maritbet girişmaritbet
Tatilciler bu yaz 600 bin erken rezervasyonla 650 milyon TL tasarruf edecek!

Tatilciler bu yaz 600 bin erken rezervasyonla 650 milyon TL tasarruf edecek!

Yüzde 45’e varan indirimlerin yapıldığı erken rezervasyonun ilk dönemi bitti, tatilciler bu yaz 600 bin erken rezervasyonla 650 milyon TL tasarruf edecek

Günümüzde, tatil planlarını son dakikaya bırakan kişi sayısında büyük bir azalma yaşanıyor. Artık çoğunluk yaz sezonunda çıkacağı tatili erken rezervasyon döneminde satın alarak, indirimli fiyatlardan yararlanıyor. Yüzde 45'e varan indirimlerin yapıldığı erken rezervasyonda ilk dönemin sonuna gelindi. Tatilsepeti.com Yönetici Ortağı Kaan Karayal, Türkiye'deki erken rezervasyon kampanyalarının ilk döneminde 2013 yaz sezonu için yaklaşık 100 bin satış yapıldığını söyledi. Karayal, bu yaz toplamda ise yaklaşık 600 bin erken rezervasyon yapılacağını öngördüklerini vurguladı. Erken rezervasyon kampanyasının ikinci döneminin cazip indirimlerle devam ettiğini söyleyen Karayal, erken rezervasyon yaptıran tatilcilerin yalnızca fiyat avantajına değil, tesislerin müsait olması nedeniyle en fazla tercih imkanına da sahip olduklarını belirtti.

 
Türkiye'nin lider turizm portalı olan Tatilsepeti.com'un kasım ayında başlayan erken rezervasyon kampanyasının birinci dönemi 8 Ocak'ta son buldu. Yüzde 45'e varan indirimlerin yapıldığı erken rezervasyonun birinci döneminde Tatilsepeti.com, tatilcilere çok cazip fiyatlarla tatillerini planlama fırsatı sundu. Artık günümüzde birçok tatilci, tatillerini son dakika planlamak yerine erken rezervasyon dönemini kaçırmayarak ekonomik fiyatlardan yararlanmayı tercih ediyor. Bu doğrultuda erken rezervasyon sigortası da tatilcilere büyük rahatlık sağlıyor. Tatilsepeti.com'da, otele giriş süresine 72 saat kalana kadar mazeretsiz olarak rezervasyonu iptal etme ve ödenmiş olan ücreti geri alma imkanı sunan erken rezervasyon sigortası sayesinde tatilciler rahatça ve çekinmeden rezervasyonları yaptırabiliyorlar.
 
“Erken rezervasyonun ilk dönemini kaçırmayanlar toplamda 120 milyon TL tasarruf etti”
 
Türkiye'de erken rezervasyon kampanyaları arasında en fazla seçeneği sunan Tatilsepeti.com'un Yönetici Ortağı Kaan Karayal, tüm sektördeki erken rezervasyon kampanyalarının ilk dönemindeki satışlarla ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Türkiye'de erken rezervasyon kampanyalarının ilk dönemi kapsamında 2013 yaz sezonu için yaklaşık 100 bin kişiye tatil satıldığını söyleyebiliriz. Tatilini erken rezervasyonla alan bir tatilci, günlük konaklama bedeli olarak ortalama 270 TL yerine indirimler nedeniyle 150 TL ödeyebiliyor. Erken rezervasyonun ilk döneminde tatil satın alan 100 bin kişinin iki kişilik bir tatil paketi aldığını düşünür ve dolaylı yoldan 200 bin kişi olacağını hesaplarsak, bu rakamdan yola çıkarak, erken rezervasyon döneminin ilk periyodunda tatil satın alan tatilcilere toplamda yaklaşık 120 milyon TL tasarruf ettirildiğini söyleyebiliriz. Bu dönemde satışı yapılan tatillerde en çok tercih edilen destinasyonların ise Kemer, Belek, Side, Bodrum ve Çeşme olduğunu belirtebiliriz. Erken rezervasyon kampanyalarına olan ilginin önümüzdeki aylarda da büyük bir yükselişle artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Bu yıl toplamda yaklaşık 600 erken rezervasyon yapılacağını öngörüyoruz. Bu rakamdan yola çıkarsak sektörün erken rezervasyon satışlarında geçen seneye oranla bu yıl yüzde 20 büyüyeceğini söyleyebiliriz. Ayrıca, bu yaz erken rezervasyonla tatile gidecek olan tatilcilerin yapılan indirimlerle toplamda yaklaşık 650 milyon TL tasarruf edeceğini tahmin ediyoruz.”
 
