maritbet girişmaritbet
‘Ali Sami Yen’in geliri 1.5 milyar TL’yi bulacak

‘Ali Sami Yen’in geliri 1.5 milyar TL’yi bulacak

Ali Sami Yen stadyumunda inşa edilen Torun Center projesinde konutların yüzde 32’si, ofislerinse yüzde 35’i satıldı

Projeden 1.5 milyar TL'lik satış geliri bekleniyor. Torunlar GYO tarafından İstanbul'un merkezinde eski Ali Sami Yen stadyumu arsası üzerinde hayata geçirilen Torun Center, Mecidiyeköy'ün çehresini değiştirmeye hazırlanıyor. Kaba inşaatının yüzde 67'si tamamlanan projede konutların yüzde 32'si, ofislerin ise yüzde 35'i satıldı. Daire satışlarında ilk etapta özellikle manzaralı 1+1 ve 2+1 konutların yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Torunlar GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emre Torun, KDV dahil 367.2 milyon TL taahhütlü ön satış gerçekleştirdiklerini aktardı.

Torun, “Bunun 67 milyon dolar'lık bölümü, genel müdürlüğünü Torun Center'a taşıyacak olan dünyaca ünlü sigorta şirketlerinden Mapfre Genel Sigorta'ya yapılan ofis satışından geliyor” dedi. İnşaat maliyetlerinin yüzde 86'sını bu ön satışlarla finanse ettiklerini ifade eden Torun, projeden KDV hariç 1.5 milyar TL satış geliri beklediklerini söyledi.

Yüzde 30'u bitti

Torun Center'ın inşasına ve satışına geçtiğimiz yıl başladıklarını hatırlatan Torun, bir yıl içinde projeyle ilgili önemli bir aşama kaydettiklerini belirterek, “bugün geldiğimiz noktada projemizin kaba inşaatının yüzde 67'sini, toplamında ise yüzde 30'unu tamamladık” dedi.

Kent meydanı...

Torun Center'ın portföylerinde özel bir yerinin olduğuna dikkati çeken Torun, “Bunun en önemli sebeplerinden biri, önünde yer alan 10 bin metrekarelik kent meydanıdır. İstanbul'da bu büyüklükte meydana sahip ilk ve tek proje olma özelliği bizi gururlandırıyor” dedi.

Satış rakamlarına ilişkin de bilgi veren Torun, “Konutlarda yüzde 1 KDV avantajı ile satışlarımız devam ediyor. Konutların metrekare fiyatı 5 bin 500 dolar + KDV'den, ofisler ise metrekaresi 4 bin 500 dolar + KDV'den başlıyor” diye belirtti.

Yatırım planı 2 milyar TL

Emre Torun, Torunlar GYO olarak 2017'ye kadar arsa bedeli hariç 2 milyar liralık yatırım planladıklarını söyledi. Paşabahçe'deki projeleri için otel markalarıyla görüşmelere başladıklarını söyleyen Torun, Eyüp'te inşa edecekleri 4 bin konutluk projede 1000 ön talep topladıklarını ifade etti. Yabancıların Türk gayrimenkul piyasasına ilgisinin arttığını belirten Torun, yurtdışı fuarlarına katılarak projelerini tanıtacaklarını söyledi.

Bahçe ofisler tasarlandı

Torun Center, zeminden 160 metre yüksekliğinde olan iki konut kulesi toplam 42 kattan, ofis kulesi ise 36 kattan oluşuyor. Projede yer alan üç bloğun tüm cepheleri, dördüncü katlardan itibaren İstanbul Boğazı manzarası sunuyor. Rezidanslar 1+1'den 4+1'e kadar 100 ile 425 metrekare arasında değişiyor. Kulelerin altında konumlandırılan bahçe ofisler ise 2 katlı olarak sunuluyor.

2015 sonunda teslim edilecek

Arsa dâhil 1 milyar TL yatırımla hayata geçirilen projenin, 2015 yılı 3. çeyreğinde tamamlanması planlanıyor. Torun Center, konut, ofis ve ticari alanların yer alacağı meydanı ile Türkiye'nin en önemli mimarlarından Aga Khan Ödüllü Mimar Emre Arolat tarafından tasarlandı. Ofis ve rezidans olmak üzere üç bloktan oluşan projede 42 katlı kulelerde 27. kata ulaşıldı.

3 statlık şehir parkı yapacak

Emre Torun, projede 10 bin metrekarelik şehir parkı olacağını söyledi. Bölgede kamuya açık şehir parkı ihtiyacı olduğunu belirten Torun, “Projemizin ve yan arazideki projenin mimarı Emre Arolat. Her iki proje toplamında 3 stat kadar şehir parkı oluşacak” dedi. Torun, proje içinde Ali Sami Yen'in tarihini anlatacak bir heykel yapacaklarını dile getirdi.

Yavuz Karaman 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Torun Center maket görüntüleri - 2
  • 04.04.2014 09:56

Torun Center maket görüntüleri - 2

3 kule halinde yükselen Torun Center projesi zeminden 160 metre yüksekliğinde ol ...

Torun Center maket görüntüleri - 1
  • 04.04.2014 09:54

Torun Center maket görüntüleri - 1

Mecidiyeköy'de Ali Sami Yen Stad'ının yerine inşa edilen Torun Center, 353 birim ...

Torunlar GYO mevcut portföyünün 3 katı yatırım yapacak
  • 07.04.2012 19:05

Torunlar GYO mevcut portföyünün 3 katı yatırım yapacak

Torunlar GYO, 2013 yılı sonuna kadar 1 milyar 300 milyon TL yatırım yapmayı plan ...

EMRE TORUNLAR
  • 19.01.2012 17:58

EMRE TORUNLAR

Torunlar GYO Genel Müdür Yardımcısı Emre Torunlar inşaat sektörünü değerlendiriy ...

AZİZ TORUN RÖPORTAJ
  • 27.12.2011 17:52

AZİZ TORUN RÖPORTAJ

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun ile söyleşi... ...

5.Levent projesinin foto galerisi yayında!
  • 16.04.2015 13:20

5.Levent projesinin foto galerisi yayında!

Torunlar GYO'nun Alibeyköy'deki Kiptaş arazisi üzerine hayata geçirdiği 5.Levent ...