maritbet girişmaritbet
Türkiye'de termal turizm gelişiyor!

Türkiye'de termal turizm gelişiyor!

Ülkemizin coğrafik konumu nedeniyle turizmde önemli bir zenginliği olan termal turizmi son yıllarda sağlık alanında kullanımının dışında tatil amaçlı da ön plana çıkmaya başladı.

 

Ülkemizin coğrafik konumu nedeniyle turizmde önemli bir zenginliği olan termal turizmi son yıllarda sağlık alanında kullanımının dışında tatil amaçlı da ön plana çıkmaya başladı. Türkiye'nin değişik noktalarına dağılan doğal şifa suları özellikle İstanbul'dan kısa süreli uzaklaşmayı tercih edenlere ormanın eteklerinde keyifli bir tatil olanağı sunuyor, isteyene de deniz mavisine yakın olma...
 
Avrupa'da birinci sırada olan Türkiye'nin termal suları hem debi ve sıcaklıkları hem de çeşitli fiziksel ve kimyasal özellikleriyle Avrupa'daki termal sulardan daha üstün niteliklere sahip. Deniz kıyısında bulunan termal kaynaklar turizm çeşitliliği açısından önemli avantajlar da sağlıyor. Ayrıca dağcılık ve ormanlık bölgelerinde bulunan termal kaynaklar ise çevre ve doğa kullanımı dolayısıyla farklı çekici unsurlara sahip. Bu yüzden daha çok doğayla baş başa olmak isteyenlerin tercihi oluyor. Termal tesislerde insan sağlığını iyileştirici aktiviteler yanı sıra sağlıklı, zinde insan, eğlence ve dinlenme olanaklarının da bulunması insanlara ciddi motivasyon sağlıyor. Özellikle bu alanda yurtdışından gelen turistlerin de sayısı önemli bir potansiyel oluşturuyor.
 
BALO SALONUNA ARAÇLA GİR
 
Güral Afyon Wellness&Convention Türkiye'nin en büyük termal oteli olmasının yanında, en konforlu otellerinden biri olarak da planlandı. Güral Afyon'da çocuklu ailelerin rahatı için özel aile odaları, açık-kapalı havuzlar, su kaydırakları, çocuk restoranı ve çok büyük bir eğlence merkezi bulunuyor. SPA ve termal merkezinde ise termal jakuziler, Türk hamamı, aile hamamları, saunalar, buhar odaları, buz çeşmesi, dinlenme alanları, macera duşları, su kaydırakları, dışa açılabilen sıcak su havuzu gibi alanlar konukların hizmetine sunuluyor. Termal özelliklerin yanı sıra bir kongre merkezi olarak da hizmet veren Güral Afyon'un farklı kapasitelerde toplam 13 toplantı salonu bulunuyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Hediye Güral Gür, Güral Sapanca'nın kendilerine kattığı tecrübe ve birikimle burada da konuklara en iyi hizmeti sunmayı ve gerçekleştirdikleri bu yatırımla Afyon'a değer katmayı amaçladıklarını belirti
 
SANDIKLI-HÜDAİ TERMAL: Merkez romatizmal hastalıklar, ağrılı sendromlar, kalp ve kan dolaşımı hastalıkları, eklem-kireçlenme rahatsızlığında tercih ediliyor.
 
GAZLIGÖL TERMAL: Romatizmal, kalp ve dolaşım sistemi, böbrek ve idrar yolları, karaciğer ve cilt hastalıklarına karşı iyi geliyor.
 
ÖMER VE GECEK TERMAL: Kan dolaşımı, sindirim, eklem ve kireçlenme, karaciğer, safrakesesi, beslenme bozukluğu, sinirsel ve kadın hastalıklarını tedavi amacıyla tercih ediliyor.
 
KIZILCAHAMAM TERMAL: Karaciğer, safra kesesi, mide, barsak ve metabolizma hastalıkları. Kalp, dolaşım bozuklukları, romatizma.
 
GÖNEN TERMAL: Romatizma, kırık sekelleri, ağrılı ve iltihaplı kadın hastalıkları, kalın barsakların ağrılı, spastik iltihapları, damar sertliği, nörolojik ve vasküler komplikasyon sekelleleri ve nekahet dönemleri.
 
ÇEKİRGE TERMAL: Karaciğer, safra yolları, hafif diabet, kriz devrelerinin dışında gut hastalığı, kanda fazla miktarda yağ birikintileri görülen şişmanlıklar.
 
İNEGÖL OYLAT TERMAL: Şişmanlıkta etkili olduğu söyleniliyor.
 
