maritbet girişmaritbet
Ramadan Kumova konuya açıklık getirdi..

Ramadan Kumova konuya açıklık getirdi..

Geçen hafta içerisinde komisyondan geçen mütekabiliyet yasası inşaat firmalarını sevindirirken diğer yandan yabancıya konut satış yöntemlerini düşündürüyor

Vatan Gazetesi'nden Nihal Yuvacan'ın haberine göre geçen hafta komisyondan geçen kısa bir süre içinde de yasalaşması beklenen mütekabiliyet yasası inşaat firmalarının iştahını kabartırken bir yandan da yabancıya konut satış yöntemleri konusunda düşündürüyor. Yabancıya satış yaparken elindeki müşterilerinden de olmak istemeyen pek çok firmanın üzerinde durdukları en önemli konu yabancıları mevcut projelerinde nasıl konumlandıracakları. Örneğin Türkler Ruslar Araplar ya da İranlılarla beraber aynı sitede oturmak aynı sosyal alanları paylaşarak yaşamak konusunda sıkıntı yaşar mı? Yabancıya satış yapılan projelerle Türkler önceden olduğu gibi ilgilenecekler mi? Bu projeler Türklere satarken dezavantaj yaratır mı? Bu sorular firmaları düşündürürken hakim görüş deneme-yanılma yöntemiyle durumun test edileceği ardından muhtemelen yabancıya özel projelerin ya da blok satışlarının gündeme geleceği yönünde.'Yabana' da rekabete geliyor. Türk halkının yüksek bir ihtimalle farklı kültürlerle aynı ortamda yaşamak konusunda sıcak tepkiler vermeyeceğinin altım çizen Fer Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova "Radikallik temizlik veya Türk kültürüne uygun olmayan yaşam tarzı bazı müşterilerin o projeye soğuk durmasına neden olabilir. Ama inşaat sektöründe önemli olan algıyı yönetmektir.

Süreç deneme-yanılma yoluyla ilerleyecek. Ancak bence yabancıya yönelik özel projeler geliştirmek daha makul bir çözüm olacak" dedi.Yabancılar arasında yatırımcı olanların Ataşehir ve Beylikdüzü gibi bölgelerle ilgilenebileceğini ancak ağırlıklı talebin şehir merkezine olacağını kaydeden Ramadan Kumova "Yabancılar Ramazan da veya yazın Türkiye'ye gelecek havaalanına ve şehir merkezine yakın yerlerde kalıp turistik yerleri gezmek isteyecek. Bu nedenle Galata Taksim Karaköy Sultanahmet Süleymaniye Sarıyer Boğaz Yeşilköy ve Yeşilyurt gibi bölgeler ilerleyen dönemde yabancılar için projeler geliştirilecek alanlar olacak" diye konuştu.Galata ve Balat'tan 2008 krizinden önce bina ya da apartman satın almış ancak krizle birlikte ülkelerine geri dönmüş gayrimenkul şirketlerinin bugünlerde yeniden Türkiye'ye dönebileceğini hatırlatan Kumova şöyle devam etti: "ABD'li Peppersand Rogers North America Real Estate ve İngiliz Foxtons Real Estate bunlar arasında yer alıyor. Mütekabiliyet yasasını takiben bu firmalar buradaki binalarım yabancıya ya dakendi portföylerine satış için harekete geçirebilirler yeniden Türkiye'ye gelebilirler. Yani sadece Türk firmalarını değil yabancı gayrimenkul şirketleri de mütekabiliyet sayesinde pastadan pay kaparak Türkiye'de rekabete girecek.

Vatan-Nihal Yuvacan

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye genelinde yabancılara toplam 35 bin 383 adet konut satıldı
  • 15.11.2022 16:49

Türkiye genelinde yabancılara toplam 35 bin 383 adet konut satıldı

EVA Gayrimenkul Değerleme, son iki yılda yabancı yatırımcıların Türkiye’de gerçe ...

Yabancıya konut satışında KDV düzenlemesi!
  • 09.04.2022 17:15

Yabancıya konut satışında KDV düzenlemesi!

Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanunund ...

Konut satışları geçen yıla göre yüzde 20,1 arttı!
  • 15.03.2022 10:13

Konut satışları geçen yıla göre yüzde 20,1 arttı!

TÜİK, konut satış istatistikleri Şubat 2022 verilerini açıkladı. Türkiye genelin ...

Rus ve Ukraynalı yatırımcılar Türkiye'de gayrimenkul için sıraya girdi!
  • 10.03.2022 12:52

Rus ve Ukraynalı yatırımcılar Türkiye'de gayrimenkul için sıraya girdi!

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş sürecinde Avrupa’nın ambargo uyguladı ...

Yabancıya konut satışıyla ilgili doğru bilinen yanlışlar!
  • 10.02.2022 10:50

Yabancıya konut satışıyla ilgili doğru bilinen yanlışlar!

GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, yabancıya konut satışıyla ilgili doğru bilinen ...