maritbet girişmaritbet
Ali Dumankaya ‘Yeni yasaların etkisiyle dengeli bir yıl olacak’

Ali Dumankaya ‘Yeni yasaların etkisiyle dengeli bir yıl olacak’

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, gayrimenkulde çıkan yeni yasaların etkisi ile dengeli bir yıl olacağını düşündüğünü ifade etti

2014'ün kentsel dönüşüm projelerinin yoğun bir şekilde başlayacağı bir yıl olacağını dile getiren Ali Dumankaya, “Genel olarak gayrimenkulde çıkan yeni yasaların da etkisi ile dengeli bir yıl bekliyorum” dedi. TÜİK verilerinin sektörün çok iyi bir yıl geçirdiğine işaret ettiğini söyleyen DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya,  “Ancak bu yanıltıcı olabilir. Sektöre çok sayıda yeni oyuncunun girmesi sonucu bazı lokasyonlarda arz fazlası yaşandı. Ama yine de genel olarak yüzde 1 KDV'li satışlar dolayısı ile iyi bir yıl geçirildiğini söyleyebiliriz” dedi. 6306 sayılı afet riski altındaki alanların dönüşümü yasasının yani kentsel dönüşümün 2013 yılının en önemli gelişmesi olduğunu anlatan Ali Dumankaya, “Bu yasa kapsamında örnek kentsel yenilemeler yaparak ülkemizin geleceği adına önemli adımlar atabiliriz” diye konuştu. 2014'ün seçim yılı olmasına rağmen kentsel dönüşüm projelerinin yoğun bir şekilde başlayacağı bir yıl olacağını dile getiren Ali Dumankaya, “Merkezi lokasyonlardaki, doğru fiyatlama yapılmış projelerde satışlar iyi olacaktır. Genel olarak gayrimenkulde çıkan yeni yasaların da etkisi ile dengeli bir yıl bekliyorum” şeklinde ifade etti.

Orta gelir grubuna yönelecek
Konut ihtiyaçlarıyla ilgili açıklamalar yapan Ali Dumankaya, şunları söyledi:
“Dar ve orta gelir grubuna hitap eden konutlar üretmeliyiz. Bu gelir grubunun ev sahibi olması için kafa yormamız gerekiyor. Sadece A ve B grubuna yönelik üretim, pazar için yeterli değil. Sosyal konutlar ana ihtiyaç, bu ihtiyaç ancak ucuz arsa üretimi ve kolay finansman seçenekleriyle sağlanabilir. Orta ve dar gelir grubunun ihtiyaçlarına da cevap vermek gerekiyor.”

Yeni projeler satışa çıkacak
Firmanın yeni projelerinden de bahseden Ali Dumankaya, “DKY İnşaat olarak başta kentsel dönüşüm projeleri olmak üzere çok aktif saha çalışmaları yaptık. On binin üzerinde kişi ile birebir temas ederek Kartal, Maltepe, Ataşehir, Kadıköy, Tuzla, Kâğıthane başta olmak üzere mahalle konseptini öne çıkaran, sahadan aldığı bilgileri projelerine yansıtan, kullanışlı daire planları ile aidat hassasiyetini dikkate alan projeler üzerinde çalıştık” dedi. Dumankaya, yeni projelerini 2014 yılı itibari ile sırasıyla satışa sunmaya başlayacaklarını belirtti.
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut satışları ekim ayında bir önceki yıla göre %25,3 oranında düştü!
  • 16.11.2022 10:17

Konut satışları ekim ayında bir önceki yıla göre %25,3 oranında düştü!

TÜİK verilerine göre; Türkiye genelinde konut satışları Ekim ayında bir önceki y ...

İnşaat maliyet endeksi yıllık yüzde 114.74 arttı!
  • 12.09.2022 11:00

İnşaat maliyet endeksi yıllık yüzde 114.74 arttı!

TÜİK verilerine göre inşaat maliyet endeksindeki artış temmuzda da devam etti ve ...

İNDER, kentsel dönüşüm ve sektörü değerlendirdi!
  • 17.12.2016 16:32

İNDER, kentsel dönüşüm ve sektörü değerlendirdi!

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım ve Fikirtepe Platformu Başkanı Ali ...

Ali Dumankaya 'Yabancılara 10 milyar dolarlık satış yapacağız'
  • 25.04.2015 20:35

Ali Dumankaya 'Yabancılara 10 milyar dolarlık satış yapacağız'

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, 9. Gayrimenkul Fuarı'nda yabanc ...