Türkiye’ye geçen yıl en çok  turist Rusya’dan geldi

Türkiye’ye geçen yıl en çok turist Rusya’dan geldi

Türkiye’nin en çok hangi Avrupa ülkelerinden misafir ağırladığı belli olurken, geçen yıl en çok turistin Rusya’dan geldiği görüldü.

Ajans Press, Türkiye'ye en çok hangi Avrupa ülkelerinden turist geldiğine yönelik bilgileri derledi. Ajans Press'in Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre,  Türkiye'ye geçen yıl en çok  turistin Rusya'dan geldiği görüldü. Böylelikle, Rusya'dan 4 milyon 715 bin 438 kişinin ülkemize giriş yaptığı saptandı. Rusya'dan sonra ise en çok turist Almanya'dan gelirken, 3 milyon 584 bin 653 kişi olduğu belirlendi. Geçen yıl ülkemize 1 milyondan fazla turist yollayan diğer ülkeler ise; Gürcistan, Bulgaristan, Birleşik Krallık ve Ukrayna olarak kayıtlara geçti. Buna karşın ülkemize en az turistin 2 bin 455 kişi ile İzlanda'dan gelmesi dikkat çekti.

Ajans Press ve PRNet'in konuyla ilgili gerçekleştirdiği medya incelemesinde yazılı basına yansıyan haber adetleri belli oldu. Araştırmaya konu olan 2017 yılında turizm başlığı altında 268 bin 782 haber çıkışı tespit edilirken, bu rakamın 2018 yılında 328 bin 559 olduğu görüldü. Bacasız sanayi en önemli gelir kaynakları arasında yer alırken, ikili ilişkilerin düzelmesinin ardından Rusya başta olmak üzere turist sayısında yaşanan artışın medyanın da gündem başlıklar arasında yer aldığı görüldü.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Antalya-Alanya Otoyolu’nda seyahat süresi 36 dakikaya düşüyor
  • 03.11.2026 11:35

Antalya-Alanya Otoyolu’nda seyahat süresi 36 dakikaya düşüyor

Antalya ile Alanya arasında yapımı süren 122 kilometrelik yeni otoyol projesiyle ...

Eylül ayında 142 bin 390 konut şatışı gerçekleşti
  • 16.10.2026 10:15

Eylül ayında 142 bin 390 konut şatışı gerçekleşti

Türkiye genelinde Eylül ayında ilk el konut satışları 51 bin 519, ikinci el konu ...

Yabancı dijital konaklama platformlarına yeni düzenleme
  • 07.10.2026 10:37

Yabancı dijital konaklama platformlarına yeni düzenleme

Yabancı dijital konaklama platformlarına izin belgesi alma, Türkiye’de temsilci ...

Bakan Ersoy ve THY yönetiminden turizm zirvesi
  • 02.10.2026 16:03

Bakan Ersoy ve THY yönetiminden turizm zirvesi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türk Hava Yolları yönetimini İstanbul ...

Grohe lüksün tanımını yeniden yapıyor
  • 01.10.2026 11:27

Grohe lüksün tanımını yeniden yapıyor

Grohe spa, Türkiye’deki üst segment banyolar için geliştirdiği yeni koleksiyonun ...

Ağustos 2026 konut ve iş yeri satış istatistikleri açıklandı
  • 17.09.2026 10:36

Ağustos 2026 konut ve iş yeri satış istatistikleri açıklandı

Ağustos ayında ilk el konut satışları 44 bin 378, ikinci el konut satışları 83 b ...