maritbet girişmaritbet
Hatay Havalimanı'nda depremin izleri siliniyor

Hatay Havalimanı'nda depremin izleri siliniyor

Hatay Havalimanı’nda 1. etap çalışmaları tamamlanıyor. Havalimanında Eylül'de 2 bin 720 metre uzunluğundaki yardımcı pist ve 10 uçak kapasiteli yeni apron devreye alınacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hatay Havalimanı’nda yürütülen 1. etap çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğini duyurdu. 6 Şubat 2023 depremlerinde zarar gören havalimanında onarım ve geliştirme çalışmalarının aralıksız sürdüğünü vurgulayan Bakan Uraloğlu, pistin 2 bin 82 metrelik bölümünde yapılan güçlendirme ve iyileştirmeler sayesinde 29 Mart 2024’te çift yönlü uçuş operasyonlarının yeniden başladığını hatırlattı.

1. Etap Eylül'de Açılıyor

Uraloğlu, Eylül ayında 2 bin 720 metre uzunluğundaki yeni yardımcı pistin ve 10 uçak kapasiteli apronun hizmete alınacağını söyledi. Uraloğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Söz konusu pist ile apron geçişini sağlayacak bağlantı taksi yolu, yeni regülatör ve ısı merkezi binalarını da tamamlayarak hizmete alacağız. Böylece, Hatay Havalimanı’mızın operasyon kapasitesi artacak, hava trafiğine uygun olan saat aralıkları uzatılacak, park kapasitesine bağlı olarak sefer sayısı da artırılabilecek.”

Bakan Uraloğlu, ayrıca ana pistin yenilenmesi, hızlı çıkış ve bağlantı taksi yolları, çevre duvarı, terminal binası güçlendirmesi ve diğer yapısal iyileştirme çalışmalarının da sürdüğünü belirtti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mersin Limanı Kalkınma Yolu ile Avrupa’ya bağlanıyor
  • 04.05.2026 16:00

Mersin Limanı Kalkınma Yolu ile Avrupa’ya bağlanıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep ...

Yerli hızlı tren saatte 225 kilometre hıza çıktı
  • 27.04.2026 11:03

Yerli hızlı tren saatte 225 kilometre hıza çıktı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin ilk hızlı treninin ...

Termal gerilimi azaltan ısı yalıtımı depreme dayanıklılığı artırıyor
  • 17.04.2026 15:22

Termal gerilimi azaltan ısı yalıtımı depreme dayanıklılığı artırıyor

Isı yalıtımının yapı güvenliğindeki rolü, enerji verimliliğiyle sınırlı kalmayıp ...

Koza Home ikinci mağazasını Bağdat Caddesi'nde açtı
  • 03.04.2026 17:12

Koza Home ikinci mağazasını Bağdat Caddesi'nde açtı

Koza Halı'nın ev yaşam markası Koza Home, ikinci mağazasını İstanbul Bağdat Cadd ...

Kocaeli Cedit Mahallesi kentsel dönüşümünde sona gelindi
  • 26.02.2026 15:22

Kocaeli Cedit Mahallesi kentsel dönüşümünde sona gelindi

Kocaeli’nin deprem riski taşıyan, gecekondu yoğunluklu en eski yerleşimlerinden ...

Kuzey Çevre Demiryolu Projesi ön finans anlaşması sağlandı
  • 24.02.2026 15:29

Kuzey Çevre Demiryolu Projesi ön finans anlaşması sağlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden ...