maritbet girişmaritbet
Mütekabiliyetle satış yapılacak ülkelere Cumhurbaşkanı’ndan onay geldi!

Mütekabiliyetle satış yapılacak ülkelere Cumhurbaşkanı’ndan onay geldi!

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) eski Başkanı ve AK Parti Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, yabancılara mülk satışının önünü açan Mütekabiliyet Yasası kapsamında hazırlanan ülkeler listesinin Cumhurbaşkanı tarafından onaylandığını açıkladı

 

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) eski Başkanı ve AK Parti Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, yabancılara mülk satışının önünü açan Mütekabiliyet Yasası kapsamında hazırlanan ülkeler listesinin Cumhurbaşkanı tarafından onaylandığını açıkladı.

Mevlüt Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada, emlak ve inşaat sektörünü yakından ilgilendiren yabancılara mülk satışına yönelik ülkeler listesi çalışmasını hükümetin bir süre önce tamamlayarak Cumhurbaşkanlığı'na sunduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı'nın da yaptığı incelemenin ardından çalışmayı onayladığını ifade eden Çavuşoğlu, ”Sektörde ülke sınırlamasına yönelik bazı talepler vardı. Bu nedenle çalışma ile Türk vatandaşlarının hangi ülkelerde gayrimenkul alabileceği, ne tür sınırlamalar olması gerektiği belirlendi” dedi.

‘Türkiye'ye para akacak'

Yasa ile yapılacak gayrimenkul yatırımları sayesinde Türkiye'ye doğrudan para akacağını vurgulayan Çavuşoğlu, ”Özellikle inşaat sektörü ülkemiz için önemli. İnşaat sektöründeki gelişmeler, birçok sektöre de olumlu veya olumsuz şekilde yansıyor. Bu nedenle yasa ülkemiz için çok faydalı bir gelişme oldu” diye konuştu.

Çavuşoğlu, daha önce özellikle Kırgızistan, Kazakistan, Azerbaycan gibi Türk Cumhuriyetleri bakımından bazı kısıtlamalar olduğunu dile getirerek, yasa sayesinde bu ülke vatandaşlarının da Türkiye'den gayrimenkul almasının önünün açıldığını söyledi.

Yabancıların başta İstanbul olmak üzere turistik sahil bölgelerinden gayrimenkul almasının beklendiğini bildiren Çavuşoğlu, ”Ayrıca Antalya ve Ege Bölgesi'nde, denizin olduğu bölgelerde gayrimenkul satışları bekleniyor. Yasa, sektör ülke ve bölge ekonomisi için çok faydalı olacak” diye konuştu.

Yavuz Karaman/Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Barkın Pınar, Mütekabiliyet'in etkisini anlatıyor
  • 21.06.2014 15:56

Barkın Pınar, Mütekabiliyet'in etkisini anlatıyor

Barkın Pınar, Mütekabiliyet'in Yasası’nın otomotive yansımasını anlatıyor Kosif ...

Mütekabiliyet tasarısı tamamlandı
  • 05.12.2011 17:43

Mütekabiliyet tasarısı tamamlandı

Yabancıların mülk satın alabilmesini sağlayan mütekabiliyet tasarısı tamamlandı. ...

2b yasa taslağı hazırlandı
  • 17.11.2011 12:57

2b yasa taslağı hazırlandı

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli 2B arazilerinin satışıyla ilgili tas ...

"Türkiye'de her 2 yabancıdan 1'i kendi evinde oturuyor"
  • 25.12.2020 11:38

"Türkiye'de her 2 yabancıdan 1'i kendi evinde oturuyor"

Nevita'nın araştırmasına göre, Türkiye'den ikamet alan 1,5 milyonu aşkın yabancı ...

Dev yatırımlar için deprem kriterleri belirlendi
  • 07.10.2020 09:18

Dev yatırımlar için deprem kriterleri belirlendi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı yeni yapılacak ve yapılmış yapıların dep ...