maritbet girişmaritbet
THY, Maldivler’e uçuş sayısını iki katına çıkardı!

THY, Maldivler’e uçuş sayısını iki katına çıkardı!

Dünyanın en fazla noktasına uçan Türk Hava Yolları (THY) tropikal cennet Maldivler'e olan talebin yoğun olduğu sezonda haftada 7 olan uçuş sayısını 14'e çıkarıyor. 

Türkiye ile Maldivler arasında kısa süre önce yapılan turizm , ticaret, tarım, çevre ve kültür alanındaki işbirliği anlaşmalarının ardından tropikal cennet Maldivler'e yönelik turizm potansiyelinin artması için de çalışmalar sürüyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu geçen Şubat ayında resmi ziyarette bulunduğu Maldivler'de mevkidaşı Abdulla Shadid ile buluştu ve 2 ülke arasında 5 anlaşma imzalandı. Bakan Çavuşoğlu Maldivler'de Turizm sektörüne yatırım yapan Türk firmaları olduğuna dikkat çekerek, Türk Hava yollarının da uçuşlarla turizm sektörüne büyük katkıda bulunduğunu söyledi.

VİZESİZ, UÇUŞ DİREKT 8 SAAT

Özellikle balayı çiftlerinin hayallerini süsleyen Maldivler'e gidiş vizesiz. Denizi, bembeyaz kumu ve kış mevsiminde de gidilebilmesi açısından yeni evli çiftlerin tercihi olan Maldivler'e uçuşlar , THY ile geniş gövdeli uçaklarla aktarmasız direkt 8 saat sürüyor.

SAYI 14'E ÇIKIYOR

Türk Hava Yolları, Maldivler Cumhuriyeti'nin başkenti Male'de yer alan ve 7,5 milyon yolcu kapasitesiyle öne çıkan Velana Uluslararası Havalimanı'na uçuyor. 24 Kasım 2012'den beri Maldiv Adasına uçan THY , şu an haftalık 7 olan uçuş sayısını talebin yoğun olduğu dönemde 14'e çıkarıyor. Avrupa, ABD, İngiltere , Rusya gibi ülkelerden yolcular da transit geçiş sağlayan Türkiye üzerinden Maldivler'e uçuşu tercih ediyor. İstanbul-Male arası uçuş fiyatları sezona göre değişiyor. THY, Maldivler'e aynı zamanda meyve, sebze ve balık ağırlıklı olmak üzere yılda yaklaşık 3 ton kargo da taşıyor.

HEM BALAYI, HEM DALIŞ CENNETİ

Maldivler'in balayı çiftlerinin yanı sıra dalış yapmak isteyenlerin de tercihi olduğunu belirten turizmci ve Enlite seyahat firması yetkilisi Ömer Ülke, "Maldivler'de bulunan 1200 adadan yaklaşık 300'ünde yaşam var. Bunlardan 165'i otel ada konumunda. Adalar arası ulaşım deniz uçağı ya da teknelerle sağlanıyor. Adaların yüzde 80 gelir kaynağı turizm. beyaz kumu, palmiye ağaçları ile huzurlu bir destinasyon.

Tüm yıl güneş alan ve soğuk kışlardan kaçmak isteyenler için popüler bir bölge. Aynı zamanda tam bir dalış cenneti. Ziyaretçiler burada su sporları, sörf ve sky diving de yapabiliyor. Su altı güzellikleri, resifler, mercanlar, balık çeşitliliği çok fazla. Maldivler Türk vatandaşları için son dönemde popüler bir turizm destinasyonu haline geldi. ister balayı, ister su altı dalış keşifleri, isterseniz ailenizle gelin. Otellerde kişiye özel hizmetler, okyanus üstü villalar, dalış okulu gibi imkanlar sunuluyor. Maldivler tatili için en iyi zaman özellikle Kasım – Mayıs arası, yani yağışın olmadığı aylar" diye konuştu.

Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

THY depremzedelere yönelik iş ilanını duyurdu
  • 04.04.2023 13:49

THY depremzedelere yönelik iş ilanını duyurdu

Türk Hava Yolları (THY), 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depreml ...

THY kabin memurlarının çantaları depremzede çocuklara bot oldu
  • 31.03.2023 16:33

THY kabin memurlarının çantaları depremzede çocuklara bot oldu

Türk Hava Yolları kabin memurlarının kullandığı çantalardan dönüştürülen 10 bin ...

SunExpress 2023 yaz sezonuna 26 yeni rota ile hazırlanıyor
  • 14.03.2023 16:11

SunExpress 2023 yaz sezonuna 26 yeni rota ile hazırlanıyor

SunExpress Genel Müdürü Max Kownatzki, "Türkiye'nin hızlıca toparlanma yönündeki ...

SunExpress 15 binden fazla kişiyi deprem bölgesinden tahliye etti
  • 24.02.2023 16:55

SunExpress 15 binden fazla kişiyi deprem bölgesinden tahliye etti

Türk Hava Yolları ve Lufthansanın ortak kuruluşu SunExpress, Kahramanmaraş merke ...

THY, Hatay'daki tahliye seferlerine devam ediyor!
  • 21.02.2023 10:15

THY, Hatay'daki tahliye seferlerine devam ediyor!

THY Genel Müdürü Ekşi, Hatay'ın Defne ilçesinde meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki ...

THY çalışanları Hatay'da 800 kişilik yaşam alanı kuruyor
  • 20.02.2023 12:12

THY çalışanları Hatay'da 800 kişilik yaşam alanı kuruyor

Türk Hava Yolları (THY) çalışanlarının kurduğu "İsimsizler TK Derneği", AFAD koo ...