maritbet girişmaritbet
Bulvar İstanbul'da ön talepte 400 daire satıldı

Bulvar İstanbul'da ön talepte 400 daire satıldı

Emlak Konut GYO’nun son projesi Başakşehir’deki Bulvar İstanbul yoğun ilgi topladı. Yeni Şehir’in içinde kalan projede ön taleple 400 daire satıldı

İstanbul Avrupa yakasında Yeni Şehir'in bir parçası olarak planlanan Başakşehir'deki projeler yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Bölgenin en büyük yatırımcısı konumundaki Emlak Konut GYO'nun satışa çıkardığı projeler rekor taleplerle karşılaşıyor. Firmanın Hoşdere projesindeki 780 konutuna 3 bin başvuru gelirken, 1000 konutluk Başakşehir Evleri'ne 25 bin kişi başvurmuştu. Emlak Konut GYO'nun bölgedeki son projesi Bulvar İstanbul ise daha resmi satışa çıkmadan 400 talep topladı.

Projeyi Özülke - Özkar Ortak Girişimi ile hasılat paylaşımı yöntemiyle yapan Emlak Konut GYO'nun bugün başlayan resmi satışlarla birlikte yine yüksek oranda satış grafiği yakalaması bekleniyor.

İkinci Ataşehir
Projenin tanıtımında konuşan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, bölgenin hızla geliştiğini vurgulayarak, E-5'ten Karadeniz'e kadar olan alanın Yeni Şehir olarak belirlendiğini söyledi. “Bu alan İstanbul'un parlayan yıldızı olacak” diyen Murat Kurum, “Bölgede master planlar yapıldı. Planlı bir kentleşme olacak. 24 saat yaşayan bir kent yaratacağız. Burada Ataşehir gibi bir yer ortaya çıkarmayı planlıyoruz” açıklamasını yaptı. Bölgede toplamda 1 milyon kişinin yaşayacağını dile getiren Kurum, “Bu 250 bin konut demek. Bunun bir bölümünü biz yapacağız” dedi.

‘Bölgeye talep artıyor'
Projenin tanıtımında konuşan Özülke - Özkar Ortak Girişimi Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Aydoğan, Başakşehir'in planlanan altyapı ve ulaşım imkânlarıyla İstanbul'un en iddialı bölgelerinden biri olduğunu belirterek, TEM, 3. Köprü Yolu, Sağlık Kent ve metro gibi önemli aksların merkezinde bulunmasıyla bölgenin her geçen gün daha fazla talep gördüğünü söyledi.

Bilal Aydoğan, Bulvar İstanbul'un yatırımcıya en çok kazandıran projelerin başında geleceğini ifade ederek, “Şu anda metrekare fiyatlarımız 2.100 ile 2.800 lira arasında. Buradan daire alanların yüzde 70-80 oranında prim yapmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Özülke - Özkar Ortak Girişimi Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Özcan da, Başakşehir'in en iyi prim yapacak bölge olduğunun altını çizerek, ana arterlere bağlanan yolları, Sağlık Kent, Olimpiyat Stadı ve 3. Köprü projelerinin konut yatırımcısının büyük ilgisini çektiğini vurguladı.

Yılsonunda temel atılıyor
Emlak Konut GYO'nun Şubat 2013'te yapılan Başakşehir-Ayazma'daki 3. Etap İhalesi'ni kazanan Özülke - Özkar Ortak Girişimi'nin gerçekleştireceği Bulvar İstanbul, 110 bin metrekarelik arazi üzerine 1500 konut, 14 ticari alan, okul ve camiden oluşuyor.  

Temeli bu yılsonunda atılacak Bulvar İstanbul, 2016 yılının ikinci çeyreğinde teslim edilecek. İki etapta 23 bloktan oluşan projede 1+1'den 6+1'e kadar daire tipleri bulunurken, ağırlık 2+1, 3+1 ve 4+1 büyüklüğündeki dairelere veriliyor. 82 metrekareden 277 metrekareye kadar farklı büyüklüklerdeki dairelerin metrekaresi ortalama 2 bin 400 liradan satılıyor.

İki büyük ihale yolda
Murat Kurum, 2013'te toplamda 19 ihale yaptıklarını vurgulayarak, yılsonuna kadar Bursa ve Zeytinburnu'ndaki arsaları ihaleye çıkaracaklarını açıkladı. Kurum, aynı dönemde 2-3 projenin lansmanını da yapacaklarını belirterek, şunları söyledi: “Zeytinburnu'nda ihaleye çıkacağız. Kartal'daki projede satışlar başlayacak. Bunun yanı sıra yeni arsalar alıyoruz. Başakşehir'de toplamda 5 milyon metrekarelik arsamız var. Buraya 50 bin konut yapabiliriz.”

1 MİLYAR TL KÂR HEDEFLİYOR
Murat Kurum, 2013'ün eylül ayına kadar 1o bin 410 bağımsız bölüm satışından 4.3 milyar lira ciroya ulaştıklarını belirterek, ”Yılın 3 çeyreğindeki 886 milyon liralık kârımız geçen yılın tamamının 1.6 katına ulaştı. Yılsonu kâr hedefimiz ise 1 milyar liranın üzerinde. Yılsonunda 15 bin satış hedefimizi de yakalayacağımızı düşünüyoruz” diye konuştu.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yenişehir Evleri ilk iki etabının kuraları çekiliyor
  • 02.05.2024 15:46

Yenişehir Evleri ilk iki etabının kuraları çekiliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Emlak Konut GYO ve Türk Hava Y ...

Emlak Konut’tan Göktürk’e villa konseptli yeni konut projesi!
  • 06.10.2022 11:05

Emlak Konut’tan Göktürk’e villa konseptli yeni konut projesi!

Emlak Konut GYO, Göktürk'te villa ve konutlardan oluşan yeni projeye başlıyor. F ...

Emlak Konut, bakanlıktan 1.7 milyar liraya arsa satın aldı!
  • 18.08.2022 11:04

Emlak Konut, bakanlıktan 1.7 milyar liraya arsa satın aldı!

Emlak Konut GYO, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan arsa satı ...

Emlak Konut Beykoz Tokatköy projesinde son durum!
  • 22.07.2022 15:34

Emlak Konut Beykoz Tokatköy projesinde son durum!

Emlak Konut GYO Beykoz Tokatköy kentsel dönüşüm projesinde geri sayım başla ...

Emlak Konut Ümraniye İnkılap ihalesini Kiler GYO&Biskon Yapı kazandı!
  • 21.07.2022 11:26

Emlak Konut Ümraniye İnkılap ihalesini Kiler GYO&Biskon Yapı kazandı!

Emlak Konut GYO Ümraniye İnkılap arsası sahibi buldu. Emlaktasondakika.com olara ...

Emlak Konut Avcılar 2. Etap arsasına 4.7 milyar TL! 
  • 25.06.2022 01:04

Emlak Konut Avcılar 2. Etap arsasına 4.7 milyar TL! 

Emlak Konut GYO Avcılar Firuzköy 2. Etap arsa ihalesini Cevahir Yapı&HB ...