maritbet girişmaritbet
Babacan: Kira sertifikası ihracı birkaç ay içinde başlar

Babacan: Kira sertifikası ihracı birkaç ay içinde başlar

Babacan, yasal düzenleme tamamlandıktan sonra, Hazine Müsteşarlığı’nın hem iç hem dış piyasa için kira sertifikası ihracına başlayabileceğini söyledi

Babacan, yasal düzenleme tamamlandıktan sonra, Hazine Müsteşarlığı'nın hem iç hem dış piyasa için kira sertifikası ihracına başlayabileceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Hazine Müsteşarlığı'nın birkaç ay içinde kira sertifikası ihracına başlayabileceğini söyledi.

Kanal 24 TV'de canlı yayında soruları yanıtlayan Babacan, özel sektörün kira sertifikası gibi enstrümanları ihracı için gerekli düzenlemeleri yaptıklarını ve birkaç kuruluşun ihraç gerçekleştirdiğini belirterek, "Getireceğimiz düzenlemeyle beraber Hazine'nin de kira sertifikası çıkarmasının hukuki zeminini hazırlamış olacağız. Bu yasal düzenleme tamamlandıktan sonra, birkaç ay içinde çıkarılacağını ümit ediyoruz, birkaç ay içinde Hazine Müsteşarlığımız da kira sertifikası ihracına başlayacak.... Hem iç hem dış piyasa için" dedi.

Kıdem tazminatı

Babacan, bugün saat 14.30'da ilgili bakanlarla çalışma hayatına ilişkin yapacakları toplantıda, bir yandan kıdem tazminatı konusunun, bir yandan taşeron işçilerin, bir yandan da esnek çalışma modellerinin içine alınacağı büyük bir paket üzerinde çalışacaklarını söyledi.

Babacan, "Özellikle kıdem tazminatı konusu, yeni oluşturacağımız Kıdem Tazminatı Fonu ile beraber bu sorunu çözecek, çok önemli bir adım olacak diye düşünüyoruz" dedi.

Kıdem tazminatı ile ilgili bazı sendikaların eleştirilerinin olduğunun hatırlatılması üzerine de Babacan, "Hangi sendikalar itiraz ediyor biliyor musunuz? Kamu çalışanlarının sendikaları itiraz ediyor. Çünkü kamu işçi sendikalarının kıdem tazminatı alıp alamama gibi bir derdi yok" ifadesini kullandı.

Babacan, Türkiye'deki işçilerin, toplam çalışanların sadece yüzde 8'inin hak ettiği kıdem tazminatını alabildiğini belirterek, yüzde 8'i temsil eden kamu işçi sendikalarının "buna dokunmayın" dediğini kaydetti ve şöyle devam etti:

"Ben yüzde 92'yi ne yapayım peki? Geri kalan yüzde 92 kıdem tazminatını alamıyor. Türkiye'de sendikacılık var. Ama sendikaların temsil ettiği kesim, çalışanlarımızın çok çok küçük bir kesimi. Biliyorsunuz yüzde 10 barajını biraz indirelim dedik kıyamet koptu. Sendikalarımız var tamam, güzel de çalışıyor anlıyoruz. Fakat sendikalarımızın temsil ettiği çalışanlar, Türkiye'deki toplam çalışanların çok çok küçük bir yüzdesi. Tamam siz eğer kamuda çalışan bir işçiyseniz, işveren de devletse, devlet ödememezlik yapmıyor. Ama özel sektöre dönüp baktığınızda maalesef kıdem tazminatı konusunda büyük hak ihlalleri var. Dolayısıyla biz, özel sektörde çalışanları da düşünmek zorundayız, devlette çalışanları da düşünmek zorundayız. Bunu da içine alan bir düzenleme Kıdem Tazminatı Fonu ile beraber gerçekleşmiş olacak."

Kıdem tazminatı primi, internetten takip edilebilecek

Başbakan Yardımcısı Babacan, yeni uygulamada her işçinin, her ay kendi hesabına yatırılan kıdem tazminatı primini internetten takip edebileceğini bildirdi. Babacan, "O ay için işveren yatırmış mı, yatırmamış mı internetten girip görebilecek. O zaman patron, (sen benim primi yatırmamışsın) diyebilecek. Şimdi kimse bilmiyor. Adam 10 yıldır çalışıyor, bir bakıyor bir sürü boşluk çıkmış. Çalıştığı şirket maddi zorluğa düşüyor. Ben 15 yıldır burada çalıştım diyor, firma iflas etti diyor, benim kıdem tazminatım yandı diyor. Buna karşı çıkan sendikalara sormak lazım. Yani onlar kamu işçi sendikaları, özellikle altını çizerek söylüyorum" diye konuştu.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hazine, kira sertifikası ihraç edecek!
  • 22.03.2022 08:25

Hazine, kira sertifikası ihraç edecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yarın 4 ve 10 yıl vadeli iki ihale düzenleyecek, 2 y ...

Emlak Katılım, İFM Kira Sertifikası ihracında süreci tamamladı!
  • 01.01.2022 10:16

Emlak Katılım, İFM Kira Sertifikası ihracında süreci tamamladı!

Emlak Katılım, Türkiye Varlık Fonu tarafından kurulan ve İstanbul Finans Merkezi ...

Ali Babacan: Gayrimenkule gölge etmeyin!
  • 09.05.2015 16:41

Ali Babacan: Gayrimenkule gölge etmeyin!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, GYODER'in Balıkesir'de gerçekleştirdiği 7. Geli ...

Ali Babacan MIPIM'de Türk firmaların standlarını dolaştı!
  • 14.03.2013 17:28

Ali Babacan MIPIM'de Türk firmaların standlarını dolaştı!

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Fransa'da gerçekleştirilen MIP ...

Ali Babacan, MIPIM Fuarı'nda Vadistanbul ve Ağaoğlu Maslak 1453 standlarını ziyaret etti!
  • 14.03.2013 08:23

Ali Babacan, MIPIM Fuarı'nda Vadistanbul ve Ağaoğlu Maslak 1453 standlarını ziyaret etti!

Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Babacan, MIPIM Fuarı'nın ikinci gününde Ağaoğlu Ma ...

Hazine'den kira sertifikası ihracı!
  • 07.10.2020 15:45

Hazine'den kira sertifikası ihracı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, doğrudan satış yöntemiyle kira sertifikası ihracı ge ...