maritbet girişmaritbet
Talimhane'de yatırımlar hızlandı

Talimhane'de yatırımlar hızlandı

Talimhane’nin otel kralı Öztanık geldi, Zincirlikuyu’da da otel vadisi oluşuyor. İşte sıradaki gruplar

Kaynak: HALE TÜZÜN/VATAN


AİLE olarak Talimhane'nin toplam yatak kapasitesinin üçte birini elinde bulunduran Öztanıklar Zincirlikuyu'da 25 milyon dolarlık yatırımla bölgenin ilk ‘butik iş oteli' Avantgarde'ı açtı. 8 hafta önce hizmete giren otel 8 haftada yüzde 60 doluluk oranına ulaşırken Zincirlikuyu'nda Talimhane'den sonra bir ‘otel vadisi' oluşması için de yatırımlar hızlanmış oldu.
 
Avantgarde'ın ardından sırada The Edition, Zorlu ve Polat Grubu var
OTELLER bölgesi Talimhane'nin yatak kapasitesi olarak üçte birini elinde bulunduran Öztanık Ailesi, 25 milyon dolarlık yatırımla İstanbul'un en işlek noktalarından Zincirlikuyu'na ilk butik iş oteliyle girdi. Yaklaşık 8 hafta önce açılan Avantgarde Hotel'le Talimhane'nin ardından Zincirlikuyu'da da bir otel vadisinin oluşumu için ilk adım da atılmış oldu. Uzun yıllar Dedeman ve The Plaza Hotel'in bulunduğu bölgeye önce The Point Hotel yatırımı gelirken ardından da Avantgarde açıldı.

Taksi parasını ödüyor
Önümüzdeki günlerde HSBC'nin eski binasının The Edition Hotel olarak açılmasının ardından Zorlu'nun projesi ve Polat Holding'in otel projesi açılacak. Bu yatırımlarla yeni bir otel vadisi de hayata geçmiş olacak. Yapı Kredi'nin Zincirlikuyu'daki binasını alarak İstanbul'daki 5'inci otelini açarak İstanbul'daki yatak kapasitesini bin 200'e çıkaran Öztanık Grubu'nun yeni hedefinde ise Anadolu Yakası'nda Kozyatağı'nda bir otel yatırımı var.
 
Öztanık Ailesi'nin 3. kuşak temsilcisi ve Avantgarde Hotel Yönetici Ortağı İsmet Ömer Öztanık, 48 yıldır ailece Levent'te yaşadıklarını ve uzun süredir Avantgarde Hotel'in bulunduğu lokasyonun dikkatlerini çektiğini belirterek, Koç Grubu'ndan 16 milyon 750 bin dolara aldıkları binada bölgenin tek butik iş otelini yarattıklarını açıkladı. 84 odalı otelin rakiplerinden ‘hizmet' anlayışıyla ayrıldığına dikkat çekerek, “Gelen misafirlerin check-in'ini koltukta ve Türk kahvesi ikramıyla yapıyoruz. Yurtdışından gelen misafirlerin TL'si olmadığında taksi parasını bile biz ödüyoruz. Kadın misafirler için ise ‘nail bar' denilen ve özellikle Kaliforniya'da yoğun olarak kullanılan hızlı manikür-pedikür noktası açacağız” dedi.
 
Otel açılalı 8 hafta olmasına rağmen yüzde 60 doluluk oranına ulaştıklarını bunun yüzde 5'ini de tekrar gelen müşterilerin oluşturduğuna dikkat çeken Öztanık, yıl sonu doluluk hedeflerinin ise yüzde 70 olduğunu aktardı. Oda fiyatları hakkında da bilgi veren Öztanık, oda fiyatlarının şu anda 140-160 eurodan başladığını ifade etti.
Otelin sanatsal yanına da önem verdiklerini ve dekorasyonda 300 tablonun bulunduğunu belirten İsmet Öztanık, “Otelimiz yerli ve yabancı şirketlerin merkezinde. Bu yüzden 1.000 metrekarelik de bir SPA?yaptık. Şimdiden üyelik dolmak üzere” dedi.
 
TALİMHANE'DE 35 BİN EUROLUK METREKARE FİYATLARI UÇACAK!
İSMET Öztanık, İstanbul'un en önemli otel bölgelerinden biri olan Talimhane'de son zamanlarda yükselen metrekare fiyatlarının hâlâ bu seviyeleri koruduğunu belirterek “Metrekaresi 35 bin euroya kadar çıkan yerler var. Ancak şu anda bölge civarında devam eden kentsel dönüşüm projeleri tamamlandığında fiyatlar çok daha fazla yükselecek” diye konuştu.
 

 

 
  • Etiketler:

Yorum Yaz