Neli Devidas: Konutta KDV değişikliği karmaşaya neden olur!

Neli Devidas: Konutta KDV değişikliği karmaşaya neden olur!

Semerkand Yapı Genel Kordinatörü Neli Devidas, “Bu durum da satışların durmasına neden olur. Kararın uygulanması için en azından yıl sonuna kadar süre verilmeli” dedi

 

Bulunduğu bölgeye göre konutun KDV'sinin farklılaştırılmasının inşaat sektöründe karmaşa yaratacağını söyleyen Semerkand Yapı Genel Kordinatörü Neli Devidas, “Bu durum da satışların durmasına neden olur. Kararın uygulanması için en azından yıl sonuna kadar süre verilmeli” dedi.
 
Hükümetin son dönemde Mütekabiliyet, Kentsel Dönüşüm ve 2B Yasası'nı çıkararak inşaat sektörü açısından son derece önemli adımlar attığını söyleyen Semerkand Yapı Genel Kordinatörü Neli Devidas, “Fakat konutta KDV oranlarının bulunduğu bölgeye göre farklılaştırılması sektörde karmaşaya neden olur. Bu durum da durgunluğa yol açar” dedi. Bulunduğu bölgeye göre arsa ve konutun KDV'sinin farklılaştırılması kararının Türkiye'de uygulanmasının zor olduğunu belirten Devidas, “İstanbul'da aynı cadde üzerinde metrekaresi 15 bin dolara da konut var, 3 bin liraya da. Burada kıstas ne olacak. Tamam Robin Hood mantığı güzel, ama neye göre artış yapılacağının belirlenmesi lazım” diye konuştu.
 
Fiyatlar artar
KDV'nin bir anda yüzde 1'den yüzde 18'e çıkarılmasının konut fiyatının yüzde 17 artması anlamına geleceğini belirten Neli Devidas, “Kimse yüksek fiyattan konut almak istemez, bu durum hem sektörde durgunluğa neden olur hem de insanları kayıt dışına itebilir. Bu nedenle kararın uygulanması için en azından yıl sonuna kadar süre verilmeli” açıklamasında bulundu.
 
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Maltepe’de vatandaşlar sağlam konutlarına kavuşuyor
  • 28.10.2026 10:32

Maltepe’de vatandaşlar sağlam konutlarına kavuşuyor

Maltepe Cevizli Mahallesi’nde 8 Ekim’de çöken Kardeşler Apartmanı ve çevresindek ...

TOKİ'nin 2023 ve 2024 yılı bilançoları ibra edildi
  • 21.10.2026 15:46

TOKİ'nin 2023 ve 2024 yılı bilançoları ibra edildi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Levent Sungur, "TOKİ'nin ülke genelindeki ...

Mesa Yenikent’te yeni etap satışta
  • 20.10.2026 17:48

Mesa Yenikent’te yeni etap satışta

Mesa, Başakşehir’de hayata geçirdiği Mesa Yenikent projesinin yeni etabını düzen ...

Rusya basınından asrın inşa seferberliğine övgü
  • 20.10.2026 11:43

Rusya basınından asrın inşa seferberliğine övgü

Türkiye’nin Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinin hemen ardından baş ...

Hatay Altınözü'nde 832 sosyal konut teslim ediliyor
  • 16.10.2026 15:46

Hatay Altınözü'nde 832 sosyal konut teslim ediliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

Eylül ayında 142 bin 390 konut şatışı gerçekleşti
  • 16.10.2026 10:15

Eylül ayında 142 bin 390 konut şatışı gerçekleşti

Türkiye genelinde Eylül ayında ilk el konut satışları 51 bin 519, ikinci el konu ...