maritbet girişmaritbet
2013'te 10 yeni proje satışa çıktı!

2013'te 10 yeni proje satışa çıktı!

2013’ün ilk günlerinde KDV belirsizliğinin aşılmasıyla yıla hızlı bir giriş yapan gayrimenkul sektöründe yeni projelerin ardı arkası kesilmiyor. Yeni yılın henüz ilk aylarının yaşandığı şu dönemlerde her hafta birkaç projenin tanıtımı yapılırken, önümüzdeki günlerde de proje geliştiriciler yeni projelerini sunmaya devam edecek. İşte bu yılın satışa çıkan ilk konut projeleri...

 

Quasar İstanbul
Viatrans - Meydanbey Ortak Girişimi'nin Mecidiyeköy'deki tarihi likör fabrikası arazisinde gerçekleştirdiği projesi Quasar İstanbul, 1 Mart'ta satışa çıktı. 500 milyon İsviçre Frangı yatırım ile gerçekleştirilecek olan Quasar İstanbul'da; otel, rezidans, ofis, mağaza ile kültür sanat moda merkezi olarak hayata geçirilecek tarihi likör fabrikası yer alacak. Fairmont Hotels de Quasar İstanbul'da yer alacak. Proje, 2015'in son çeyreğinde teslim edilecek.
 
Sofa Bahçeşehir
Gül İnşaat ve Başakşehir Belediyesi işbirliğiyle başlayan Sofa Bahçeşehir projesinde ‘Livin Lab ICT' sistemiyle,  özel yazılıma sahip android tabletler belediyeye ait intranet ağına bağlı olacak ve bu intranet ağı ile daire sahipleri tüm kamu hizmetlerinden yararlanabilecek. Projede, 1+1'den 4+1'e kadar farklı büyüklüklerde 120 teraslı daireye yer veriliyor. 28 ticari birimin de bulunduğu proje, 6 kattan oluşacak.
 
Mavera Başakşehir
Makro İnşaat Başakşehir Belediyesi ile gelir ortaklığı kapsamında yeni projesi Mavera Başakşehir'e başladı. 274 akıllı evin bulunduğu projenin yatırım maliyeti 70 milyon lira. Mavera Başakşehir'de cadde konseptli 70 ticari ünite de bulunuyor.   3+1'den başladığı projede, 4+1, 5+1 ve 8+2 daire seçenekleri de bulunuyor.  Projede, altı adet şelale, göletler ve meyve bahçelerine yer veriliyor.
 
Qent İstinye
Lüks konuta iddialı bir giriş yapan TOYA, Boğaz aksında hayata geçirdiği Qent İstinye projesini dünyaca ünlü Porsche Dizayn'a tasarlatıyor. Projedeki mimari tasarımı ise Tabanlıoğlu yaptı. Qent İstinye Dilek Gayrimenkul ve TOYA ortak girişimiyle hayata geçiriliyor. 21 ultra lüks daireden oluşan projede, 1+1 ile 4+1 dairelerden bazıları loft olarak planlandı. Projenin teslim tarihi 2013 olacak.
 
Eyüp Park
Gül İnşaat'ın iştiraki olan Gül Proje, İBB'den 2 yıl önce satın aldığı arsa üzerindeki yeni projesini satışa çıkardı. 110 milyon lira yatırımla 329 konut ile 119 mağazadan oluşacak. Eyüp Park adındaki projenin en önemli özelliği ise planlanan Kabataş-İkitelli metrosunun bir durağının projenin altından geçiyor olması. 329 konut ve 119 mağaza bulunan proje, 2015 Haziran'da teslim edilecek.
 
Vera Residence
Kağıthane'de Vera Group tarafından gerçekleştirilen Vera Residence, 220 rezidans daire ile bölgeye hizmet verecek 14 ticari üniteden oluşuyor. 28 bin metrekare inşaat alanına sahip projede 1+0, 1+1, 2+1, 2+1 dubleks ve 3+1 dubleks tiplerinde daire seçenekleri yer alıyor. 140 milyon lira yatırım bedeliyle hayata geçirilen Vera Residence'ta KDV oranı yüzde 1 olarak belirlendi.
 
