maritbet girişmaritbet
SETUR: Kurban bayramında Amerika, Ege ve Akdeniz sahilleri gözde!

SETUR: Kurban bayramında Amerika, Ege ve Akdeniz sahilleri gözde!

Setur Yurtiçi ve Yurtdışı Turlar Müdürü Yeşim ÖZALTAYtatilcilerin Kurban Bayramı’nda tatil seçeneklerini değerlendirdi

Sektörünün önde gelen ismi Setur, dokuz günlük tatil ile turizm piyasasını hareketlendiren Kurban Bayramı'nda tatilcilere çok avantajlı yurtiçi ve yurtdışı seçenekleri sunuyor.

Tatilcilerin yurtiçi ve yurtdışı tatil taleplerini değerlendiren Setur Yurtiçi ve Yurtdışı Turlar Müdürü Yeşim ÖZALTAY “Bayram tatilinin uzun olması sebebiyle uzak konumlu tatil noktaları tatilciler tarafından büyük ilgi gördü,  Setur'un yurt dışı mevcut kontenjanlarının tümü satıldı. Yurtdışı kontenjanlarının dolması ile birlikte yurtiçinde ciddi bir talep artışı gözleniyor, tatilciler rotalarını Kıbrıs ve GAP‘a yapılan kültür turlarına çeviriyor.” dedi. ÖZALTAY, rezervasyonlarını son günlere bırakan tatilcilerin istedikleri otelde yer bulamayabileceği konusunda uyardı. 

Yurtdışı tur seçeneklerinde tatilcilerin gözdesi; Amerika… 

Kurban Bayramı'nın uzun bir tatili kapsaması sebebiyle yurtdışı tatil planları çok rağbet gördü. Setur, Kurban Bayramı'na özel avantajları, erken rezervasyon uygulaması ile uzak noktalara 75 €, yakın noktalara 50 € indirim, paket turları ile 700 € -  3600 €, gemiyle ise 600 € ila 3500 € arasında değişen fiyatlarla tatilcilere yurt dışı tatil seçenekleri sundu. Yurtdışı paket turlarında en fazla Amerika‘ya misafir gönderen Setur'un Doğu Amerika fiyatı 2297 €  iken, Batı Amerika 2697 €.  Gemi turlarında ise en fazla rağbeti Akdeniz'in gördüğünü dile getiren ÖZALTAY, Akdeniz gemi turlarında fiyatların 1200 ila 1800 € arasında değiştiğini belirterek, yurtdışına gidecek tahmini tatilci sayısının grup olarak 2000, münferit olarak ise 700'e ulaştığını dile getirdi. 

ÖZALTAY: “Kurban Bayramı'nda Kıbrıs'ta 5000 kişinin tatil yapmasını bekliyoruz”

Yurtdışı turlarının dolması ile birlikte satışların Kıbrıs'a doğru yöneldiğini ve kültür turları da dahil olmak üzere kısa süre içerisinde tüm kontenjanların tükenmesini beklediklerini belirten ÖZALTAY, bayramı tatil olarak değerlendirmek isteyenlerin bir an önce rezervasyon yaptırmasını ve avantajlı fiyatlardan yararlanmasını önerdi.
Kıbrıs'ta güneşin son demlerinin tadını çıkarmak mı? Kültür gezisiyle yeni keşifler yapmak mı?  diye düşünenler için Setur alternatif tatil fırsatları sunuyor. Türk Hava Yolları, Atlas Jet ve Pegasus'un Kıbrıs uçuşlarında avantajlı seçeneklerinden yararlanabilen tatilcilerin ilk tercihleri arasında Acapulco Resort, Kaya Artemis, Nuh'un Gemisi ve Cratos Premium bulunuyor. Oteller Sibel Can, Volkan Konak, Serdar Ortaç, Candan Erçetin, Ferhat Göçer gibi   önemli isimlerin galaları ile tatilcilere unutulmaz anlar yaşatmaya hazırlanıyor. Kültür turu ile Antep, Harran, Urfa, Mardin, Midyat ve Hasankeyf gibi önemli noktaların farklı dokusunu solumak isteyenler Pegasus Havayolları'nı kullanarak 3 gece 4 günden oluşan GAP turunu tercih edebilir. 

