maritbet girişmaritbet
Şişli’ye beş yıldızlı otel geliyor

Şişli’ye beş yıldızlı otel geliyor

Sheraton Çeşme’nin yatırımcısı İskender Dilek, Şişli-Büyükdere Caddesi’nde beş yıldızlı otel açıyor

Kaynak: Kezban GEBETAŞ / Hürriyet Emlak


İstanbul'un iş ve ticaret merkezinin kalbi olan Şişli bölgesindeki otellere bir yenisi daha ekleniyor. Çeşme'deki Sheraton Oteli ile tanınan Dilek Holding'in patronu İskender Dilek, Şişli-Büyükdere Caddesi üzerinde beş yıldızlı otel açıyor. Caddede bulunan üç eski binayı yaklaşık bir ay önce satın alan Dilek, bu binaları yıkıp yerine otel yapacak. 3.5-4 dönüm üzerinde yer alacak beş yıldızlı otel, üç yıl sonra kapılarını hizmete açacak.

İskender Dilek'in, otel yatırımını 8-9 kişiden oluşan ortaklarıyla yapacağı belirtiliyor. Şişli Gayrimenkul adına üç binayı satın alan Dilek'in ortakları arasında Cihat Göker, Ahmet Kutlu, Engin Keçeli, Adil İdil gibi isimler bulunuyor. Cihat Göker, Dilek Holding ve Çeşme Otelcilik Yönetim Kurulu Üyesi. Şekerbank'ta yönetim kurulu üyesi olan Ahmet Kutlu ise aynı zamanda Promesa İnşaat'ı ortakları arasında. Promesa İnşaat'ın diğer ortağı Engin Keçeli aynı zamanda Megapleks Sinemaları'nın sahibi. Diğer ortak Adil İdil de İdil İnşaat'ın sahibi olarak geçiyor. İskender Dilek ve ortaklarının uzun zamandır satılık olan üç binayı Türkven Gayrimenkul'den 35-40 milyon dolara satın aldığı öğrenildi. 
 
Binaların eski sahibi Çukurova Grubu
Dilek'in satın aldığı üç binanın ilk sahibi Çukurova Grubu. Bir dönem Çukurova Grubu'nun şirket merkezi olarak da hizmet veren binalar daha sonra TMSF'ye geçmiş; ardından satılığa çıkartılmıştı. Dilek'in satın aldığı üç binanın biri Büyükdere Caddesi üzerinde yer alırken, diğer ikisi de hemen arka tarafında bulunan 19 Mayıs Caddesi'ne L şeklinde uzanıyor. Büyükdere Caddesi üzerindeki binalardan ilki Şişli Postanesi'nin iki bina sağında, tam köşede yer alıyor. Şişli Camii'nin de karşı çaprazında bulunan 14 kapı numaralı binanın üzerinde Çukurova Apartmanı yazıyor. Tam köşede yer alan bu binanın arka tarafı ise Şişli Migros'un yer aldığı 19 Mayıs Caddesi'ne bakıyor. Giriş katı bir dönem Yapı Kredi Bankası şubesi olarak da hizmet veren bina, giriş ve 5 kat olmak üzere toplam 6 katlı.
 
19 Mayıs Caddesi'ne L şeklinde uzanan bina çift parselden oluşuyor. Hemen yanında giriş dahil beş kattan oluşan başka bir bina daha bulunuyor. Çift parselden oluşan bu binaların hemen yanında ise yine üzerinde Çukurova Grubu'nun amblem ve logosunun bulunduğu, önünde bahçesi olan 4 katlı üçüncü bir bina daha bulunuyor.
 
Sheraton ismiyle hizmet verebilir
Yıkım ruhsatı alınan binalar mayıs ayının başında yıkılacak. Otel inşaatın üç yıl süreceği belirtiliyor. Şişli Belediyesi imar müdürlüğünden öğrendiğimize göre, ticaret ve konut imarlı olan binalardan Büyükdere Caddesi'ne bakan, irtifası 27.50 olanın bodrumlar hariç 9 kat imar izni var. Aralarında kademe hattı olan 19 Mayıs Caddesi'ndeki parsellerden birinin irtifası 12.50, bodrumlar hariç 4 kat imar veriyor. İrtifası 15.50 olanın ise 5 kat imar izin var.
İskender Dilek'in tıpkı Çeşme'de işletmesini yaptığı otel gibi buradaki otelin işletmesini de kendisinin yapacağı ve isim hakkını için büyük bir ihtimalle Starwood Grubu`na bağlı Sheraton'la anlaşacağı belirtiyor.
  • Etiketler:

Yorum Yaz