maritbet girişmaritbet
TURİNG’in malvarlığı iştah kabartıyor!

TURİNG’in malvarlığı iştah kabartıyor!

Cumhuriyet’in ilanından bir hafta sonra (6 Kasım 1923) Atatürk’ün emriyle, Lozan Konferansı Genel Sekreteri Büyükelçi Reşit Saffet Atabinen’e kurdurulan Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu’nda (TURİNG) neler oluyor?

Kurum tanıtma konusunda Cumhuriyet'in ilk yıllarından beri çok aktif çalıştı. İlk tanıtım broşürleri ve rehberler oradan çıktı. Cumhuriyet dönemi boyunca bu yöndeki faaliyetlerini sürdüren TURİNG, özelikle İstanbul'a katkıları ve kent kültürü alanındaki çalışmalarıyla ‘efsanevi başkan' olarak tanımlanan Çelik Gülersoy'un başkanlığı döneminde çok daha büyüyüp gelişti. Gülersoy'un 2003'te yaşamını yitirmesinin ardından Cumhuriyet'in ilk kurumlarından olan TURİNG'i ele geçirmek için çeşitli gruplar çok çalıştı. O güne kadar kent kültürü, tanıtım ve yurtdışından karayolu ile giriş çıkışların olduğu sınır kapılarındaki hizmetleriyle gündemde olan TURİNG o günden sonra malvarlıkları, işletmelerinin alınıp satılması, kime kiralandığı, bu alanda yapılan ihalelerdeki yolsuzluklarla gündeme gelmeye başladı. Öyle ki dönemin başkanı Ferit Epikmen yönetiminin faaliyet raporu genel kurulca ibra edilmeyince TURİNG'e kayyum atandı. Kurum 2004'ten beri kayyum eliyle yönetiliyor. O tarihten sonra olaylar çok gelişti. TURİNG'e Cumhurbaşkanlığı eliyle Mayıs 2011'de yeni kayyum atandı. Kayyum, 31.05.2011'de ilk genel kurul toplantısında Genel Kurul'da üyelerin seçmediği Başaran Ulusoy'u başkanlığa getirdi. Oysa kurumun tüzüğü gereği başkanın genel kurulda seçilmesi gerekiyor. Bunun için olağanüstü genel kurul kararı alındı. 30.07.2011'de yapılan ve basının alınmadığı olağanüstü genel kurulda Başaran Ulusoy başkanlığa seçildi.

Eski bir TURİNG'ci diyor ki: “TURİNG'e yönelik operasyonun bir ayağı Cumhuriyet kurumunu ele geçirmek, bir ayağı da kasasında 41 milyon TL nakit parası ve aralarında Çeliktepe'de genel merkezin de olduğu 10.5 dönümlük arsası ve karayolu ile giriş yapılan sınır kapılarındaki işletmeleridir.”

Daha sonra Ulusoy kuruma aday olamıyor. Operasyona uygun olarak yerine Bülent Katkak aday gösterilip seçtiriliyor. MTTB'li ve İlim Yayma Cemiyeti ve Birlik Vakfı üyesi olan Bülent Katkak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKP Meclis Üyesi... Katkak, AKP'nin İstanbul'da turizm ile ilgili yapmak istediği her işin başına koyduğu kişi... AKP'nin Katkak'ı görevlendirdiği işler arasında, 2010 Avrupa Kültür Başkenti, Beyoğlu Belediye Başkan Danışmanlığı, TÜRSAB Yönetim Kurulu üyelikleri de var. Bunlara son olarak bir de TURİNG Başkanlığı eklendi. Turing şimdi bu hale geldi. Bu konunun öyküsü çok daha uzun!

Malvarlığı

TURİNG, kasalarında birikmiş 41 milyon TL, Seyrantepe'de 10.5 dönüm pırlanta değerinde bir arsası, Edirne Kapıkule'de 100 dönüm arazi üzerinde turistik tesisleri, Sultanahmet'te Yeşilev, Soğukçeşme Sokak'ta konakları, Sarnıç Restoran, konukevi, Büyükada'da köşk, Safranbolu'da evleri, Antalya sur içinde yeni satın alınmış bir oteli, Fenerbahçe Parkı'nda tesisleri var.

Yalçın Bayer/Hürriyet
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak
  • 26.10.2022 14:26

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak

Beşiktaş ile Zeytinburnu'nda 30 Ekim Pazar günü yapılacak koşu etkinlikleri nede ...

Restore edilen Cendere Sanat Merkezi hizmete açıldı
  • 24.10.2022 15:49

Restore edilen Cendere Sanat Merkezi hizmete açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) restorasyonunu tamamladığı "Cendere Sana ...

İBB, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattı için 75 milyon avroluk ek kredi aldı
  • 14.10.2022 15:20

İBB, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattı için 75 milyon avroluk ek kredi aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasından (Europ ...

Bakanlıktan İBB'nin bütçe tahminlerine ilişkin açıklama!
  • 10.10.2022 16:24

Bakanlıktan İBB'nin bütçe tahminlerine ilişkin açıklama!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İBB'nin bütçe tahminlerine ili ...

İstanbul'da 7 yeni deniz yolu hattı oluşturulması kararlaştırıldı
  • 21.09.2022 16:32

İstanbul'da 7 yeni deniz yolu hattı oluşturulması kararlaştırıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplant ...