maritbet girişmaritbet
Bomonti ulaşımı avantaja çevirdi konut fiyatları yükseldi!

Bomonti ulaşımı avantaja çevirdi konut fiyatları yükseldi!

Okmeydanı, Bomonti gibi şehrin merkezi noktalarına yakın konumlanan Piyalepaşa Bulvarı’nda konut fiyatları artış göstermeye başladı. Kentsel dönüşüm bölgesi olarak da öne çıkan bulvar, birçok bölgeye sağladığı ulaşım kolaylığıyla dikkat çekiyor

Kentsel dönüşüm bölgesi olan Piyalepaşa, merkezi konumu ve ulaşım kolaylığı nedeniyle İstanbul'un yeni yatırım merkezlerinden biri haline geliyor. Beyoğlu'na bağlı olan mahalle, E-5 Karayolu'ndan direkt ulaşımı dışında özellikle yeni açılan Piyalepaşa - Kağıthane Tüneli ve Sütlüce TEM çıkışı ile her yöne kolay ulaşım sağlamasıyla da dikkat çekiyor.

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'nin yaptığı pazar araştırmasında öne çıkan Piyalepaşa Bulvarı, E-5 Karayolu üzerinden, Okmeydanı sapağından rahatlıkla ulaşılabilen konumuyla yatırımcıların ilgi odağı haline gelmiş durumda. Araştırmaya göre, talebin yoğun olduğu bulvar üzerinde yatırıma hazırlananların yanı sıra birçok yatırımcı da arsa arayışlarını sürdürüyor. Bulvar üzerinde 5 bin ile 6 bin lira birim fiyatla çok sayıda eski bina ve konut satışı gerçekleştiriliyor.

İç kısımlarında eski konutların birim metrekare fiyatlarının ortalamasının 900 ile 1000 lira arasında değiştiği Piyalepaşa Mahallesi'nde, yeni konutların birim metrekare fiyatları ortalama 1.500 lira düzeyindeyken, bulvar üzerinde konumlu olan bir gecekondunun birim metrekare satış fiyatı ise 5 bin lira seviyesine yükselmiş durumda.

Bireysel yatırımcıyı çekiyor
Piyalepaşa, Kaptanpaşa, Fetihtepe Mahallelerini kapsayan bölgede yaklaşık 10 bin adet dönüştürülecek bina bulunduğu biliniyor. Dönüşüm projesi kapsamında, Okmeydanı'nın ulaşım akslarına ve nüfus yoğunluklarına bağlı olarak yaklaşık 30 bölgeye ayrılacağı ve dönüşümün bu 30 bölgede eş zamanlı gerçekleştirileceğinin belirtildiği araştırmada, proje kapsamında toplam 2 milyon metrekare inşaat alanı üretileceği,  ortalama bina yüksekliğinin 9 kat ve yoğunluğun ortalama 1.000 kişi/hektar olacağı açıklandı.

Bomonti gelişim atağında
Önceleri yapılan plansız yapılaşmayla kısıtlı bir gelişme gösteren Bomonti de İstanbul'un hızlı gelişim gösteren ilçeleri arasında yerini alıyor. Öncelerde kent dışı gibi görünen bölge, fabrikaların şehir dışına taşınmaları ve ticari aksın yoğunlaşması ile dikkat çekiyor. Konut ve eğitim gibi yaşamsal alanlarının artmaya başladığı Bomonti, bu sebeple  merkezi aksın bir parçası haline geliyor. Bomontide, Rixos, Arista İnşaat, Sinpaş GYO, Fer Yapı, Tekfen ve Extensa, gibi şirketlerin projeleri ve Hilton, Anthill gibi konut-otel karması kompleksler bulunuyor.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Seba Gacemer, Sinpaş Koru Aura'yı anlatıyor!
  • 19.01.2022 17:02

Seba Gacemer, Sinpaş Koru Aura'yı anlatıyor!

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, Koru Aura projesini emlaktasondakika.com m ...

Sinpaş’tan her daim kazandıracak yeni proje: Koru Aura
  • 19.01.2022 13:53

Sinpaş’tan her daim kazandıracak yeni proje: Koru Aura

Gayrimenkul sektörünün lideri Sinpaş GYO, yeni projeleriyle 2022’ye hızlı bir gi ...

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm projesinde son durum!
  • 17.09.2020 12:06

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm projesinde son durum!

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin detaylar düzenlenen Proje Bilgilendirme To ...

Depreme karşı yenilenen Okmeydanı Hastanesi’nde sona yaklaşıldı
  • 30.10.2019 14:30

Depreme karşı yenilenen Okmeydanı Hastanesi’nde sona yaklaşıldı

Depreme karşı yenilenen ve sismik izolatör sistemleri sayesinde deprem anında bi ...

Seba Gacemer '2018'de 1.6 milyar TL ciro hedefliyoruz'
  • 03.03.2018 16:58

Seba Gacemer '2018'de 1.6 milyar TL ciro hedefliyoruz'

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, 2018 yılında firma olarak 1 milyar 670 mil ...