Mahal Palas
Akarsu Holding, Yalova – Armutlu'da hayata geçireceği Mahal Palas projesini ocak ayında lanse etti. 95 milyon lira yatırımla hayata geçirilen ve 9 bin 200 devre tatil kapasitesine sahip proje 365 gün boyunca hizmet verecek. 1+1 ve 2+1 şeklinde tasarlanan dairelerin bulunduğu Mahal Palas'ta, 184 daire ve 808 yatak kapasitesi bulunuyor. Mahal Palas'ın 2014'ün Aralık ayında hizmete girmesi bekleniyor.
 
Ve Güneşli
Keleşoğlu İnşaat, Depar Teknik Yapı ve Teleset Mobilya konsorsiyumunun inşa edeceği Ve Güneşli projesinin yatırım bedelinin 50 milyon lira. Kasım 2014'te teslim edilecek proje, toplam 214 adet daireden oluşacak. Tasarım ve mimaride Kraft Mimarlık ve Shape Architecture& Interior Design'in imzasını taşıyan projede, bahçe ve kat bahçeleriyle birlikte 6 bin metrekare yeşil alan bulunuyor.
 
Emaar Square
Emaar Türkiye'nin son projesi 1000 konutluk Emaar Square, konut, ofis, AVM ve otel birlikte harmanlanıyor.
40 bin metrekarelik ofis, 155 bin metrekarelik kiralanabilir alanı olan 400 mağaza ile 5 yıldızlı Theadress otelin yer aldığı projede, daire büyüklükleri 51 metrekareden başlıyor ve 400 metrekareye kadar çıkıyor. Projede 1+0'dan 4+1'e farklı daireler yer alıyor. 40 katlı binaların bulunduğu Emaar Square projesinde 10. kattan sonra deniz manzarası sunuluyor. Projedeki teslimler 2014 sonu, 2015 ilk çeyreği gibi yapılacak.
 
Greenist
Alüminyum profil, panel ve PVC üretimi yapan Saray Grup'un kurucusu Ahmet Saraylı, Güneşli'de satın aldığı arsada inşa ettiği Greenist projesini satışa çıkardı. Grup, aynı arsada yapılacak otel için Hilton ile de el sıkıştı.
 
Toplam 175 daireden oluşan Greenist'te, büyüklükleri 75 ile 250 metrekare arasında değişen 1+1'den 5+1 dublekse kadar farklı tipte daireler yer alacak. Projede konut teslimleri 2014'te yapılacak. Ayrıca projenin inşaat ruhsatının Mart 2012'de alınması nedeniyle 150 metrekareden küçük konutlarda yüzde 1 KDV uygulanıyor.
 
3 PROJE YOLDA
 
Aynı zamanda yeni proje lansmanları da devam ediyor. Buna göre önümüzdeki günlerde satışa çıkması beklenen projelerden biri Özak GYO'nun yeni projesi Hayat Tepe. Geçtiğimiz yılın ‘en değerli arazisi' seçilen Özak GYO'nun Bayrampaşa'daki Hayat Tepe projesinin basın lansmanı da 27 Mart'ta gerçekleşecek. 546 konut bulunan Hayat Tepe'nin yatırım değeri 200 milyon dolar olarak belirtiliyor.
 
Lansmana çıkacak bir diğer proje de Dap Yapı'nın Vazo Kule projesi olacak. 28 Mart Perşembe günü tanıtımı yapılacak projede, 300 daire, ofis ve ticari üniteler yer alıyor.
 
Sonraki günlerde lansmanı yapılması planlanan bir proje de Eroğlu Gayrimenkul'ün Seyrantepe'deki yeni projesi Skyland İstanbul olacak. 830 konuttan meydana gelen Skyland İstanbul, 650 milyon dolar yatırım değerine sahip. Proje, rezidans, AVM, ofis ve otel konseptlerini biraraya getiriyor.
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz