maritbet girişmaritbet

Müşterek Bina Inşasında Çözüm Nasıldır?

İki müşterek olan bir arsa üzerine çift daireli dört katlı apartman projesi çizildi. Müştereklerden biri sonradan binayı yapmaktan vazgeçti. Diğeri ise arsanın kendi tarafına temel atıp dört dairesini yaptırdı. Ancak proje yarım kaldığı için şimdi iskanda ve kat mülkiyeti almakta problem yaşıyor. Bina yapan kişinin hukuken mağduriyetinden dolayı arsanın diğer tarafını satın almaya hakkı var mıdır? Mahkeme ne yönde karar verir? Proje tarihi 05.2014'te doluyor. İlginize teşekkürler.

Sayın Muharrem YILDIZ: 1- Bir arsa hisseli ise hissedarlardan birisi izale-i şuu davası (ortaklığın giderilmesi) davası açabilir. 2- Diğer ortak vazgeçtiyse, diğer ortak neden yapmaya devam etmiş? 3- Projeye uyulmamış. Belediye iskân vermez. 4- Mahkeme bilirkişiye havale eder. Bilirkişilerin raporu esas alınır.

Salim Taşçı Gayrimenkul Uzmanı

Benzer Sorular

Proje Ile Ilgili

tamermelek 05.27.2015 10:59

kat planları vede ödeme planları nasıldır? iş bankası çalışanlarına ne gibi bir imkanları vardır?

Arsa Payi Şerh Koyma

tevfik_1907_fb 05.06.2015 19:44

iyi günler Riskli yapımızda mahkemece belirlenen arsa payıma karşılık gelen oranda daire tarafıma verilmek istenmemektedir. benimle aynı arsa payına sahip vede benden küçük arsa payına sahip maliklere benden yaklaşık 12 metrekare büyük daire verilmek istenmektedir.bunun için 2/3 kararına şerh koymak mümkün mü . karşı taraftakilerin görüştükleri bir avukat bina ortak karar protokolüne şerh konulamaz demiş . böyle bir olasılık var mı . şerh den sonra hangi tür davalar açmam gerekir.teminatsız tedbir davası açabilir miyim?teşekkür ederim.

Arsa Payına Göre Hak Kaybı

tevfik_1907_fb 04.06.2015 20:01

iyi günler şimden ilginize teşekkür ederim.2/3 hisse çoğunluğu ile düzenlenen bina karar ortak protokolünde yasaya göre 1-binanın yıkım kararı 2-müteahit firma seçimi 3- kredi kullanılıp kullanılmayacağı ilke kararları ile birlikte (YENİ YAPIMDA ARSA PAYLARINA GÖRE DAĞITIM YAPILMALIDIR)uygulamasında arsa payı aynı olan iki malikten birine büyük daire(100 metre kare net) arsa payı eşit olan diğer malike(84 metre kare net)daire verme kararı alınabilir mi? Eşit arsa payına sahip olduğu halde küçük daire verilmeye çalışılan malik 1/3 de kalmamak için nasıl davranmalı.UZATMAYAYIM 2/3 hisse çoğunluğu yeni yapımda maliklere verilecek dairelerin büyüklüğünü arsa paylarına göre projede düzenlemezse haksızlığa uğrayan malik neler yapmalıdır? Teşekkürler bu çalışmalarınız kanuni haklarını tam bilemeyen vatandaşa ışık tutmaktadır.ARSA PAYLARI MAHKEMEDEN YENİ ARSA PAYLARI OLARAK BELİRLENMİŞTİR TEMYİZ S ONUCU BEKLENMEKTEDİR.

Yola Terk Hakkında

tevfik_1907_fb 03.23.2015 18:48

: yola terk belediyece oaylanmış parselde maliklerin bu kararı tapuda imzalamaları gerekir mi maliklerden biri yola terki imzalamazsa o parselde yeni bina için proje belediyece onaylanır mı veya bu parsel riskli ilan edilmiş ise kentsel dönüşümün yola terk imzalanmaz ise nasıl ilerler.

