maritbet girişmaritbet
Serdar Bilgili öğrenci otelleri kuracak!

Serdar Bilgili öğrenci otelleri kuracak!

Son dönemlerde İstanbul'da üniversite sayılarının hızla arttığına dikkat çeken Serdar Bilgili, öğrenci oteli kurmak için harekete geçti

BLG Capital Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili, “330 bin üniversiteli var. Bunun 120 bini şehir dışından geliyor. En büyük sorun konaklama. 65 milyon Euro yatırıp ‘Republika Academic Aparts'ı kurduk. Öğrenci oteli konseptiyle çalışacak” dedi.

İSTANBUL'un öğrenci şehri olmaya başladığına dikkat çeken BLG Capital Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili “330 bin üniversite öğrencisi bu şehirde okuyor. Bunun 120 bini şehir dışından geliyor. En büyük sorun ise konaklama. Öğrenciler eski evlerde zor koşullarda konaklıyor ya da öğrenci yurtlarında kalıyor. Önemli bir kısmı ise akrabalarının evinde yaşıyor. ‘Republika Academic Aparts' öğrencilere otel hizmeti verecek. İçerisinde her türlü sosyal imkanı bulunacak” dedi.

1300 öğrenci hedefledi

Republika Academic Aparts'ları ilk etapta İstanbul Ortaköy ve Büyükçekmece'de hayata geçeceğini anlatan Serdar Bilgili, şunları söyledi: “İlk etapta 1300 öğrenciyi hedefledik. Republika Academic Aparts Ortaköy 645 kişilik kapasiteye sahip ve toplam 268 oda bulunuyor. Republika Academic Aparts Büyükçekmece ise 657 kişilik kapasitesiyle toplamda 237 odadan oluşuyor. Terası, yürüyüş parkuru, lounge alanı, spor salonu, yüzme havuzu, çalışma odası, oyun salonu, çamaşırhane, kuaför, market, otopark hizmetleri de mevcut.”

400 Euro'dan başlıyor

BLG Capital tarafından hayata geçirilen Republika Academic Aparts ücretlerinin aylık 400 Euro ile 800 Euro arasında değiştiğini söyleyen Serdar Bilgili, şöyle konuştu: “Öğrenciler İstanbul'da konaklamak için aylık ortalama 1000 lira harcama yapıyor. Ancak elektrik, su, doğalgaz ve diğer giderlerle bu rakam artabiliyor. Republika Academic Aparts ücretlerine ise bu giderler, spor salonları, yüzme havuzları ve diğer sosyal alanların kullanımları da dahil.”

Sosyal ortam önemli

Öğrencilerin odalarının 20-30 metrekare aralığında değiştiğini anlatan Serdar Bilgili, “Burada en büyük hedefimiz öğrencilerin bulunması gereken sosyal ortamların sağlanması. Bugün İstanbul'da öğrenci nüfusu en fazla ilçe Beşiktaş. Ancak bu evler eski ve bakımsız. Öğrenciler bu evlerde huzurlu bir ortam bulamıyor. Öğrenci yurtları ise her yerde aynı standardı sağlayamıyor. Öğrenciler için en önemli şey ise ulaşım. Ortaköy bu konuda merkezi bir yapıya sahip” diye konuştu.

Otel rahatlığı olacak kız-erkek ayrı kalacak

ÖĞRENCİLER için en önemli unsurlardan birinin de güvenlik olduğunu anlatan Serdar Bilgili, şunları anlattı: “Otel rahatlığında öğrenciler giriş-çıkış yapabilecek. Ancak bunun da belli kriterleri bulunacak. Kız ve erkek öğrenciler ayrı yerlerde kalacak. Belli alanlar ortak kullanımda olacak.”

Yaz aylarında yabancı öğrenciler kullanacak

İSTANBUL'da son dönemlerde yabancı öğrenci sayısının da arttığına dikkat çeken Serdar Bilgili, “İstanbul'da 4 bin 500 yabancı öğrenci var. Yaz aylarında odaların boş kalmaması için kullanıma açacağız. Ayrıca burs imkanları da tanıyacağız. Başarılı öğrenciler Republika Academic Aparts'ta ücretsiz konaklayacak” diye konuştu.

İngiltere ve ABD'de çok yaygın

AVRUPA ve Amerika'da Republika Academic Aparts benzeri çalışmaları anlatan Serdar Bilgili, şu değerlendirmeyi yaptı: “Öğrencilerin konaklaması için yapılan yerleşim yerlerine İngiltere ve Amerika'da çok büyük talep var. Buralar daha çok yabancı öğrencilerin konaklaması için kullanılıyor. Ancak fiyatlar çok yüksek. İngiltere'de aylık 1500 doları buluyor. Ancak bu yerleşim yerleri de artık eskidi. Yeni teknolojilerin kullanıldığı sosyal alanlar mevcut değil. Öğrenciler için oyun odası bile bulunmuyor.”

5 yıl içinde 4 bin  öğrenciye ulaşacak

Republika Academic Aparts'ları İstanbul'dan sonra İzmir ve Ankara'da da hayata geçirmeyi planladıklarını anlatan Serdar Bilgili, “İlk etapta 1300 öğrenciye hizmet vereceğiz. Bu rakamı önümüzdeki 4-5 yıl içerisinde 4 bine çıkarmayı hedefledik. İstanbul'da bir yerde daha yapmayı planlıyoruz. Anadolu yakası da hedeflerimiz arasında. Bu alanda yeni yatırımlarımız mutlaka olacak. Özellikle üniversite tercihlerinin yapıldığı döneme yetiştireceğiz. Öğrenciler internet üzerinden rezervasyon yapabilecek” diye konuştu.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı
  • 27.02.2024 12:20

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı

İstanbul'un en eski demir yolu hatlarından biri olan Sirkeci-Kazlıçeşme arasında ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!
  • 14.02.2024 10:19

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının internet adresinde yayımladığı verilere göre, İsta ...

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"
  • 31.01.2024 14:36

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"

Bakan Uraloğlu, İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğunun 338,5 kilometreden 39 ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"
  • 29.01.2024 17:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-G ...