maritbet girişmaritbet
Tiger Woods, golf organizasyonu boyunca Kempinski Hotel The Dome Belek'te kalacak!

Tiger Woods, golf organizasyonu boyunca Kempinski Hotel The Dome Belek'te kalacak!

Turkish Airlines World Golf Final organizasyonuna ev sahipliği yapacak olan Belek, yüzde 100 doluluk oranına ulaştı

 

Aralarında Tiger Woods'un bulunduğu dünyanın en iyi 8 golf oyuncusu Türk Hava Yolları ve Türkiye Golf Federasyonu tarafından  9-12 Ekim tarihleri arasında organize edilecek “Turkish Airlines World Golf Final” için Belek'e geliyor. 5 bin kişinin izleyeceği belirtilen etkinliğin Belek ekonomisine 4 milyon euro civarında gelir bırakacağı ifade edildi. Antalya Golf Kulübü Sahası PGA Sultan'da düzenlenecek turnuvayı 96 ülke televizyonundan 300 milyon kişinin izlemesi bekleniyor. Turnuva nedeniyle Belek'teki otellerde yüzde 100 doluluk yaşanıyor. Turnuvanın Belek bölgesinin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu kaydeden sektör temsilcileri, yurtdışından Antalya'ya direkt uçak seferleri konmasını istiyor.
 
Antalya Golf İhtisas ve Spor Kulübü Derneği (AGİSK) Başkanı Cahit Şahin, golfün yaşayan efsanesi Tiger Woods'un Belek'e gelmesinin, tüm dünyanın gözünün Antalya'da olmasını sağlayacağını söyledi. Woods'un yıllık 105 milyon dolarlık geliriyle dünyanın en çok kazanan sporcusu olduğunu hatırlatan Şahin, “Woods ile birlikte Belek'e gelecek ünlü golfçüleri izlemek için başta Rusya ve Almanya'dan olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden zengin golfçular de Antalya'ya gelecek. Turnuva haftasında yaklaşık 5 bin izleyici bekleniyor. Bu 5 bin izleyicinin Belek'e 3-4 milyon euro gelir bırakması bekleniyor. Turnuvayı izleyenler günlük 40 euro bilet parası verecek.
 
Haftalık konaklama ise otellere göre 800ila bin euro arasında. Büyük bankaların CEO'ları da misafirleriyle birlikte Belek'te olacaklar. Türkiye'nin son yıllarda golfte tanınır olması, golf sahalarının dünya standartlarında olması ünlü golfcülerin buraya gelmesinde etkili oldu'' diye konuştu. Avrupalı turist ile beraber golf sezonunun da başlaması ile golf otellerinde doluluğun eylül- ekim aylarında yüzde 90'a yaklaştığını vurgulayan Şahin, şunları söyledi: “Bu turnuva da doluluğa katkı sağladı. Turnuvaların Belek'te yapılması Türkiye golf turizmi için önemli bir basamak olacak. Avrupa'daki golfçülerin Türkiye'ye
bakış açıları pozitif yönde etkilenecek. Henüz sahalarımızda oynamamış golfçüler de Türkiye'ye gelmek isteyecek. 96 ülkenin televizyonlarında Belek sayılı golf destinasyonlarından biri olarak duyurulacak. Şu anda oynanan Dünya Amatör Golf Şampiyonası'nın da Belek'in dünyaya tanıtımına katkısı büyük.”
 
300 milyon kişi turnuvayı takip edecek
 
Cornelia Golf Club Genel Müdürü Ali Şahin: Turnuva Belek'in tanıtımına ciddi katkı sağlayacak. Bu turnuvalar dünya çapında 300 milyon kişi tarafından takip ediliyor. Önümüzdeki yıl itibarıyla eminim bu turnuvayı takip etmek için birçok golfsever bu haftayı Belek'e gelmek için özel olarak tercih edecek. Belek'te şu an oteller yüzde 90'nın üzerinde doluluğa sahip. Cornelia Diamond ve Cornelia De Luxe olarak boş odamız yok. 14 yıldır golf turizminde çalışan bir emekçi olarak turnuvaların Belek'te yapılmasının bir rüya olduğunu söyleyebilirim. Ben Tiger Woods'u ve diğer oyuncuları yurtdışında çok seyrettim, ama onların Türk Golf sahalarında bir turnuvada oynayacaklarını görmek gerçekten inanılmaz. Antalya'ya yurtdışında talep edilen havalimanlarına direk sefer de koyabilseler çok güzel olur. Zira belli dönemler uçak sıkıntısı inanılmaz boyutlara çıkabiliyor. Umarım bu turnuva geleneksel olur ve her sene farklı sahalarda tekrarlanır. Bu sayede ülke tanıtımında inanılmaz bir adım atmış oluruz.
 
Kempinski'de kalacak
 
Kempinski Hotel The Dome, Belek Satış Pazarlama Direktörü Çağsal Kılıçkaya: Turnuva boyunca Tiger Woods ve diğer golfçüler Kempinski Hotel'de kalacak. Bölgeyi ziyaret edecek izleyici kitlesinin önemli bir kısmı  Konaklamak için Belek bölgesinde turnuvaya yakın otelleri tercih edecek. Turnuva süresince bölgede yerli ve yabancı golfseverlerin yaratacağı yoğunluk önemli ancak turnuvadan asıl hedeflenen kaliteli golf tesisleriyle tanınan Belek'in dünya çapında bilinirliğinin arttırılması. Böylece bölge ekonomisine de uzun vadede katkı sağlanacak. Belek'in dünya çapında tanınmış seçkin bir golf destinasyonu olarak bilinirliğinin arttırılması açısından çok büyük bir katkısı olacak. Bunun gibi turnuvalar bölgenin daha da  ark edilir olmasını sağlayacak.
 
Duygu ŞAHİN DURMAZ/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tiger Woods'un İsveç'teki adası ve lüks villası!
  • 09.01.2015 10:48

Tiger Woods'un İsveç'teki adası ve lüks villası!

Ünlü golfçü Tiger Woods'un satışa çıkardığı ada ile birlikte içinde yer alan vil ...

Tiger Woods, İsveç’teki 250 dönümlük adasını satıyor!
  • 09.01.2015 10:35

Tiger Woods, İsveç’teki 250 dönümlük adasını satıyor!

ABD'li ünlü golfçü, içerisinde villa, helikopter pisti ve golf sahası olan Malar ...

Usain Bolt, Tiger Woods'tan sonra Boğaz Köprüsü'ne geliyor
  • 10.11.2013 12:59

Usain Bolt, Tiger Woods'tan sonra Boğaz Köprüsü'ne geliyor

İstanbul'a en az 20 milyon dolar gelir getirmesi beklenen Vodafone İstanbul Mara ...

Tiger Woods'un Boğaziçi Köprüsü'nde yapacağı gösteri nedeniyle bazı yollar trafiğe kapalı olacak
  • 05.11.2013 08:15

Tiger Woods'un Boğaziçi Köprüsü'nde yapacağı gösteri nedeniyle bazı yollar trafiğe kapalı olacak

Dünyaca ünlü golfçü Tiger Woods'un 'Turkish Airlines Open' Turnuvası için Boğazi ...

Tiger Woods Asya’dan Avrupa’ya 160 milyon dolarlık vuruş yapacak
  • 03.11.2013 09:14

Tiger Woods Asya’dan Avrupa’ya 160 milyon dolarlık vuruş yapacak

Dünyaca ünlü golfçü Tiger Woods’un İstanbul Boğaziçi Köprüsü’nden yapacağı atış ...

Türk turizmindeki her şey dahil sistemi tartışmaya açıldı!
  • 03.09.2013 09:48

Türk turizmindeki her şey dahil sistemi tartışmaya açıldı!

1990'lı yılların ilk yarısında turizme kazandırılan "her şey dahil" sisteminin a ...