maritbet girişmaritbet
As Yapı kentsel dönüşüme giriyor!

As Yapı kentsel dönüşüme giriyor!

İnşaat sektörüne 1983 yılında inşaat mühendisliği okurken başlayan Haluk Sert, kurduğu As Yapı ile gayrimenkul sektöründe sıra dışı işler yapıyor

İnşaat sektörüne 1983 yılında inşaat mühendisliği okurken başlayan Haluk Sert, kurduğu As Yapı ile gayrimenkul sektöründe sıra dışı işler yapıyor. Eminönü'nde Genç Türk ve Ebu Suud caddelerinin yıllar içinde farklı şekillerde yenileyen eden Haluk Sert, şimdiye kadar 50'nin üzerinde otelin inşaatını ve renovasyonunu yaptı.

Aynı zamanda inşaat yüksek mühendisi olan As Yapı Yönetim Kurulu Başkanı olan Haluk Sert, İstan bul'un en önemli merkezlerinde 10-80 odalı butik oteller hayata geçirdiklerini belirterek,  toplamda 2500 oda yaptığını söyledi. Sert, Eminönü'nde Genç Türk Caddesi'nde ilk olarak 1986 yılında araba galerilerini yenileyip otele dönüştürdüklerini vurgulayarak, talebe göre projelerin niteliğini belirlediklerini ifade etti. Haluk Sert, 2000'li yıllara gelindiğinde ise aynı caddeyi mağazalara dönüştürdüklerini anlattı.

Yeniden otele dönüyor

Bölgede çok sayıda tekstil mağazası yaptıklarını dile getiren Sert, “Bu mağazalar hâlâ duruyor. Bölgenin gelişen ticari hayatına göre projeler yaptık. Fakat şimdi bölge tekrar turizme dönüyor. Hatta bir binayı tekrar otele dönüştürdük” dedi.

Haluk Sert, Ebu Suud Caddesi'nin de zamanında otobüs firmalarının bürolarının bulunduğu bir yer olduğunu belirterek, “Şimdi burası İstanbul'un en değerli yerlerinden biri oldu” dedi. As Yapı olarak 2008'den beri Galata bölgesinde de çok sayıda bina yenilediklerini anlatan Sert, bölgede Nar Pera Otel, Galata Hotel ve Nar Galata Hotel gibi çok sayıda otel yaptıklarını söyledi.

150 teknoloji mağazası

Sert, farklı sektörlerle de işbirliği içinde olduklarını ifade ederek, Gold mağazalarını inşa ettiğini söyledi. Bu kapsamda teknoloji firması olan Gold'un 150 mağazasının inşaatını kendisinin yaptığını dile getiren Sert, bu mağazaların yenileme işlemlerini de gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Gayrimenkul yatırımlarında Toshiba'nın Türkiye Distribütörü olan İbrahim Özer'le birlikte projeler geliştirdiklerini söyleyen Sert, “İbrahim Özer ile birlikte çok sayıda yatırım gerçekleştirdik. Ortak proje yapıyoruz” dedi.

65 ülkeyi gezdi

Haluk Sert, bulduğu her fırsatta diğer ülkeleri gezdiğini belirterek, şehirleri ve binaları incelediğini söyledi. Şikago'da gördüğü bir binayı Ataşehir'de yapabileceğini anlatan Sert, “Yılın 1 ayını bu gezilere ayırıyorum. Hedefim tüm dünyayı gezmek. İyi projeleri Türkiye'de uygulamak istiyorum” dedi.

Barnathan'ı otel yapacak

Haluk Sert, Galata'daki eski binaları otele çevirdiklerini belirterek, bu projelerden birinin ise Barnathan Apartmanı olduğunu söyledi. Sert, 41 hissedarı olan binayı uzun uğraşlar sonunda satın aldıklarını anlatarak, ”Binayı 4.5 milyon dolara aldık. Barnathan bölgede yaşamış zengin bir aile. Bu bina en önemli apartmanlardan biri. Hindistan'ta yaşayan ve Barnathan ailesine mensup biri burayı almak istedi ama satmadık. Binayı renove ediyoruz. 65 odalı otel yapıyoruz. Proje onay bekliyor” dedi.

Beyoğlu'nu yeniliyor

Beyoğlu Piyalepaşa'da bir arsa satın aldıklarını, inşaatın kabasının yarıya geldiğini belirten Sert,  Feriköy'de bir mahalleyi dönüştürmek için harekete geçtiklerini söyledi. Bölgede 3.5 yıldır uğraştıklarını ve anlaşmaları bitirmek üzere olduklarını vurgulayarak, “150 kişiyle anlaştık. Bu bölgede eski binaları yıkıp yerine çok nitelikli bir proje hayata geçireceğiz” diye konuştu.

MASLAK'TA YENİ PROJE

Sert, Maslak'ta Ali Ağaoğlu'nun 1453 projesinin satış ofisinin yanındaki arsayı aldığını belirterek, “Burada 54 aileyle anlaştık. Binaları yıktık. Yerinde dönüşüm yapacağız ve herkese hak ettiği konutu vereceğiz” dedi.

40 binlik yer 2 milyon oldu

Sert, gayrimenkul fiyatlarının kısa sürede arttığını anlatarak,

“2004'te Sultanahmet'te 40 bin dolara satılan bir yere şimdi 2 milyon dolar veriyorlar. Balat'ta 900 bin dolara satın alınan yer için istenen fiyat ise 11 milyon dolar. Ama İstanbul hâlâ çok ucuz” dedi.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

As Yapı ofis pazarına girdi
  • 28.11.2013 09:55

As Yapı ofis pazarına girdi

Nar Yatırım ile birlikte Galata, Sirkeci, Eminönü ve Sultanahmet bölgelerinde 20 ...

Beyoğlu Look Ofis'te 185 bin dolara!
  • 09.10.2013 08:35

Beyoğlu Look Ofis'te 185 bin dolara!

Kaba inşaatı tamamlanan Beyoğlu Look Ofis projesinde fiyatlar 185 bin dolar ile ...

Beyoğlulook nerede? Nasıl gidilir?
  • 08.10.2013 12:02

Beyoğlulook nerede? Nasıl gidilir?

Beyoğlu'nun dokusuna uyguna bir mimari tasarıma sahip olan Beyoğlulook projesi B ...

Taksim Beyoğlu Look'ta satılık ofis!
  • 08.10.2013 11:49

Taksim Beyoğlu Look'ta satılık ofis!

Nar Yatırım ve As Yapı ortaklığı imzası taşıyan Taksim Beyoğlu Look projesinde s ...

Beyoğlu Look Taksim ofis fiyatları!
  • 05.10.2013 08:11

Beyoğlu Look Taksim ofis fiyatları!

Beyoğlu Look projesi Nar Yatırım ve As Yapı ortaklığında 110 milyon liralık yatı ...

Beyoğlu Look projesi 110 milyon liralık yatırımla yükseliyor!
  • 03.10.2013 08:13

Beyoğlu Look projesi 110 milyon liralık yatırımla yükseliyor!

Eminönü ve Galata’daki otelleri yenileyen Nar Yatırım ve As Yapı ilk projeleri o ...