Arsapayı Karşılığı Hak Kaybı

tevfik_1907_fb 03.21.2015 17:49

Sorunuz: iyi günler,arsa payı düzeltme davası sonucunda bazı kat maliklerinin arsa payları eşit olarak mahkemece belirlenmişse bu durumdaarsa payları eşit olan maliklerden birine 2/3 hisseçoğunluğuile düzenlenen bina ortak karar protokolündebüyük daire verilirken payı eşit diğer malike küçük daire verme kararı alınabilirmi.bu durumda mağdur duruma düşen malik nasıl hakkını aramalı hangi kurumlara başvurmalıdır. şimden teşekkür ederim. acilen cevaplarınızı bekliyorum. ilginize şimdiden teşekkür edermim.

Kentsel Dönüşümden Satış Nası Yapılır

oztuna 03.18.2015 08:01

Merhaba, Kentsel dönüşüm projesine girmiş bir binadaki daire sahibi binden satmak istediği daireyi almayı düşünüyorum.Sanırın mütahitle anlaşma yapılmış.Bina boşaltılmaya başlanmış. Daireyi nasıl satın alabilirim?Kira yardımından yararlanabilir miyim? Hukuki sakıncalr neler olbilir? Nasıl bir yol izlersem zarara uğramam? Saygılarımla. Can Tuna

Kentleşme Kira Yardımı

muhsin_tutal 03.03.2015 15:02

iyi günler binamız kentleşmeden dolayı yıkılacak 10 şubat 2015 ten önce binada ikamet etmediği halde kira yardımı aldı ben ise 10 şubattan sınra başvurduğum için şehircilik müdürlüğü faydalanamazsın diyor bina yıkım kararı 27 şubatta elime geçti bina yıkılmadan bina sakinleri kiradan yararlanıyorsa benim yararlanmamak doğru mu

Anıtlar Kurulu'ndan Nasıl Izin Alabilirim?

Abdullah Turan 02.04.2015 00:47

Binamın yanındaki bina, 2. gurup tarihi eser kapsamında. Ben binama inşaat yapmak istiyorum. Yıkıp tekrardan yapabilir miyim? Anıtlar Kurulu'na başvurunca ne kadar süre içerisinde cevap alabilirim? Teşekkür ederim.

Kentsel Dönüşümde Fiyatlar Nasıldır?

Gökhan Reis 02.03.2015 19:09

Kentsel dönüşümde 100 metrekarelik bir alan ne kadar olacak?

Olumsuzlukları Baştan Belirtip Ikazınızı Yazılı Yapınız

Feti Küpçü 01.27.2015 16:57

??Merhaba, izninizle bir soru sormak ve görüşünüzü almak istiyorum. Oturduğumuz binayı kentsel dönüşüm kapsamında bir inşaat firması ile anlaşarak kat karşılığı yenilemek üzereyiz. Bina metrekaresi yapılacak yeni kat planları eski planlar ile aynı şekilde olacak şekilde yapılmaya müsait. Biz aynı planın yapılmasını talep ediyoruz. Fakat bazı kat malikleri kendi dairelerine avantaj sağlayacak şekilde asansör, yangın merdiveni vb. ortak kullanım alanlarının yerlerini değiştirmek istiyorlar. Bu ise bizim dairelerimizin görüş açısı ve güneş alma durumunu bozarak arka plana kalmasına sebep oluyor. Yani bazı maliklere avantaj sağlanırken, bazı malikler mağdur oluyor. Bu durum dava konusu olursa, kat planları aynı eskisi gibi olmalı yönünde karar verilir mi, yoksa binadaki 2/3 çoğunluk ne isterse o mu yapılır? Yardımlarınız için teşekkürler.

Tarladaki Ortaklığı Dava Ile Bitirmek Istiyorum

Yener Yavuz 01.25.2015 14:41

Selamlar, hayırlı çalışmalar. Yozgat Şefaatli ilçesinde babamdan kalan 4 bin 500 metrekarelik tarla üzerinde 9 hisse vardı. Ben bu tarlayı diğer kardeşlerimden satın almak istedim. 3 kişi bana tapudan hissesini verdi. Diğerleri vermek istemedi. Bende 6 Ocakta izale-i şuyu davası açtım. Bu arazi üzerine kendi hissem olan kısma 30 meyve ağacı fidanı, 50 asma fidanı, sulamak için 8 metre yüzeysel kuyu, 4x4 metrekare malzeme koymak için bina, 2x4 metre boyutlarında havuz yaptım. Mahkeme günü 18 Şubat. Ben bu tarlanın açık artırma ile satılmasını istiyorum. Diğer hisseleri almak için o mevkideki tarla değeri 4 bin 500 lira. Değerli bir yer değil ama oraya masraf yaptığım için almak istiyorum Allah izin verirse. Karşı taraflar itiraz edeceklerini söylüyorlar. İtiraz ederlerse ne olur? Mahkemede nasıl bir savunma yapabilirim? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. İş hayatınızda başarılar dilerim.