Ege ve Akdeniz'de yüksek standartlı tesisler revaçta…

Ege ve Akdeniz'in her zaman olduğu gibi revaçta olduğunu belirten ÖZALTAY, “Yılın son ılıman tatilinde tüketiciler Antalya bölgesinde, Ela Quality, Rixos Premium Belek ve Titanic Deluxe Belek gibi yüksek standartlı tesisleri tercih etmekte... Ege bölgesinde Rixos Premium Bodrum, Hilton Bodrum, Vogue Bodrum ve Sheraton Çeşme dikkatleri üzerlerine çeken alternatifler arasında bulunuyor.” dedi. ÖZALTAY, yakın bölge tesisleri Güral Sapanca, Güral Afyon ve İkbal Termal ise stresten uzak, evine yakın olmak isteyen tatilcilerin gözdesi konumunda olduğunu dile getirdi. 

Kısaca SETUR hakkında:

1965 yılında Koç Holding şirketlerinden biri olarak kurulan SETUR'un turizm alanında verdiği hizmetler; yurt içi ve yurt dışına dönük tur operatörlüğü, IATA uçak bileti satışı, kongre ve seminer organizasyonları, incoming ve outgoing ve yurt dışı eğitim alanları çatısı altında toplanmıştır.

bookinturkey.com  11 yıldır online otel, tur, uçak bileti rezervasyonları, araba kiralama, marina, gulet kiralama hizmetlerinin yanı sıra geniş içeriği ile bir turizm rehberi niteliği taşımaktadır.Geliştirdiği online ve gerçek zamanlı rezervasyon sistemiyle Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren  bookinturkey.com, yenilenen web sitesi ve yeni karakteri BUKİ ile hizmet vermeye devam etmektedir.

SETUR DUTY FREE tüm yurda yayılan havalimanları, kara sınır kapıları ve deniz limanlarında 15.000 m²'yi aşkın 21 lokasyonda bulunan 32 mağazası ile gümrüksüz satış mağazaları işletmeciliği SETUR yıllık cirosunun önemli bir payını oluşturmaktadır. 

SETUR MARINAS, SETUR ailesinin önemli markalarından biridir. Marina işletmeciliğinde Akdeniz çanağının ve Türkiye'nin en büyük zinciri konumunda olan SETUR Marinaları; Kalamış-Fenerbahçe, Yalova, Ayvalık, Çeşme, Kuşadası, Marmaris, Kaş, Finike, Antalya ve Midilli olmak üzere toplam 10 marinası ve 5 binden fazla yat bağlama kapasitesi bulunmaktadır. 

1990 yılında kurulan SETAIR ise ticari hava taksi faaliyetlerini sürdürmektedir. SETAIR filosunda 10 ve 14 yolcu kapasiteli 2 adet jet, 9 yolcu kapasiteli 3 adet helikopter ve 8 yolcu kapasiteli 1 adet deniz uçağı bulunmaktadır. 

2012 Temmuz ayında hayata geçen SEDVENTURE markası,  SETUR ailesinin en yeni üyesi. SEDVENTURE,  vahşi yaşam fotoğrafçısı Süha DERBENT'in danışmanlığında kişilere özel programlar ile ekolojik ve alternatif turizme ilgi duyanlara seyahat ve fotoğraf turları düzenlemektedir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

D Maris Bay, bu yaz onuncu yılını kutluyor
  • 02.05.2022 00:38

D Maris Bay, bu yaz onuncu yılını kutluyor

Ege Denizi ve Akdeniz’in buluştuğu büyüleyici Datça Yarımadası’nın en güzel koyl ...

Bakan Kurum: “Daha iyi bir Akdeniz için adımlarımızı kararlılıkla atmalıyız"
  • 07.12.2021 17:16

Bakan Kurum: “Daha iyi bir Akdeniz için adımlarımızı kararlılıkla atmalıyız"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye'nin ev sahipl ...

Bakan Kurum: "Tüm katılımcılarla Akdeniz’i konuşacağımız konferansa Antalya ev sahipliği yapacak"
  • 10.11.2021 11:33

Bakan Kurum: "Tüm katılımcılarla Akdeniz’i konuşacağımız konferansa Antalya ev sahipliği yapacak"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Akdeniz’in Deniz Çevr ...

Mardin'de turizm canlanıyor!
  • 28.08.2021 17:46

Mardin'de turizm canlanıyor!

Setur'dan yapılan açıklamaya göre, müşteri memnuniyetinde turizm sektörü birinci ...