Tatilsepeti.com olarak, geçtiğimiz yıl toplam rezervasyonların yüzde 42'sini erken rezervasyon döneminde yaptıklarını, bu yıl ise toplam satışın yaklaşık 60'ını erken rezervasyon döneminde gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirten Karayal; “Otele giriş süresine 72 saat kalana kadar mazeretsiz olarak rezervasyonu iptal etme ve ödenmiş olan ücreti geri alma imkanı sunan erken rezervasyon sigortası sayesinde tatilciler rahatça ve çekinmeden rezervasyonları yaptırabiliyorlar. Erken rezervasyonla tatil satın alan tatilcilerin yüzde 90'ı bu sigortayı yaptırıyor. Erken rezervasyon kampanyasından tatil satın alıp daha sonra iptal edenlerin oranını vermek gerekirse ise bu rakamı yaklaşık yüzde 8 olarak belirtebiliriz.” dedi.
 
Erken rezervasyon döneminin ikinci periyodunun cazip indirimlerle devam ettiğini ifade eden Tatilsepeti.com Yönetici Ortağı Kaan Karayal, bankalarla yaptıkları anlaşmalar çerçevesinde tatilcilere taksitlerini erteleme opsiyonları da sunabildiklerini söyledi.
 
Firmalar çalışanlarına erken rezervasyonla tatil hediye ediyor
 
Yüzde 45'e varan indirimlerin yapıldığı erken rezervasyon kampanyasının birinci döneminde, biri çocuk olmak üzere üç kişilik bir ailenin konaklama bedeli olarak 5 gün için ödediği ortalama fiyatın, 1500 TL olduğunu söyleyen Karayal, birçok firmanın da çalışanlarına erken rezervasyonla tatil hediye ettiğini vurguladı. 2012 yılında yaklaşık 30 firma Tatilsepeti.com'dan çalışanları için tatil satın aldı; 2013 yılında bu rakamın 100'e ulaşması hedefleniyor. 2013 yılında toplamda yaklaşık 4 milyon TL kurumsal satış yapmayı planladıklarını söyleyen Tatilsepeti.com Yönetici Ortağı Kaan Karayal, bu trendin önümüzdeki yıllarda da artarak devam edeceğini öngördüklerini belirtti.
 
Gelir seviyesi yüksek tatilciler ağırlıklı olarak Belek, Bodrum ve Kemer'i tercih ediyor
 
Gelir seviyesi yüksek ya da orta düzeyde olan tatilcilerin genellikle yıl içinde birden fazla kez tatile çıktığını, kışın genellikle dağ otellerini, yazın ise ağırlıklı olarak her şey dahil tatilleri tercih ettiğini gözlemlediklerini söyleyen Tatilsepeti.com Yönetici Ortağı Kaan Karayal, 2012 yaz döneminin bitiminde yapmış oldukları bir araştırmaya göre, tatillerin genellikle yaz aylarında yapıldığını ve ortalama konaklama süresinin 5-7 gün arasında değiştiğini söyleyebileceklerini belirtti. Ayrıca, yapmış oldukları araştırmaya göre gelir seviyesi yüksek olan misafirlerin ağırlıklı olarak Belek, Bodrum, Kemer gibi bölgelerde tatil yaptıklarını vurguladı.
 
Erken rezervasyon ile tatillerini planlayan tatilcilerin güvenilir markaları tercih etmeleri gerektiğini söyleyen Karayal, şunları vurguladı: “Paranızı aylar önce ödeyerek, yazın gideceğiniz tatilin hayalini kuruyorsunuz. Hayal kırıklığına uğramamak için rezervasyonu nereden yaptırdığınıza dikkat edin. Güvenilir markaları tercih etmek çok önemli.”
 
