maritbet girişmaritbet
Tatilciler bayram haftasında konaklama için 100 milyon lira harcadı!

Tatilciler bayram haftasında konaklama için 100 milyon lira harcadı!

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu bayramda da çalışanlar yıllık izinlerini kullanarak tatili uzattı. Tatilsepeti.com’un yaptığı pazar araştırmasına göre, bayram haftasında yurtiçinde tatile çıkan tatilciler konaklama için 100 milyon TL harcadı

Tatilsepeti.com Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, tur satışlarının da geçen yılki Ramazan Bayramı dönemine göre yüzde 50 artış gösterdiğini söyledi. Bu dönemde en çok tercih edilen lokasyonların ise sırasıyla Bodrum, Alanya, Side ve Kemer olduğunu vurguladı. Kaan Karayal, pek çok tatilcinin bayram tatili rezervasyonunu son dakikaya bıraktığını ve oda bulmakta zorlandığını belirtti. Bu nedenle Kurban Bayramı'nda tatile çıkmayı düşünen misafirlerin rezervasyonlarını şimdiden yapmalarını önerdi.

Ramazan Bayramı'nın yaz mevsimine ve ilk günlerinin hafta içine denk gelmesi tatil satışlarını patlattı. Tatilsepeti.com'un yaptığı pazar araştırmasına göre, bayram haftasında yurtiçinde tatile çıkan tatilciler konaklama için 100 milyon TL harcadı. Tur satışları da geçen yılki Ramazan Bayramı dönemine göre yüzde 50 yükseliş gösterdi. Tatilsepeti.com Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, pek çok tatilcinin yıllık iznini bayram tatili ile birleştirdiğini, bu durumun satışların artmasında büyük rol oynadığını söyledi.

“Tatilciler boş oda bulmakta, otelciler talebi karşılamakta zorlandı”

Bayram haftasında tatilcilerin en çok tercih ettikleri lokasyonların sırasıyla Bodrum, Alanya, Side ve Kemer olduğunu ifade eden Tatilsepeti.com Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal bu tercihlerle ilgili olarak şunları söyledi: “Yaptığımız araştırmaya göre, Bodrum'un daha çok bekarlar, Alanya ve Side'nin ise uygun fiyatları nedeniyle çoğunlukla çocuklu aileler tarafından tercih edildiğini söyleyebiliriz. Yurtdışında ise Viyana, Amsterdam ve Paris en çok tercih edilen destinasyonlar olurken Roma'ya olan ilginin azaldığını gördük. Bayram haftası için yurtiçindeki tatilini erken rezervasyon döneminde alan misafirler, son dönemde satın alan misafirlere göre ortalama yüzde 40 tasarruf ettiler. Bayram haftasında yurtiçinde gecelik kişi başı konaklama maliyeti 400 TL civarındayken erken rezervasyon ile aynı dönemi 230 TL'den satın almak mümkün olabiliyordu.” Karayal, bayram haftasında tatilcilerin boş oda bulmakta, otelcilerin ise talebi karşılamakta zorlandıklarını ifade etti.

Kısaca Tatilsepeti.com hakkında:

Temelleri 2002 yılında atılan Tatilsepeti.com, 2004 yılından bu yana milyonlarca kişiye tatil servisi sunan bir turizm portalıdır. Tatilsepeti.com, yıllık 10 milyonu tekil olmakla beraber toplamda 18 milyonun üzerindeki ziyaretçi sayısıyla Türkiye'nin lider turizm portalı olma özelliğine de sahiptir. Yurtiçi online satışta sektör lideri olan Tatilsepeti.com, 2009 yılında dünyanın en büyük online seyahat portallarından Expedia ile anlaşarak yurtdışı tatil satışına başlamıştır. Tatilsepeti.com, 2013 yılı mayıs ayında, Londra merkezli yatırım fonu Bancroft Private Equity'den yatırım almıştır.

Tatilsepeti.com, en geniş ürün seçeneği, en doğru bilgi, en uygun ödeme koşulları ve müşteri odaklı satış öncesi-sonrası hizmetiyle misafirlerine bir tatil sitesinden beklediklerinin de ötesinde bir tatil alışverişi deneyimi sunma misyonuyla hareket etmektedir. Bu nedenle Tatilsepeti.com, bugün Türkiye'nin en saygın tur operatörlerini, 1.500'ü aşkın yurtiçi ve 100.000'den fazla yurtdışı oteli, yüzlerce yurtiçi ve yurtdışı turu ve binlerce uçak bileti destinasyonunu bir arada sunmaktadır.

Tatilsepeti.com vizyonunu, insanların tatil ve seyahat ihtiyaçlarını en iyi anlayan ve kaliteli hizmetiyle en iyi şekilde karşılayan, en yenilikçi, en güvenilir ve tatil denildiğinde ilk akla gelen, lider internet turizm markası olarak belirlemiştir. Tatilsepeti.com'un deneyimli danışmanlardan oluşan 130 kişilik çağrı merkezi bu vizyonu gerçekleştirmede en önemli role sahiptir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İlkay Gündoğan, Bodrum'dan 70 milyon TL'lik lüks ev mi alıyor?
  • 07.07.2022 16:10

İlkay Gündoğan, Bodrum'dan 70 milyon TL'lik lüks ev mi alıyor?

Bodrum'da balayı yapan çiftten Şara Arfaoui, 70 milyon liralık ev beğendi. İlkay ...

Bodrum, mega yatlara ev sahipliği yapıyor!
  • 01.07.2022 10:43

Bodrum, mega yatlara ev sahipliği yapıyor!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, yaz sezonuyla birlikte mega yat trafiği de artıyor. ...

Bodrum'a sezonun ilk kruvaziyer gemisi yanaştı!
  • 23.04.2022 13:27

Bodrum'a sezonun ilk kruvaziyer gemisi yanaştı!

Bahamalar bayraklı 230 metre uzunluğundaki "Artania" isimli kruvaziyer, 526 yolc ...

Çevre dostu mega yat "Savannah" Bodrum'a demir attı
  • 26.10.2021 09:32

Çevre dostu mega yat "Savannah" Bodrum'a demir attı

Yurt dışından gelen hibrit sisteme sahip çevre dostu olarak bilinen mega yat "Sa ...