EZİNE-KESTANBOL TERMAL: Banyo, çamur banyosu, inhalasyon, serpinti kürleriyle iltihaplı kadın hastalıkları, romatizma, siyatik, kireçlenme, bazı kemik tüberkülozlarında etkili.
 
PAMUKKALE TERMAL: Sindirim sistemi, özellikle mide, barsak, karaciğer, safra yolları fonksiyon bozuklukları, safra kesesi ve safra yollarının kronik iltihapları, taşları, şişmanlık, diyabet, gut.
 
SARICAKAYA-SAKAR TERMAL: Diyabet, şişmanlık, gut gibi hastalıklarda kanda birikmiş unsurları, bu arada şeker ve yağları temizlediği, asit ürik fazlalığının idrarla atılmasını sağladığı, böbrek taşlarının büyümesine engel olduğu için tercih ediliyor.
 
YALOVA TERMAL: Romatizmal hastalıklara hastalıklara iyi geliyor.
 
AGAMEMNON TERMAL: Romatizmal hastalıklar, sindirim sistemi, göz hastalıkları, metabolizma bozukluklarında tercih ediliyor.
 
ŞİFNE ILICA VE İÇMELERİ: Kadın hastalıkları, metabolizma bozuklukları üzerinde etkili.
 
ILGIN TERMAL: Karaciğer, safra yolları, metabolizma hastalıklarının tedavisinde yararlanılıyor.
 
ILICAKÖY TERMAL: Romatizmal hastalıklar, karaciğer, safra yolları ve cilt üzerinde etkili.
 
SULTANİYE TERMAL: Romatizmal hastalıklar, cilt, kan dolaşımı, kalp hastalıkları, solunum yolu, sinir sistemi böbrek ve idrar yolları rahatsızlıkları, kadın hastalıkları, metabolizma bozuklukları ve nekahet dönemlerinde etkili olduğu belirtiliyor.
 
KANGAL BALIKLI ÇERMİK: Vücuttaki yara, sivilce, egzama, sedef gibi cilt hastalıklarına karşı tercih ediliyor.
 
Bunlara dikkat edin
 
Eleman sayısının tesisin büyüklüğü ve sunulan hizmetin boyutuyla orantılı olası gerekir. Sağlık uygulamasına öncelik verilen tüm tesisler sağlıkla ilgili her türlü uygulamaları, bu alanda yetişmiş sağlık personelinin denetiminde olmalı. Eğitim görmemiş personelin bu uygulamaları yapması engellenmeli. Tesislerde kullanılan her türlü havlu, peştamal gibi malzemeler klorla dezenfekte edilmeli, kaynar suda yıkanmalı, tersinden ve düz ütülenmeli. Tesiste havuzlarının ve özellikle yüzülebilir büyüklükteki havuzların boşaltma ve drenaj güvenliği sağlanmalı. Her türlü emici boru sisteminin ağzında güvenlik ızgaraları bulunmalı. Suya girmeden önce banyo yapılmalı.
 
SELİM ÖZGEN/Yenişafak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor
  • 11.10.2023 14:17

Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor

Fransa, İngiltere, Almanya ve Belçika başta olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesi ...

Çerkezköy-Kapıkule Yüksek Hızlı Tren etabında çalışmaların yüzde 50'si tamamlandı
  • 22.10.2021 12:03

Çerkezköy-Kapıkule Yüksek Hızlı Tren etabında çalışmaların yüzde 50'si tamamlandı

Türkiye'nin Avrupa ülkeleriyle yüksek standartlı demir yolu bağlantısını sağlaya ...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yaklaşım viyadüklerine tabliyeler yerleştiriliyor
  • 17.06.2021 15:11

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yaklaşım viyadüklerine tabliyeler yerleştiriliyor

Asya yakasında bulunan Lapseki Şekerkaya ile Avrupa yakasında yer alan Gelibolu ...

3 boyutlu yazıcıyla inşa edilen, içinde yaşam başlayan ev böyle yapıldı!
  • 04.05.2021 13:20

3 boyutlu yazıcıyla inşa edilen, içinde yaşam başlayan ev böyle yapıldı!

Hollanda'nın Eindhoven şehrinde, tamamen 3 boyutlu yazıcıyla inşa edilen evin il ...

İstanbul, dünya ticaretinin odak şehri haline gelecek
  • 06.04.2021 10:40

İstanbul, dünya ticaretinin odak şehri haline gelecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye’nin vizyon projesi Kana ...