Tatilsepeti.com hakkında:
Temelleri 2002 yılında atılan Tatilsepeti.com, 2004 yılından bu yana milyonlarca kişiye tatil servisi sunan bir turizm portalıdır. Tatilsepeti.com, yıllık 10 milyonu tekil olmakla beraber toplamda 16 milyonun üzerindeki ziyaretçi sayısıyla Türkiye'nin lider turizm portalı olma özelliğine de sahiptir. Yurtiçi online satışta sektör lideri olan Tatilsepeti.com, 2009 yılında dünyanın en büyük online seyahat portallarından Expedia ile anlaşarak yurtdışı tatil satışına başlamıştır.
 
Tatilsepeti.com, en geniş ürün seçeneği, en doğru bilgi, en uygun ödeme koşulları ve müşteri odaklı satış öncesi-sonrası hizmetiyle misafirlerine bir tatil sitesinden beklediklerinin de ötesinde bir tatil alışverişi deneyimi sunma misyonuyla hareket etmektedir. Bu nedenle Tatilsepeti.com, bugün Türkiye'nin en saygın tur operatörlerini, 1.500'ü aşkın yurtiçi ve 100.000'den fazla yurtdışı oteli, yüzlerce yurtiçi ve yurtdışı turu ve binlerce uçak bileti destinasyonunu bir arada sunmaktadır.
 
Tatilsepeti.com vizyonunu, insanların tatil ve seyahat ihtiyaçlarını en iyi anlayan ve kaliteli hizmetiyle en iyi şekilde karşılayan, en yenilikçi, en güvenilir ve tatil denildiğinde ilk akla gelen, lider internet turizm markası olarak belirlemiştir. Tatilsepeti.com'un deneyimli danışmanlardan oluşan 130 kişilik çağrı merkezi bu vizyonu gerçekleştirmede en önemli role sahiptir.
 
Tatilsepeti.com ve sunduğu hizmetler hakkında daha ayrıntılı bilgiye www.tatilsepeti.com adresinden ya da 444 44 20 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.
 
Bunları biliyor muydunuz?
 
• Türkiye'nin ilk seyahat dergisi Voyager'ın turizm sektöründe yılın en iyilerini seçmek üzere 1 Şubat 2012 - 31 Mayıs 2012 tarihleri arasında 18.453 kişinin katılımıyla düzenlediği “En İyiler Kimler?” anketinde dergi okuyucularının Tatilsepeti.com'u “En İyi Karşılaştırma Olanakları Sunan Seyahat Sitesi” seçtiğini.
 
• BRANDRIX Araştırma şirketinin 2010 yılında Digital Age için yapmış olduğu araştırmaya göre akla gelen ilk tatil portalının %18 ile Tatilsepeti.com olduğunu.
 
• Yine Digital Age'nin yayınladığı 2011 Ocak ve Mart ayına ait en çok ziyaret edilen seyahat siteleri arasında uçak firmalarından sonra Tatilsepeti.com'un en çok ziyaret edilen tatil portalı olduğunu.
 
• 2009 Emitt Fuarı'nda, B Planı Araştırma Analiz ve Raporlama tarafından yapılan araştırmaya göre akla gelen ilk tatil portalının %44,2 ile Tatilsepeti.com olduğunu.
 
• 2008 ve 2010 Altın Örümcek Halk Oylaması'nda Tatilsepeti.com'un birinciliğinin olduğunu.
 
• Tatilsepeti.com'un 2009 Kırmızı Ödülleri – Basında En İyi İllüstrasyon Birinciliği & En iyi Turizm ve Seyahat Reklam Birinciliği & En İyi Turizm Seyahat Reklam Başarı Belgesi ödüllerine layık görüldüğünü.
 
• Tatilsepeti.com'un, 2008 Kristal Elma – Turizm, Taşımacılık, Eğlence Kategorisi Üçüncülüğü'nün olduğunu.
 
• 2011 yılında www.tatilsepeti.com portalına ziyaret sayısının 17.641.084 olduğunu.
 
• Türkiye'deki tatilcilerin %80'inin tatil araştırmasını internetten yaptığını.
 
• 2012 yılında Tatilsepeti.com'un, SKalite Turizm Oscarları'nda ve Turizm Trendleri Zirvesi'nde ödül aldığını.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor
  • 10.11.2023 13:51

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor

Türkiye, enerji arz güvenliğinde önemli rol oynayan 3 Yüzer Sıvılaştırılmış Doğa ...