maritbet girişmaritbet
Türkiye'nin ilk çelik oteli Avcılar'da inşa ediliyor

Türkiye'nin ilk çelik oteli Avcılar'da inşa ediliyor

Türkiye'nin tamamen çelikten inşa edilen ilk oteli, Sonkar Otomotiv tarafından Avcılar'da E-5'in üzerinde inşa ediliyor

 

Türkiye'nin tamamen çelikten inşa edilen ilk oteli, Sonkar Otomotiv tarafından Avcılar'da E-5'in üzerinde inşa ediliyor. İnşa aşamasında 2 bin 600 ton çeliğin kullanılacağı otel , Hilton Double Tree markasıyla işletilecek. 30 milyon Euro'ya mal olacak otel, Haziran 2011'de kapılarını açacak.
 

Toyota'nın Türkiye distribütörlerinden olan ve 1993 yılında faaliyete başlayan Sonkar Otomotiv, Avcılar'da E-5 üzerinde beş yıldızlı bir otel yapıyor. 30 milyon Euro'ya mal olması beklenen otel, Haziran 2011'de hizmete açılacak. Türkiye'nin tamamen çelikten yapılan ilk oteli olma özelliğini taşıyacak olan bu otel, Hilton Double Tree markasıyla işletilecek. Otelin inşasında ABD ve Japonya'da üretilen 2 bin 600 ton Arcelor Mittal çeliği kullanılacak. 31 kat ve 230 odadan oluşacak otel, 104 metre yüksekliğe sahip olacak.
 

Otelin L şeklinde inşa edildiğini belirten Sonkar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Nedret Ogan, otelin mimari projesinde Uras&Dilekçi Mimarlık'ın imzasının bulunduğunu belirtiyor. Ogan, 6 dönüm arsa üzerinde yer alacak otelin inşasına yaklaşık iki yıl önce başladıklarını ifade ediyor.
 

Uras&Dilekçi Mimarlık ortaklarından Durmuş Dilekci, proje hakkında şu bilgileri veriyor:
"Pahalı olması nedeniyle Türkiye'deki yapılarda çelik, çok az kullanılıyor. Biz Türkiye'de çelik kullanımlı binaların yayılması için ateşleyici bir görev üstlenelim istedik. Betonarme inşaata göre inşaat süresini yarı yarıya indiriyor ancak yatırım maliyetlerini yüzde 15 artırıyor. Buna karşın inşaat aşaması daha hızlı bir şekilde ilerliyor. Proje, 23 bin metrekare inşaat alanına sahip olacak."
Kaynak: Hürriyet Emlak
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz