maritbet girişmaritbet
Alaeddin Babaoğlu: Haliç, İstanbul'un Central Park’ı olacak!

Alaeddin Babaoğlu: Haliç, İstanbul'un Central Park’ı olacak!

Haliç Yat Limanı ihalesinin ardından gözler son yılların en büyük gelişimini gösteren Haliç bölgesine çevrildi. Haliç’e 2007 yılında yatırım yapan kuruluşlardan Amplio Emlak Yatırım’ın Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, Haliç’in gün geçtikçe New York’taki Central Park’a benzediğini belirtti

Babaoğlu, “Çünkü şehrin ortasındaki bu vahada hem üniversiteleri, hem konutları hem otelleri hem eğlence alanlarıyla burası bütün şehre hizmet edecek bir alan.” dedi.

Tünel açıldı

Birkaç yıl önce kötü kokusu nedeniyle yakınından dahi geçilemeyen Haliç'e birçok uluslararası yatırımcının ilgi gösterdiğini söyleyen Babaoğlu, “Buranın değer kazanmasının en önemli etkeni hükümettir. Verdikleri sözleri de tuttular. Biz yatırımcı olarak bunu en önemli unsur olarak görüyoruz. Haliç'e deniz suyu vereceğiz dediler, deniz suyu geldi, tünel yapacağız dediler tünel açıldı,  Haliç'ten 7 dakikada Dolmabahçe Sarayı'na bağlanıyorsunuz. Verilen sözler yerine getirildiği için de yatırımların arkası kesilmeyecek” diye konuştu.

‘Hızla dönüşücek'

Afet Yasası'nın da etkisiyle Haliç'teki kentsel dönüşümün çok daha hızlı ilerleyeceğine işaret eden Babaoğlu, “Tabii ki geçmişin getirdiği çarpık yapılaşmalar var. Bunlar da kentsel dönüşümle birlikte çok süratli bir şekilde dönüşecek” dedi.

Yabancı yatırımcının hedefİnde

Haliçport ihalesinin yapılmasının ardından, bölgeye ilişkin son kaygıların giderildiğine değinen Baboğlu, uluslararası yatırımcıların da Haliç'te yatırım için fırsat kolladığını dile getirdi. Hilton, Amplio gibi büyük şirketlerin, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve AK Parti İstanbul İl Başkanlığı gibi önemli kuruluşların bulunduğu Haliç'in gelecek vaat eden bir bölge olduğunu yineleyen Babaoğlu, şöyle devam etti:

“Binlerce senedir çok önemli bir merkez olmuş Haliç yeniden layık olduğu yere geliyor. 50-60 sene bir uyku döneminde kalmış. Fakat son senelerde yapılan bütün yatırımlar burası layık olduğu yere gelme aşamasında.”

YAVUZ KARAMAN

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum ''Haliç'i kaderine terk etmeyeceğiz''
  • 17.06.2022 09:29

Bakan Kurum ''Haliç'i kaderine terk etmeyeceğiz''

Bakan Murat Kurum, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Haliç'in deniz sularıyla birlikte te ...

Gemici feneri tasarımı binanın cephesine taşındı!
  • 05.04.2022 12:02

Gemici feneri tasarımı binanın cephesine taşındı!

Sıradışı dış mekan tasarımlarıyla dikkati çeken Heatherwick Studio'nun New York' ...

Haliç'teki çöp tabakası temizleniyor
  • 11.02.2022 15:54

Haliç'teki çöp tabakası temizleniyor

İBB, Haliç'in mevsimsel yağışlar ve eriyen kar suları nedeniyle renginin değişti ...

Haliç'te suyun rengi kahverengiye dönüştü
  • 09.02.2022 16:30

Haliç'te suyun rengi kahverengiye dönüştü

İstanbul'un Fatih ilçesinde Haliç'te suyun rengi kahverengiye dönüştü. ...

New York Türkevi inşaatı, 1.5 dakikalık videoda!
  • 25.10.2021 11:02

New York Türkevi inşaatı, 1.5 dakikalık videoda!

Açılışı 20 Eylül'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan New Yo ...