İstanbul Havalimanı uluslararası yolcu trafiğinde 2. sıraya yükseldi

İstanbul Havalimanı uluslararası yolcu trafiğinde 2. sıraya yükseldi

İstanbul Havalimanı, uluslararası yolcu trafiği alanında 26,5 milyon yolcuyla dünyanın en yoğun ikinci havalimanı oldu.

Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI World) tarafından açıklanan 2021'nin "Dünyanın En Yoğun 10 Havalimanı" ve "Uluslararası Yolcu Trafiği" verilerine göre, İstanbul Havalimanı, uluslararası yolcu trafiği alanında 26,5 milyon yolcuyla dünyanın en yoğun ikinci havalimanı oldu.

İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'dan yapılan açıklamaya göre, ACI World tarafından 2021 yılı verilerine dayanılarak "Dünyanın En Yoğun 10 Havalimanı" listesi açıklandı.

ABD'de bulunan Atlanta Hartsfield-Jackson Havalimanı, 2021'de yolcu sayısı ile dünyanın en yoğun havalimanı konumunu yeniden kazandı. Havalimanı geçen yıl yüzde 76,4 oranındaki artışla 75,7 milyon yolcu ağırlamayı başardı.

Listede 62,5 milyon yolcu ağırlayan Dallas/Fort Worth Uluslararası Havalimanı ikinci, 58,8 milyon yolcuya ev sahipliği yapan Denver Uluslararası Havalimanı ise üçüncü sırada yer aldı.

Geçen yılın en yoğun 10 havalimanından 8'i ABD'de, 2'si ise Çin'de yer aldı.

İstanbul Havalimanı 4 basamak yükseldi

Uluslararası yolcu trafiğinde ise 2021 yılındaki verilere göre, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Dubai Uluslararası Havalimanı 29,1 milyon yolcu ile birinci sırada yer alırken İGA İstanbul Havalimanı 26,5 milyon yolcuya hizmet sunarak ikinci oldu. Bu listede 2019 yılında 14. sırada yer alan İGA İstanbul Havalimanı, 2020'de listenin 6. sırasında bulunuyordu.

Hollanda'da bulunan Amsterdam Schiphol Havalimanı 25,5 milyon yolcu ile listenin üçüncü sırasında, Almanya'daki Frankfurt Havalimanı da dördüncü sırada yer aldı. Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Charles de Gaulle Havalimanı listeye beşinci sıradan girmeyi başardı.

İGA İstanbul Havalimanı, ACI Europe'un açıkladığı rapora göre de 2021 yılında 37 milyon yolcuya ev sahipliği yaparak, Avrupa'nın en yoğun havalimanı olmuştu.

"2022’nin ikinci yarısında seyahatlerde bir artış olabilir"

ACI World Genel Direktörü Luis Felipe de Oliviera, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Kovid-19 sonrası iyileşmenin birden ters bir rüzgarla karşı karşıya kalabileceği konusunda temkinli olsak da ülkelerin pandemi sonrası yeniden açılma planları sonrası ortaya çıkan tablo ile 2022'nin ikinci yarısında seyahatlerde bir artış olabilir." ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul Havalimanı'nın 4. ana pistinde sona doğru
  • 05.08.2026 16:31

İstanbul Havalimanı'nın 4. ana pistinde sona doğru

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı'nın 4. ana ...

Aircairo İstanbul Havalimanı’na seferlere başladı
  • 24.07.2026 09:53

Aircairo İstanbul Havalimanı’na seferlere başladı

İstanbul Havalimanı, Mısırlı hava yolu şirketi Aircairo’nun tüm İstanbul operasy ...

İstanbul Havalimanı’nda sanatsal üretimin perde arkasına yolculuk
  • 13.07.2026 10:48

İstanbul Havalimanı’nda sanatsal üretimin perde arkasına yolculuk

İstanbul Havalimanı’nda yer alan 37,7 metre yüksekliğindeki iki parçalı hareketl ...

Paşabahçe İstanbul Havalimanı’nda yerini aldı
  • 15.06.2026 10:36

Paşabahçe İstanbul Havalimanı’nda yerini aldı

Paşabahçe tasarımları İstanbul Havalimanı ATÜ Duty Free bünyesinde yer alan ve g ...

İstanbul Havalimanı enerji ihtiyacının tamamını güneşten karşılıyor
  • 05.06.2026 10:10

İstanbul Havalimanı enerji ihtiyacının tamamını güneşten karşılıyor

İstanbul Havalimanı’nın Eskişehir’deki Güneş Enerjisi Santrali küresel havacılık ...

İstanbul Havalimanı’nı Marmaray’a bağlayacak metroda sona gelindi
  • 25.05.2026 23:29

İstanbul Havalimanı’nı Marmaray’a bağlayacak metroda sona gelindi

Halkalı-İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Hattı’nın Arnavutköy-Halkalı kesimindeki ...