen E ...

Umut Durbakayım ve Feyzullah Yetkin Evora İzmir'i anlatıyor
  • 25.09.2018 13:32

Umut Durbakayım ve Feyzullah Yetkin Evora İzmir'i anlatıyor

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım ve Halk GYO Genel M ...

"Tüm projelerimizle kampanyaya katılıyoruz"
  • 28.08.2018 15:32

"Tüm projelerimizle kampanyaya katılıyoruz"

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, tüm projelerinde T ...