maritbet girişmaritbet
Ali Sami Yen Stadı artık Torun Center!

Ali Sami Yen Stadı artık Torun Center!

Mecidiyeköy’de Ali Sami Yen arazisi üzerinde gerçekleştirilmesi planlanan Torun Center satışa çıktı. Merakla beklenen Torun Center projesinin yatırım bedeli ise 1 milyar lira

Uzun yıllar Galatasaray'ın stadyumu olarak kullanılan Ali Sami Yen arazisi ihalesini kazanan Torunlar GYO, yeni proje hazırlıklarını tamamlayarak satışa başladı. Torun Center adı verilen proje 2 rezidans bloğu ve 1 ofis bloğundan oluşuyor. Projede satış fiyatları 580 bin dolar ile 3 milyon 900 bin dolar arasında değişiyor.

Mimar Emre Arolat tarafından tasarlanan projede yaklaşık 19 bin metrekare dış mekân ve 6 bin metrekare iç mekân olmak üzere toplam 25 bin metrekare peyzaj alanı bırakıldı. Projenin önündeki 10 bin metrekarelik yeşil alan ise kent meydanına dönüştürülerek kamunun kullanımına açılacak.

‘Bir tarih yatıyor'
Torun Center arazisinin pek çok heyecanı ve sevinci barındıran bir anısı olduğunu söyleyen Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Torun Center'ın altında bir tarih yattığına dikkati çekti. Torun, “İstanbul'un hem sosyal hem ekonomik geçmişinde çok önemli bir yeri ve misyonu olan bu arsa milyonların sevincini, hüznünü ve heyecanını barındırıyor. Tarihe tanıklık eden bu önemli arsada İstanbullular için yeni bir kamusal, kentsel alan yaratmak istedik” dedi.

Ali Sami Yen heykeli olacak
Ali Sami Yen Stadyumu'nun ruhunu yaşatmak için Türkiye'nin önde gelen heykeltıraşlarının katılacağı bir yarışma düzenleyeceklerini  belirten Torun “Ali Sami Yen stadyumu sahip olduğu tarih ile Türkiye'nin hafızasında önemli bir yere sahip. Biz de Ali Sami Yen Stadyumu'nu yaşatmak için ülkemizin önde gelen 3 heykeltraşından projenin önüne bir heykel yapmasını istedik. Bu Torunlar GYO'nun vefa borcudur” diye konuştu.

Projenin önüne yerleştirilecek heykelin İstanbul'a gelecek turistlerin bile gelip fotoğraf çektirecekleri şekilde dizayn edileceğini söyleyen Mimar Emre Arolat da, “Ali Sami Yen'in kent hafızasında önemi büyük” dedi.

Modüler sistem kullandı

Projenin konut kulesinde metrekare satış fiyatları 5 bin 200 ile 8 bin 300 dolar arasında değişiyor. Ofis kulesinde ise ilk 10 katta 300 ile 420 metrekare arasındaki ofisler 5 bin 200- 5 bin 800 dolar + KDV arasında değişiyor. Bahçe ofisleri ise 105 metrekareden başlıyor, modüler sistemle 1.130 metrekareye kadar çıkıyor. Satış fiyatları ise metrekaresi 3 bin 900 ile 4 bin 900 dolar + KDV olarak belirtiliyor. Projedeki konutlarda yüzde 1 KDV uygulanıyor. Torunlar GYO bazı birimleri satışa çıkarmayarak portföyünde tutmayı planlıyor.

Futbolseverlerden ilgi
Ali Sami Yen arazisi ile gönül bağı olan herkesin projeye ilgi gösterdiğini belirten Torun, “Biz projemizi sadece belli bir taraftar grubu ile kısıtlamıyoruz. Futbola gönül veren herkesin ilgisi var. Eskiden futbol heyecanının yaşandığı yerde şimdi iş hayatının heyecanı yaşanacak” dedi.

Bahçe ofis konsepti
Torun Center ofis ve rezidans olmak üzere üç bloktan oluşuyor. Zeminden 160 metre yüksekliğinde olan iki konut kulesi toplam 42 kattan, ofis kulesi ise 36 kattan oluşuyor. Toplam 241 bin metrekare inşaat alanına sahip olan projede 69 bin metrekare konut ve 87 bin metrekare ofis ve ticari alan bulunuyor. Kulelerin alt platformunda konumlandırılan bahçe ofisler ise 2 katlı olarak sunuluyor.

Toplam 1 milyar lira yatırım tutarına sahip projenin 2015 yılının 3. çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Aziz Torun: Katar'da ilk ülkemizi tanıtacağız
  • 20.04.2017 12:41

Aziz Torun: Katar'da ilk ülkemizi tanıtacağız

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Yönetin Kurulu Başkanı ve Gayrimenk ...

Aziz Torun, Towar Al Kuwari ile ortak basın toplantısı düzenledi
  • 19.04.2017 19:10

Aziz Torun, Towar Al Kuwari ile ortak basın toplantısı düzenledi

GYODER Başkanı Aziz Torun ile Katar Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Muhammed Bin ...

Aziz Torun, GYODER'i ve sektörü değerlendirdi!
  • 23.03.2017 16:44

Aziz Torun, GYODER'i ve sektörü değerlendirdi!

GYODER Başkanı Aziz Torun, yeni dönemde başkanlık yapmayacağını açıkladı. Torun, ...

GYODER konut kampanyasının detayları!
  • 05.08.2016 11:44

GYODER konut kampanyasının detayları!

GYODER Başkanı Aziz Torun, yapılan basın toplantısında konut kampanyasının detay ...

GYODER'in konut kampanyasını Aziz Torun açıkladı!
  • 05.08.2016 11:43

GYODER'in konut kampanyasını Aziz Torun açıkladı!

GYODER Başkanı Aziz Torun, tarihi konut kampanyasının detaylarını anlattı. ...

Aziz Torun 'GYODER kampanyası 50 milyarlık büyüklükte'
  • 01.08.2016 18:21

Aziz Torun 'GYODER kampanyası 50 milyarlık büyüklükte'

GYODER Başkanı Aziz Torun, hazırladıkları konut kampanyasının Türk ekonomisine b ...