Hareketlilik Sistemleri Araştırma Merkezi kuruluyor!

Hareketlilik Sistemleri Araştırma Merkezi kuruluyor!

Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliğinde kurulacak Hareketlilik Sistemleri Araştırma Merkezi, kent için ve kent dışı hareketleri inceleyecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakanlık ile Yıldız Teknik Üniversitesinin iş birliğinde "Hareketlilik Sistemleri Araştırma Merkezi" kurulacağını bildirdi.

Karaismailoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Hareketlilik Sistemleri Araştırma Merkezine ilişkin protokolünün Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'nde düzenlenecek basın toplantısıyla 5 Ekim'de imzalanacağını kaydetti.

Kent içi ve kentler arası ulaşım planlamasında, hizmet sunumunda, regülasyonlarda, erişilebilirlikte daha bütüncül bir vizyon oluşturmak için bu alana yönelik eylem planını oluşturmak için çalışmalara başladıklarını ifade eden Karaismailoğlu, yapılan iş birliğiyle şehirlerde ulaşımın çehresini değiştiren, insanların kentsel ve ulusal düzeyde hareketlilik davranışlarını farklılaştıran bir unsur haline gelen hareketlilik sistemleri üzerine bilimsel çalışmalar yürütüleceğini aktardı.

Karaismailoğlu, çevreci, etkin, sürdürülebilir ve erişilebilir bir hareketlilik sisteminin ulusal düzeyde kurulması için gerekli Ar-Ge ve mühendislik faaliyetlerinin yürütülmesi, yerli ve milli tasarım projelerinin üretilmesini hedeflediklerine işaret ederek, merkezde ulaşımda erişilebilirlik vizyonu çerçevesinde her adımda farklılıkları ortadan kaldırmaya yönelik bir ulaşım sistemi oluşturacaklarının bilgisini paylaştı.

Vatandaşların yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmaları ülkeye kazandıracaklarını belirten Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Hareket kabiliyeti sınırlı vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırarak hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla ulaşımda erişilebilirliği iyileştirmeye yönelik araştırma, geliştirme, tasarım ve erişilebilirlik proje çalışmaları yürütülecek. Niyet ve eylemlerimizde ülkemize, geleceğimize insanımıza kolaylıklar sağlamak için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakanlık yerleşkesinin elektriği güneşten sağlanıyor
  • 26.10.2026 09:54

Bakanlık yerleşkesinin elektriği güneşten sağlanıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bakanlık yerleşkesini ...

Bakan Kurum: '500 bin konutun yaklaşık 80 bininde sona gelindi'
  • 21.10.2026 16:28

Bakan Kurum: '500 bin konutun yaklaşık 80 bininde sona gelindi'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM’de AK Parti’nin ...

Ayazağa’da hak sahiplerine dönüşüm için 2 seçenek
  • 19.10.2026 10:02

Ayazağa’da hak sahiplerine dönüşüm için 2 seçenek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bölgede dönüşüm için ...

Bakan Kurum: “Hasar tespitleri hafta sonu itibariyle tamamlamayı hedefliyoruz”
  • 16.10.2026 11:54

Bakan Kurum: “Hasar tespitleri hafta sonu itibariyle tamamlamayı hedefliyoruz”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sel felaketinin yaşan ...

2 milyon 378 bin yapının dönüşümü tamamlandı
  • 13.10.2026 11:23

2 milyon 378 bin yapının dönüşümü tamamlandı

Bakan Kurum, Türkiye geneli ve İstanbul’daki kentsel dönüşüm rakamları hakkında ...

Bakan Kurum’dan dönüşüm çağrısı: “Bu tarihi imkandan faydalanın”
  • 18.09.2026 17:44

Bakan Kurum’dan dönüşüm çağrısı: “Bu tarihi imkandan faydalanın”

İstanbul'da kentsel dönüşüm kura çekim törenine katılan Çevre, Şehircilik ve İkl ...