maritbet girişmaritbet
İGA, küresel havacılık eğitimleri verecek

İGA, küresel havacılık eğitimleri verecek

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA ile Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) arasında Küresel Eğitim Anlaşması kapsamında "Eğitim Merkezi Akreditasyonu" imzalandı.

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (International Civil Aviation Organization- ICAO) tarafından Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'da 28 Haziran-1 Temmuz tarihleri ​​arasında düzenlenen "Global Küresel Uygulama Destek Sempozyumu 2022" devam ediyor.

Koronavirüs salgınının ardından havacılık sektörünün toparlanması, inovasyonu, esnekliği, sürdürülebilir kalkınmayı ve operasyonel çözümleri desteklemek için en son dijital araçları, kilit girişimleri ve iş birliğine dayalı çabaları değerlendirmek üzere gerçekleştirilen sempozyumda, 140 ülkenin katılımıyla havacılık dünyası bir araya geldi.

Sempozyum için İstanbul'a gelen ICAO ve ACI yöneticileri İstanbul Havalimanı'nı gezdi. Sempozyum kapsamında, İstanbul Havalimanı'nda İGA ile ACI arasında Küresel Eğitim Anlaşması kapsamında Eğitim Merkezi Akreditasyonu imzalandı.

İGA'nın İstanbul Havalimanı'ndaki yönetim merkezinde düzenlenen imza törenine İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, ACI World Genel Direktörü Luis Felipe de Oliveira ve Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü Genel Sekreteri Juan Carlos Salazar da katıldı.

Sözleşme kapsamında, İstanbul Havalimanı, eğitim yapılanması İGA Academy üzerinden ACI'nın eğitim programının en yeni ortağı oldu. Sözleşmeyle ACI ve İGA bölgesel olarak belirlenmiş tüm kursları İGA'nın imkanlarıyla ACI tarafından akredite şekilde verebiliyor. Anlaşma gereği İGA, hem kendi personeline bu kursları verebilecek hem de başvuran diğer ülkelerden kursiyerlere eğitimi pazarlayabilecek.

"Uluslararası bir eğitim programını ülkemize kazandırmış olduk"

Törende bir konuşma yapan Samsunlu, İstanbul Havalimanı işletmecisi olarak Türkiye'yi havacılık sektöründe başarılı bir şekilde temsil etmeyi sürdürdüklerini söyledi.

Havacılıkta kuralların önemine değinen Samsunlu, şunları belirtti:

"Havacılık sektöründeki kurallar son derece önemli ve bu kuralların öğrenilmesi aşamasında eğitim her zaman için büyük bir fark oluşturuyor. Bu yaklaşımla, ACI ile anlaşma imzalayarak uluslararası bir eğitim programını ülkemize kazandırmış olduk. Anlaşmayla dünyanın en büyük havalimanı ve bölgenin en önemli küresel aktarma merkezi olarak havacılık alanındaki bilgi ve tecrübemizi gelecek nesillere aktarıyor, sektörün gelişimine eğitim yoluyla destek oluyoruz."

"Havalimanları sektörde çalışma sahasının yüzde 60'ını temsil ediyor"

ACI World Genel Direktörü Luis Felipe de Oliveira, İstanbul Havalimanı'nın üye havalimanlarından biri olduğunu ve Kadri Samsunlu'nun da yakın zamanda ACI World Yönetim Kurulu üyeliğine getirildiğini hatırlattı.

Havalimanlarının yolcularına daha iyi hizmet verebilmesi için perspektiflerini geliştirmek için çalıştıklarını belirten Oliveira, "Hedefimiz, önümüzdeki 20 yıl içerisinde yolcu sayılarımızı iki katına çıkarmak. Havacılığın çatı kuruluşu olarak, ortak bir zemin oluşturabilmek adına havalimanları, ICAO ve diğer kuruluşlarla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Havalimanları sektörde çalışma sahasının yüzde 60'ını temsil ediyor. Bu nedenle eğitim programlarımızla sistemin sosyal ve ekonomik açıdan kalkınmasına ve gelişimine katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

"2050'ye kadar net sıfır emisyona ulaşmaya yönelik görüşmelerimiz devam ediyor"

ICAO Genel Sekreteri Juan Carlos Salazar ise havalimanlarının net sıfır emisyon hedefleri hakkında bilgi vererek, şunları kaydetti:

"ICAO olarak, küresel karbon emisyonunun azaltılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2050'ye kadar net sıfır emisyona ulaşmaya yönelik görüşmelerimiz devam ediyor. Bu sözümüzü tutmak için tüm teknik unsurlara sahip olduğumuzu belirtmek istiyorum. Havalimanları ve hava yolu şirketleri, 2050'ye kadar net sıfır emisyon taahhüt ettiğini açıkladı. Bundan sonraki süreçte uzun vadeli hedeflerin hayata geçirilmesi için hükümetlere büyük bir sorumluluk düşüyor."

Konuşmaların ardından Luis Felipe de Oliveira tarafından Kadri Samsunlu'ya Eğitim Merkezi Akreditasyon sertifikası verildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Uraloğlu: "Gayrettepe-İstanbul Havalimanı ulaşım süresi 30 dakikaya indi"
  • 31.01.2024 13:13

Bakan Uraloğlu: "Gayrettepe-İstanbul Havalimanı ulaşım süresi 30 dakikaya indi"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı-Gayrettepe ...

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı Tanıtım filmi yayında!
  • 29.01.2024 14:56

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı Tanıtım filmi yayında!

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı Cumhurbaşkanı Recep Tayyi ...

İstanbul Havalimanı Metrosu'nun sürücüsüz yerli setleri hizmet vermeye hazır
  • 05.01.2024 17:08

İstanbul Havalimanı Metrosu'nun sürücüsüz yerli setleri hizmet vermeye hazır

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-İstanbul Havalimanı-Gay ...

Air China, İstanbul Havalimanı'nın 100. hava yolu oldu
  • 03.01.2024 14:50

Air China, İstanbul Havalimanı'nın 100. hava yolu oldu

İstanbul Havalimanı'nın Cumhuriyet'in 100. yılında ev sahipliği yaptığı hava yol ...

İstanbul Havalimanı'na "Dünya Havalimanları 2023"ten iki ödül
  • 17.03.2023 13:59

İstanbul Havalimanı'na "Dünya Havalimanları 2023"ten iki ödül

 İstanbul Havalimanı, İngiltere merkezli havacılık derecelendirme kuruluşu ...

İstanbul Havalimanı dünyanın en iyileri arasına girdi
  • 08.03.2023 09:27

İstanbul Havalimanı dünyanın en iyileri arasına girdi

İstanbul Havalimanı, Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI World) ve seyahat t ...