maritbet girişmaritbet
Bulvar İstanbul'da bir ayda 600 konut satıldı

Bulvar İstanbul'da bir ayda 600 konut satıldı

İstanbul’a yapılması planlanan ‘Yeni Şehir’ projesinin de bulunduğu Başakşehir’de konumlanan Bulvar İstanbul’da bir ayda 600 konut sahiplerini buldu

Yeni Şehir'in bir parçası olarak planlanan Başakşehir'de inşasına başlanan Bulvar İstanbul projesi yoğun talep görüyor. Resmi satışa çıkmadan 400 talep toplanan projeyi Özülke - Özkar Ortak Girişimi ile hasılat paylaşımı yöntemiyle yapan Emlak Konut GYO'nun bölgedeki son projesinde bir ayda 600 konut satıldı. Özülke - Özkar Ortak Girişimi Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Aydoğan, Başakşehir'in planlanan altyapı ve ulaşım imkânlarıyla İstanbul'un en iddialı bölgelerinden biri olduğunu belirterek, TEM, 3. Köprü Yolu, Sağlık Kent ve metro gibi önemli aksların merkezinde bulunmasıyla bölgenin her geçen gün daha fazla talep gördüğünü söyledi. Bulvar İstanbul'un yatırımcıya en çok kazandıran projelerin başında geleceğini ifade eden Bilal Aydoğan, “Şu anda metrekare fiyatımız ortalama 2 bin 600 TL. Buradan daire alanların yüzde 70-80 oranında prim yapmasını bekliyoruz. Tamamlandığında ise metrekare fiyatımız 4 bin TL'nin üzerine çıkacak” diye konuştu. Resmi satışın başladığı günden bu yana 600 konutun satışını gerçekleştirdiklerini söyleyen Aydoğan, “Bölgelerdeki konut projelerinde fiyatlar 2.900 ila 3.200 bandında. Yakın zamanda bizimde fiyatlarımız zamlanacak. Bloklarımız çıkınca dış cepheler bitince arada ciddi fark olduğu ön plana çıkacak. Bu projenin daha iyi olduğunu tüketici algılayabilecek ve fiyatlar diğer projelerdeki rakamların üzerine çıkacak” diye konuştu.

4+1'lere yoğun talep
Projede en çok 4+1 dairelerin talep gördüğünün altını çizen Aydoğan, şöyle konuştu: “Planlamamızda bu daireler ilk etapta 30 taneydi. Daha sonra ilgiyi gördükçe, sayıyı 140'a çıkardık. İlk satışa çıktığımızda çok tedirgindik. Bu dairelerin kârlılığı güzel fakat stokta kalırsa ciddi bir maliyet oluşturur. O kadar çok talep geldi ki, plan tadilatı yaparak bir bloğu sırf 4+1 olarak mı tasarlasak diye düşündük. Ancak bu teknik açıdan pek mümkün değil. Bu bölgedeki vatandaşın tek ihtiyacı büyük metrekareli lüks konutlar. Projemizde 200 tane daha 4+1 dairemiz olsaydı satardık.”

‘Başakşehir'de boş ev yok'
Başakşehir'e Bağcılar, Esenler ve Güngören gibi semtlerden göç olduğunu ifade eden Aydoğan, “Başakşehir'de yaşayanlar da bölgeyi terk etmek istemiyor. Daha iyi koşullarda, sosyal donatılara sahip konutlara geçmek istiyorlar. Evlerini değiştirdiklerinde ise, Bağcılar-Güngören'deki insanlar da o evlere geçiyor. O yüzden burada boş yer bulmak pek mümkün olmuyor. Kayaşehir ve Başakşehir'de kiralık daire bile bulmak zor. Biz proje müdürümüze daire bulmakta zorlandık” diye konuştu.

Sağlık Kent'e komşu
Bulvar İstanbul önümüzdeki günlerde inşasına başlanacak olan 3000 yatak kapasiteli 11 ihtisas hastanesinin bulunduğu Sağlık Kent projesinin yanında yer alıyor. Ayrıca yapımı süren Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantı yolu, metro ve Atatürk Olimpiyat Stadı ile aynı lokasyonda yer alan proje, iki etap, 15 blok ve 1555 daireden oluşuyor. 82 metrekareden 277 metrekareye kadar farklı büyüklüklerdeki dairelerin metrekaresi ortalama 2.600 liradan satışa sunuluyor. Projede her ihtiyaca ve arayışa yönelik 1+1'den 5+1'e kadar daire tipleri bulunuyor.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bulvar İstanbul havadan görüntülendi
  • 07.04.2017 11:35

Bulvar İstanbul havadan görüntülendi

Özülke - Özkar İnşaat tarafından inşa edilen Bulvar İstanbul projesinin mart ayı ...

Bulvar İstanbul'da konutlar hemen teslim ediliyor!
  • 28.01.2017 11:06

Bulvar İstanbul'da konutlar hemen teslim ediliyor!

Özülke - Özkar İnşaat tarafından Başakşehir'de hayata geçirilen Bulvar İstanbul' ...

Bilal Aydoğan, Maksem Grup'u anlattı!
  • 16.04.2016 15:14

Bilal Aydoğan, Maksem Grup'u anlattı!

İstanbul Finans Merkezi'nin yanı başında inşa edilen A+Live Ataşehir'e imzasını ...

"Bulvar İstanbul'un, yüzde 14'ünü yabancı satın aldı!"
  • 01.05.2015 17:33

"Bulvar İstanbul'un, yüzde 14'ünü yabancı satın aldı!"

Özülke İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Aydoğan, Uluslararası Yatırım Zirvesi 2 ...

Bilal Aydoğan, Bulvar İstanbul'daki satış başarısını anlatıyor!
  • 19.03.2015 15:27

Bilal Aydoğan, Bulvar İstanbul'daki satış başarısını anlatıyor!

Bulvar İstanbul İş Ortaklığı İcra Kurulu Üyesi Bilal Aydoğan, projenin satış baş ...