maritbet girişmaritbet
Recep Altepe: Büyükşehir yasası prestij sağlayacak!

Recep Altepe: Büyükşehir yasası prestij sağlayacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, seçimlerin hemen ardından yürürlüğe girecek olan Büyükşehir Yasası ile prestij yatırımların kolaylıkla yapılabileceğini söyledi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, seçimlerin hemen ardından yürürlüğe girecek Büyükşehir Yasası'yla prestij yatırımların kolaylıkla yapılabileceğini, hangi konuda olursa olsun belediyelerin aldıkları kararları rahatlıkla uygulayabileceğini söyledi.
 
AK Parti Teşkilat Başkanlığı'nın AK Parti Mardin İl Başkanlığı'yla birlikte düzenlediği teşkilat içi eğitim toplantısı, Yay Grand Otel'de yapıldı. Toplantıya; AK Parti Teşkilat Başkan yardımcıları Nurettin Nebati ve Mahmut Göksu, AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, AK Parti Mardin İl Başkanı İbrahim Fide ve partililer katıldı.
 
Makro projeler büyükşehir eliyle yapılacak

AK Parti Teşkilat Başkanlığı'nın tavsiyesiyle toplantıya katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kamuoyunda Büyükşehir Yasası olarak bilinen ve seçimlerin hemen ardından yürürlüğe girecek yeni düzenlemeyle ilgili düşüncelerini paylaştı. Prestij yatırımlar olarak bilinen makro ölçekli projelerin bugün ancak büyükşehir belediyelerinin bütçeleriyle yapılabileceğini, ilçe ve belde belediyelerinin sahip olduğu maddi kaynakların bunu sağlamaya yetmeyeceğini belirten Başkan Altepe, Büyükşehir Yasası'yla birlikte bu düzensizliğin kontrol altına alındığını ifade etti.
 
Bursa'da başarılı uygulamalar

Büyükşehir Yasası'nın uygulanmasına ilişkin Bursa'dan örnekler veren Başkan Altepe, yasa çıkmadan 4 yıl önce çalışmalara başladıklarını ve kentin dört bir tarafına sanki Büyükşehir sınırları içerisindeymiş gibi yatırım ve hizmet götürdüklerini hatırlattı. Yürürlüğe girme aşamasında olan yasanın fiili olarak uygulanmasının sonucunda 20 yıllık hizmetleri 4 yılda gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Altepe, “Türkiye'nin yerli ilk tramvayını ürettirerek raylara indirdik. 45 bin kapasiteli dünya standartlarında bir stadyumu hizmete alma noktasındayız. İstanbul ile aramızı daha da sıkı tutmak için deniz otobüsü ve deniz uçağı seferleri koyduk. Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ni düzenleyerek UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne aday hale getirdik. Birbirinden vizyonel onlarca projeye imza attık” dedi.
 
Karar almak ve uygulamak kolaylaşıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yasayla birlikte ilçeler olduğu kadar kent merkezlerinin de yatırımlardan nasibini alacağını söyledi. Yasanın güçlü yerel yönetimleri hedeflediğini, yatırımların belediye eliyle yapılmasını sağladığını, kentin gelişimi konusunda her türlü enerjiyi stoklamak ve sinerjiye çevirmek isteyen yerel yönetimlere büyük imkanlar getirdiğini ifade eden Başkan Altepe, “Yasanın pilot uygulaması, 3 yıl boyunca İstanbul ve Kocaeli bölgelerinde yapıldı. Tüm il sınırlarının bir bütün şeklinde kalkındığı görüldü ve ülke geneline yaygınlaştırılması kararı alındı” diye konuştu.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak
  • 16.11.2021 11:38

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkanlık Konutu ile etrafını ka ...

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı
  • 01.12.2020 13:08

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağ ...

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak
  • 23.06.2021 16:53

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak

Bursa'da restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olarak hizmet verecek. ...

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı
  • 24.04.2021 13:56

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için verilen Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı acele k ...