maritbet girişmaritbet
Bakan Karaismailoğlu, Bingöl Kuzey Çevre Yolu'nu inceledi

Bakan Karaismailoğlu, Bingöl Kuzey Çevre Yolu'nu inceledi

Bakan Karaismailoğlu, "Bingöl'deki ulaştırma ve haberleşme sektöründe hükümetlerimiz döneminde 6 milyar 22 milyon TL'nin üzerinde yatırım yaptık" dedi

Temaslarda bulunmak amacıyla Bingöl'de bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kuzey Çevre Yolu incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Bingöl'ün tarihi ve doğal güzellikleriyle ülkenin cennet köşelerinden biri olduğunu söyledi. Türkiye'nin pek çok noktasının hükümetlerinin öncesinde ihmal edilmiş pek çok iş ve altyapı sorunu ile karşı karşıya kaldığını dile getiren Karaismailoğlu, ancak bunu tersine çevirdiklerini belirtti. Bakan Karaismailoğlu, 2003'te 83 olan tünel sayısının bugün 435'e yükselttiklerini aktararak 50 kilometre olan tünel uzunluğunu 590 kilometreye çıkardıklarını, 2003'ten bu yana 3 bin 469 adet köprü ve viyadük yaptıklarını, köprü ve viyadüklerin uzunluğunu 700 kilometreye ulaştırdıklarını bildirdi.

Bu çalışmaları sırasında Bingöl'ün de çehresini değiştirecek önemli adımlar attıklarını anlatan Karaismailoğlu, "Bingöl'deki ulaştırma ve haberleşme sektöründe hükümetlerimiz döneminde 6 milyar 22 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık. Kara yolları projelerimiz, havaalanımız ve raylı sistem atılımlarımızla Bingöllü kıymetli vatandaşlarımızın yaşam kalitesine önemli katkılar yapmıştır." dedi.

Bingöl'ün özellikle karayolların odak noktası olduğunu dile getiren Karaismaioğlu, Bingöl'de 223 kilometresi devlet yolu, 379 kilometresi de il yolu olmak üzere toplam 602 kilometre yol ağının bulunduğunu kaydetti. Kuzey Çevre Yolunun 490 milyon lira bedelli 32,5 kilometre olduğunu ifade eden Karaismailoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yolumuzda toplam 686 metre uzunluğunda 3 köprü yapacağız. Projemizi, inşallah 2022 yılında tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Yol çalışmalarımızın devam ettiği Bingöl-Sancak il yolundan, Elazığ-Bingöl yoluna bağlanarak yapılacak kesimi ile güzergahın Bingöl Çevre Yolu şeklinde çalışması sağlanacaktır. Proje ihalesinin 1. aşaması yapıldı. 2. aşaması ise 12 Nisan'da gerçekleşecek. 2,5 kilometrelik bu kesimde 330 metre uzunluğunda viyadük bulunuyor."

Bingöl'deki ziyaretlerinde, ulaştırma ve altyapı yatırımlarının durumu hakkında bilgi alışverişinde bulunduklarını bildiren Karaismailoğlu, "Bingöl'ün geleceğine katkı yapacak, turizmine, ticaretine, tarımına, sanayisine can katacak yeni projelerden bahsettik. İnşallah daha nice yeni projelerle Bingöl'ümüze hizmet etmeye devam edeceğiz. Bingöl-Sancak il yolunda ve Bingöl'deki tüm yol projelerimizde yoğun kış şartlarına ve coğrafi zorluklara rağmen, canla başla görev yapan arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum." diye konuştu.

Karaismailoğlu'na, Vali Kadir Ekinci, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve AK Parti İl Başkanı Haşim Sağlar da eşlik etti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Deprem bölgesinde kalıcı konutların yapımına bu hafta başlanması planlanıyor
  • 01.03.2023 16:26

Deprem bölgesinde kalıcı konutların yapımına bu hafta başlanması planlanıyor

Bakan Karaismailoğlu, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerden etkilenen ill ...

Avrasya Tüneli'nden 100 milyonuncu araç geçti
  • 03.02.2023 15:45

Avrasya Tüneli'nden 100 milyonuncu araç geçti

Bakan Karaismailoğlu, "(Avrasya Tüneli'nin) Ülke ekonomisine 6 yıllık toplam kat ...

"Türkiye'nin dört bir tarafında 4 bin 200 km uzunluğunda demir yolu inşaatı sürüyor"
  • 02.02.2023 14:47

"Türkiye'nin dört bir tarafında 4 bin 200 km uzunluğunda demir yolu inşaatı sürüyor"

Bakan Karaismailoğlu, kentteki temasları kapsamında ilk ziyaretini Afyonkarahisa ...

Bakan Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı metrosunda yolculuk etti
  • 30.01.2023 14:29

Bakan Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı metrosunda yolculuk etti

Bakan Karaismailoğlu, "Kağıthane-İstanbul Havalimanı hattımızın devamı olan Kağı ...

Altunizade-Bosna Bulvarı Metro Projesi 2024'te tamamlanacak!
  • 09.01.2023 16:17

Altunizade-Bosna Bulvarı Metro Projesi 2024'te tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Altunizade-Çamlıca-Ferah Mahall ...

Antalya'da Kasaba-Sütleğen Yolu'nun temeli atıldı
  • 29.12.2022 17:31

Antalya'da Kasaba-Sütleğen Yolu'nun temeli atıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Antalya'nın Kaş ilçesinde İl Ko ...