maritbet girişmaritbet
2B'de rayiç bedel yüzde 70 olacak!

2B'de rayiç bedel yüzde 70 olacak!

Kanuna göre, 2B alanlarındaki hak sahiplerine doğrudan satılacak olan taşınmazların satış bedeli, rayiç bedelin yüzde 70'i olacak.

Kamuoyunda 2B Yasası olarak bilinen, "Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun"a göre, 2B alanlarındaki hak sahiplerine doğrudan satılacak olan taşınmazların satış bedeli, rayiç bedelin yüzde 70'i olacak.

Resmi Gazete'de yayımlanarak dün yürürlüğe giren Kanun'a göre, 2/B alanlarında bulunan taşınmazlar hakkında Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce düzenlenen güncelleme listelerine veya kadastro tutanaklarına ya da kesinleşmiş mahkeme kararlarına göre oluşturulan tapu kütüklerinin beyanlar hanesine göre; bu taşınmazların 31 Aralık 2011 tarihinden önce kullanıcısı veya üzerindeki muhdesatın sahibi olarak gösterilen kişilerden bu taşınmazları satın almak için süresi içerisinde idareye başvuran ve idarece tespit edilen satış bedelini itiraz ve dava konusu etmeksizin kabul edenler hak sahibi sayılacak.

Ayrıca, 31 Aralık 2011 tarihinden önce söz konusu taşınmazların kullanıcısı veya üzerindeki muhdesatın sahibi olarak gösterilecek kişilerden bu taşınmazları satın almak için süresi içerisinde idareye başvuran ve idarece tespit edilen satış bedelini itiraz ve dava konusu etmeksizin kabul edenler de yine hak sahibi olarak değerlendirilecek. Hak sahiplerinden taşınmazların 31 Aralık 2011 tarihinden önce kullanıcısı olanlar bugünden itibaren altı ay içinde, sonra kullanıcısı olanlar ise güncelleme listelerinin tescil edildiği veya kadastro tutanaklarının kesinleştiği tarihten itibaren sekiz ay içinde idareye başvurarak, taşınmazların bedeli karşılığında kendilerine doğrudan satılmasını isteyebilecek. Hak sahiplerine doğrudan satılacak olan taşınmazların satış bedeli, rayiç bedelin yüzde 70'i olarak belirlendi. Başvuru sahiplerinden satış bedellerine mahsup edilmek üzere; belediye ve mücavir alan sınırları içinde olan yerler için iki bin Türk Lirası, dışında olan yerler için bin Türk Lirası başvuru bedeli alınarak ilgilileri adına emanet hesabına kaydedilecek. Satış işlemleri idarece, başvuru süresinin bittiği tarihten itibaren en geç altı ay içinde sonuçlandırılacak. Bugünden önce düzenlenen güncelleme listeleri veya kadastro tutanakları kapsamında kalan taşınmazların satış işlemleri, 1 Mayıs 2010 tarihinden itibaren tespit edilen rayiç bedeller üzerinden yapılacak.

Başkent

Yorum Yaz

Benzer Haberler

2B’de sona gelindi
  • 13.02.2012 16:21

2B’de sona gelindi

TBMM’ye sunulan 2B arazi çalışmalarında sonuca varıldı ...

Gayrimekul sektörü 2012’den umutlu
  • 01.02.2012 16:35

Gayrimekul sektörü 2012’den umutlu

Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan Gayrimenkul sektörü 2012 yılından umutlu. ...

ŞİMŞEK’TEN 3.KÖPRÜ YORUMU
  • 19.01.2012 17:48

ŞİMŞEK’TEN 3.KÖPRÜ YORUMU

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 2011 bütçe rakamlarını açıkladı ...

KENTSEL DÖNÜŞÜM
  • 19.12.2011 16:44

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümü anlattı ve deprem ...

2B arazilerle iligli yasa taslağı yeniden gündeme geldi
  • 17.11.2011 14:21

2B arazilerle iligli yasa taslağı yeniden gündeme geldi

2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin satılması ile ilgili olarak ...