maritbet girişmaritbet
Türkiye'de otel fiyatları arttı!

Türkiye'de otel fiyatları arttı!

Döviz kurlarındaki yükselişin etkisiyle geçen seneye göre Türkiye'deki otel fiyatlarında yaklaşık yüzde 10-25 arasında artış oldu

 

Döviz kurlarındaki yükselişin etkisiyle geçen seneye göre Türkiye'deki otel fiyatlarında yaklaşık yüzde 10-25 arasında artış oldu
 
Erken rezervasyon ile başlayan tatil heyecanı yaz aylarının yaklaşmasıyla yurt içi ve yurtdışında tatil yapmak isteyenleri harekete geçirirken, tatil maliyetleri de yüzde 10-25 arasında artış gösterdi.
 
2011'e göre bu yıl Antalya'da otellerin fiyatları yüzde 25, Ege Bölgesi'nde de yüzde 10 oranında arttı.
Bu oranlara göre geçen sene Antalya'daki bir otelin 100 lira olan kişi başı fiyatı bu yıl 125-130 liraya, Bodrum'daki bir otelin de kişi başı 100 lira olan fiyatı 110-112 liraya yükseldi.
 
Sektör temsilcileri ise bu fiyat artışlarını iki temel sebebe bağladı. Buna göre, döviz kurlarındaki artış, içkideki vergi oranının yükselmesi otellerin maliyetlerini artırdı. Bu da tatilciye satış fiyatındaki artış olarak yansıdı.
 
-"Türk misafirin göz ardı edilmesi söz konusu değil"-
 
Etstur Yurtiçi Operasyon Yöneticisi Bora Genç yabancı turistlerin Türkiye'de yerli turiste göre daha ucuza tatil yaptığı iddialarını değerlendirdi. Genç, "Türk misafirin göz ardı edilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Avrupalı turistler tatillerini 8-10 ay önceden planlayıp satın alıyorlar, erken rezervasyon yaptıran Avrupalı misafirler dolayısı ile fiyat ve indirim avantajlarına da sahip olabiliyorlar" diye konuştu.
 
Genç, Türk misafirlerin de bu avantajlardan yararlanabilmesi için erken rezervasyon kampanyasını 1 ay daha erkene çektiklerini ifade etti. Bu yıl erken rezervasyon döneminde yüzde 19'luk artış olduğuna dikkati çeken Genç, Türk misafirinin de erken davranarak hem yoğun sezonda yer bulamama riskini bertaraf ettiğini hem de avantajlı fiyatlarla tatil satın aldığını söyledi.
 
-Erken rezervasyon sayısının 6 milyona ulaşması bekleniyor-
 
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy da erken rezervasyon kampanyasının son derece başarılı olduğunu belirterek, bu yıl dahil olmak üzere 6 milyon kişinin bu kampanyadan yararlanacağının düşünüldüğünü ifade etti.
 
Ulusoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre 2011 yılınınOcak-Aralık döneminde, yabancı ziyaretçilerden elde edilen turizm gelirinin, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14,3 oranında arttığına ve yaklaşık 18,8 milyar dolara yaklaştığına dikkati çekti. Yurtdışında yaşayan vatandaşlardan elde edilen gelirlerle birlikte turizm gelirinin 23,2 milyar dolar olduğunu belirten Ulusoy, toplam gelirdeki artma oranının da yüzde 10,6 oluğunu vurguladı.
 
"Türkiye'deki oteller daha çok yabancı turist odaklı çalışıyor" iddialarına katılmadığını vurgulayan Ulusoy, "Bu algıya katılmak mümkün değil. Yerli, yabancı ne olursa olsun, hizmet sektörü olarak 'müşteri veli nimettir' inancı ile üst düzey hizmetin sunulduğuna inanıyoruz" diye konuştu.
 
Merve Özlem Çakır/Posta

Yorum Yaz

Benzer Haberler

GYODER 20'nci zirvesinde sektörü buluşturdu
  • 28.04.2026 14:33

GYODER 20'nci zirvesinde sektörü buluşturdu

Türkiye gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu GYODER'in 20'nci kez düzenlediği Ga ...

Yerli hızlı tren saatte 225 kilometre hıza çıktı
  • 27.04.2026 11:03

Yerli hızlı tren saatte 225 kilometre hıza çıktı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin ilk hızlı treninin ...

Marmarapark AVM İstanbul Team'e sponsor oldu
  • 20.04.2026 16:06

Marmarapark AVM İstanbul Team'e sponsor oldu

Marmarapark AVM, profesyonel bisiklet takımı İstanbul Team'e sponsor oldu. ...

Isı yalıtımının iklim üzerindeki 5 kritik rolü
  • 13.04.2026 17:34

Isı yalıtımının iklim üzerindeki 5 kritik rolü

İklim krizine karşı atılan adımlar her geçen gün daha fazla önem kazanırken, Tür ...

THY ve Galataport ikinci kez güçlerini birleştiriyor
  • 13.04.2026 17:07

THY ve Galataport ikinci kez güçlerini birleştiriyor

Türk Hava Yolları ile Galataport İstanbul, kruvaziyer turizminin en prestijli bu ...

Uluslararası gayrimenkul yatırımcıları için rota yeniden Türkiye
  • 13.04.2026 11:46

Uluslararası gayrimenkul yatırımcıları için rota yeniden Türkiye

Altın Emlak Global Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, küresel gel ...