Hatay Havalimanı'nda depremin izleri siliniyor

Hatay Havalimanı'nda depremin izleri siliniyor

Hatay Havalimanı’nda 1. etap çalışmaları tamamlanıyor. Havalimanında Eylül'de 2 bin 720 metre uzunluğundaki yardımcı pist ve 10 uçak kapasiteli yeni apron devreye alınacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hatay Havalimanı’nda yürütülen 1. etap çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğini duyurdu. 6 Şubat 2023 depremlerinde zarar gören havalimanında onarım ve geliştirme çalışmalarının aralıksız sürdüğünü vurgulayan Bakan Uraloğlu, pistin 2 bin 82 metrelik bölümünde yapılan güçlendirme ve iyileştirmeler sayesinde 29 Mart 2024’te çift yönlü uçuş operasyonlarının yeniden başladığını hatırlattı.

1. Etap Eylül'de Açılıyor

Uraloğlu, Eylül ayında 2 bin 720 metre uzunluğundaki yeni yardımcı pistin ve 10 uçak kapasiteli apronun hizmete alınacağını söyledi. Uraloğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Söz konusu pist ile apron geçişini sağlayacak bağlantı taksi yolu, yeni regülatör ve ısı merkezi binalarını da tamamlayarak hizmete alacağız. Böylece, Hatay Havalimanı’mızın operasyon kapasitesi artacak, hava trafiğine uygun olan saat aralıkları uzatılacak, park kapasitesine bağlı olarak sefer sayısı da artırılabilecek.”

Bakan Uraloğlu, ayrıca ana pistin yenilenmesi, hızlı çıkış ve bağlantı taksi yolları, çevre duvarı, terminal binası güçlendirmesi ve diğer yapısal iyileştirme çalışmalarının da sürdüğünü belirtti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul Havalimanı 4. pistinden ilk uçak havalandı
  • 18.09.2026 18:37

İstanbul Havalimanı 4. pistinden ilk uçak havalandı

İstanbul Havalimanı’nın 4. ana pisti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşri ...

İstanbul Havalimanı’nın yeni pisti için geri sayım
  • 15.09.2026 10:00

İstanbul Havalimanı’nın yeni pisti için geri sayım

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı’nın 4. ana ...

Gökyüzünde lider İstanbul Havalimanı
  • 27.08.2026 14:14

Gökyüzünde lider İstanbul Havalimanı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı’nın günlük ...

Mevcut yapıları güçlendirmek için araştırmalar sürüyor
  • 26.08.2026 16:48

Mevcut yapıları güçlendirmek için araştırmalar sürüyor

Fischer Şirketler Grubu, ABD’deki Purdue Üniversitesi ile birlikte tam ölçekli b ...

TUCSA Başkanı Gürel: “Deprem riski yüksek olan ülkemizde çelik tercih değil, zorunluluktur”
  • 18.08.2026 11:09

TUCSA Başkanı Gürel: “Deprem riski yüksek olan ülkemizde çelik tercih değil, zorunluluktur”

17 Ağustos Marmara Depremi’nin 27. yılında Türkiye’nin deprem gerçeğinde çözüm y ...

TMB Başkanı Eren'den deprem mesajı
  • 17.08.2026 09:57

TMB Başkanı Eren'den deprem mesajı

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, 17 Ağustos Marmara Dep ...