Suudiler'den Trabzon'a otel

Suudiler'den Trabzon'a otel

Al Rubeaan şirketinin, Trabzon'da yapmayı planladığı otelin inşaatı, önümüzdeki günlerde başlayacak.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, son yıllarda Doğu Karadeniz'e özellikle Arap turistlerin büyük ilgi gösterdiğini, tatillerini yörede geçirdiklerini ifade etti.

Her yıl Trabzon'u on binlerce Arap turistin ziyaret ettiğini vurgulayan Kızılcık, ''Bunu gören Arap şirketleri de ilimize yatırım yapmak istediler. Suudi Arabistan'dan gelen Al Rubeaan şirketi yetkilileriyle otel yapımı konusunda daha önceden görüşmelerimiz ve bu görüşmeler sonucunda da anlaşmamız oldu'' dedi.

İl Özel İdaresine ait arazi üzerinde otel yapımı konusunda, söz konusu şirket ile anlaşma yapıldığını belirten Kızılcık, şöyle devam etti:

30 MİLYON DOLARA MAL OLACAK

''Al Rubeaan, Suudi Arabistan'da faaliyet gösteren ünlü bir turizm şirketi. Şirketin dünyanın birçok ülkesinde yatırımları var. Trabzon'da da 5 yıldızlı bir otel yapmak için anlaşma sağlandı. Projenin otel yapımı aşamasında görev alacak inşaat yetkilileri ile mühendislik, muhasebe danışmanlık şirketi yetkilileri, Trabzon'a gelecek. Bu yatırım, ilimizin turizmine ve istihdama önemli katkı sağlayacak.

Otelin yaklaşık 25-30 milyon dolara mal olması planlanıyor. Şirket, Cidde'den Trabzon'a charter seferleri yapmayı düşünüyor."

Suudi Arabistan merkezli Al-Rubeaan Group, Trabzon'da beş yıldızlı otel yapımı için açılan ihaleyi kazanmıştı. İhaleyle Trabzon'un Yalıncak beldesinde, mülkiyeti Özel İdare'ye ait 15 bin 995 metrekarelik taşınmazların irtifak hakkı tesis edilmesi ve kullanma izni bu şirkete verilmişti.

Gazeteparc

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Trabzon Uzunkum Yaşam Alanı Projesi'nin temeli atıldı
  • 11.09.2026 15:01

Trabzon Uzunkum Yaşam Alanı Projesi'nin temeli atıldı

Trabzon’da Uzunkum Yaşam Alanı Millet Bahçesi Projesi için temel atma ve fidan d ...

Özak GYO ve Marriott Kemer oteli için Anlaşma İmzalandı
  • 10.09.2026 10:50

Özak GYO ve Marriott Kemer oteli için Anlaşma İmzalandı

2028 yılında açılması planlanan The Ritz-Carlton, Kemer, All-Inclusive otelinin& ...

Wyndham'ın 6 ayda EMEA'da açtığı 13 otelin 7'si Türkiye'de
  • 11.08.2026 13:53

Wyndham'ın 6 ayda EMEA'da açtığı 13 otelin 7'si Türkiye'de

Wyndham Hotels & Resorts yılın ilk yarısında EMEA genelinde yedisi Türkiye'd ...

Filli Boya ile Gündem Sohbetleri Trabzon'da gerçekleşti
  • 06.08.2026 09:52

Filli Boya ile Gündem Sohbetleri Trabzon'da gerçekleşti

Türkiye’nin ekonomik dinamiklerini ve küresel gelişmelerin yansımalarını paydaşl ...

Doğu Karadeniz bölgesi Çinli turiste odaklanıyor
  • 04.08.2026 16:20

Doğu Karadeniz bölgesi Çinli turiste odaklanıyor

TİSAD Başkanı Murat Çavga önümüzdeki dönemde bölgeye yönelik Çinli ziyaretçi say ...

Dedeman Erzincan’da yeni bir şehir oteli açıyor
  • 18.06.2026 13:39

Dedeman Erzincan’da yeni bir şehir oteli açıyor

Rest & More by Dedeman Erzincan, şehrin gelişen turizm ve ticaret potansiyel ...