Tarım Arazisine Yapılan Binalar Yıkılır Mı?

Oktay İncebacak 01.13.2015 20:40

Kolay gelsin, benim oturduğum ev 3 katlı. İmar planına göre tarım alanında kaldı. Bende tarım il müdürlüğüne yazı yazdım. Yazıma cevap olarak “Tarımsal niteliği korunacak alanlar imara açılamaz” diyor. Şimdi benim binama ne olur? Ceza gelir mi? Ne kadar gelir? Veya yıkılır mı? Not: Binamın çöp ve emlak vergisini 1995 yılından beri belediyeye ödüyorum. En kısa zamanda cevap verirseniz sevinirim. Kolay gelsin. Teşekkürler.

Bahariye Caddesi'ndeki Ofisi Alayım Mı?

Haydar Tanyeri 01.08.2015 15:12

Bahariye Caddesi’nde 2. binada 45 metrekare net, 55 metrekare brüt bir ofis var. Burası altı katlı bir bina. Alacağım ofis 5. katta. Bina 25 veya 30 yıllık. 1. ve 2. katları dükkan, üstünde 4 ofis katı var, Katlar müstakil, WC ve banyosu içeride. Kat mülkiyetli. Yatırım amacı ile düşünüyorum. 162 bin liraya almak karlı mıdır? Lütfen yardımcı olur musunuz? Vereceğiniz bilgilerden dolay şimdiden teşekkür ediyorum. Daha fazla bilgi ekledim daha net anlaşılsın diye. Tekrar cevap yazarsanız çok memnun olurum. Biliyorsunuz her zaman alınacak bir şey değil.

Beykent'te Konutların Teslimi, Kdv Ve Sigortalar Ne Kadar Tutuyor?

İsmail Yücedağ 01.08.2015 13:56

Hüseyin bey merhaba, KDV ne kadar v.b sorular için yazdım. KDV tutarı evin yüze biri yani örnek olarak 70.000 TL olan bir evin KDV'si 700 TL. Buna ek olarak DASK ve Hayat Sigortası 50+70= 120 lirayı geçmiyor. Ayrıca TOKİ evlerin site yönetimini EMLAK YÖNETİM diye bir firmaya vermiş (aslında geçici yönetim). Bu firma Ziraat Bankası'na yatırılması için 900 TL avans talep ediyor ve konut tesliminde makbuz istiyor. Bu paranın kullanımını merkezi doğalgaz aboneliği, doğalgaz sözleşme güç bedeli, ortak kullanımda olan su, elektrik aboneliği (asansör, merdiven aydınlatması) gibi durumlara kullanılacağını belirtmiş. Benim evimde bu etapta. Diğer arkadaşlara tavsiyem bina yöneticisi seçme, binaların eksikleri, acil ihtiyaçlar (ısınma, elektrik, su v.b) ve geçici site yönetimi olan EMLAK YÖNETİM firmasını kontrol etme gibi işlemler için birbirimizle irtibata geçmemiz gerek. Bu benim kişisel düşüncem. Benimle aynı fikirde olanlar varsa telefonum 541 518 90 00. Hüseyin Bey ilginize gerçekten teşek

Müteahhit Binayı Neden Yeniden Inşa Eder?

Ahmet Taş 01.07.2015 23:21

Bir akrabam 1973 yılında bir bina yaptı. Bu binadan daire satın almış olan birisi bir avukatın sözü ile “Risk raporu yaptır senin daireni bedavaya sıfır hale getirteyim müteahhide” demiş. Adam bunun peşinde. 1973 yılındaki şartlar ve yönetmeliğe göre düzgün yapıldığını düşünüyorum. Ancak sığınak bakımı.. vs yada binanın yaşlanmış olmasından dolayı (Antalya 4 deprem bölgesinden 2. Bölgeye yükseltildi) bugünkü kriterleri sağlamayacağını düşünüyorum. Müteahhit bu binayı tekrar yapıp sıfır olarak daire sahiplerine vermek zorunda mıdır? Binada görünürde hiçbir sıkıntı yok.