maritbet girişmaritbet
Rixos iki konsepti tek otelde birleştirdi

Rixos iki konsepti tek otelde birleştirdi

Türkiye'nin en büyük uluslararası otel zinciri olan Rixos, yeni otelini Antalya'da açtı.

Türkiye'nin en büyük uluslararası otel zinciri olan Rixos, yeni otelini Antalya'da açtı. Antalya şehir merkezinde eski Sheraton otelinin yerine açılan Rixos Downtown Antalya'da tatil köyü kavramı ile şehir oteli konsepti tek bir otelde birleştirildi.

Rixos otellerinin Markadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Başak Erel, otelde düzenlenen basın toplantısında, Antalya'da beş otele ulaştıklarını söyledi.

Marka çeşitlendirmesine büyük önem verdiklerinin altını çizen Erel, "Antalya'nın profili giderek çeşitleniyor, biz de o yüzden markalarımızı çeşitlendiriyoruz. Rixos Downtown'da resort ile şehir otelini birleştirip farklı bir alternatif yarattık" diye konuştu.

Rixos Türkiye'nin en büyük yerli zincir oteli olduğuna dikkat çeken Erel, konaklama sektöründe zincir ve grup oluşturma sürecinin son on yılda ikiye katlandığını kaydetti. Markalaşmanın bu süreçte çok önemli bir etken olduğunu belirten Erel, “Türk turizminin gelişmesi ve çeşitlendirilmesini kendimize misyon edindik. Kuruluşumuzun 10'uncu yılını kutlarken yeni konsespt ve tesisleri zincire ekledik. Downtown Antalya da bunlardan biri oldu" dedi.

TÜRKİYE TURİZMDE YILDIZ OLMAYA DEVAM EDECEK

Türkiye turizminin iyi yolda olduğunu belirten Erel, "Türkiye önümüzdeki 5 yılda turizmde yıldız olmaya devam edecek. Biz de yeni trendler yaratarak bu bu gelişime katkıda bulunacağız" dedi.

Erel'in verdiği bilgiye göre Ocak-Ağustos döneminde Antalya'ya gelen turist sayısı yüzde 14 artışla 6.6 milyondan 7.5 milyona ulaştı. Bu dönemde en büyük pazar olan Rusya'dan 2.1 milyon, Almanya'dan ise 1.7 milyon turist geldi. 

5-6 OTELLE GÖRÜŞME VAR

Rixos'un büyümeye devam edeceğini ve kendilerine uygun gelen her türlü proje ile ilgileneceklerini söyleyen Erel, "Biz fırsatlara bakıyoruz. şehir oteli de olabilir tatil köyü de olabilir. Planlarımıza uygun lokasyon bulduğumuzda devreye sokacağız. Ama ben Fettah Tamince'nin halihazırda 5-6 ayrı otelle görüşmeleri sürdürdüğünü biliyorum" diye konuştu.

GELEN TURİSTİN ANTALYA'YA DA GİRMESİNİ İSTİYORUZ

Rixos Downtown Antalya Genel Müdürü Cem Uzan da, otelde konaklayan tüm müşterilerin istedikleri takdirde diğer Rixos'lardan da ücretsiz olarak yararlanabileceklerini ve bu uygulamanın bir ilk olduğunu söyledi.

Gelen turistlerin Antalya ekonomisine de katkı yaratmasını hedeflediklerini söyleyen Uzan, şöyle devam etti:

"Antalya'ya gelen turistlerin şehire faydası nedir tartışması yıllardan beri sürüp duruyor. Biz de bir katkı koyalım ve literatürü değiştirelim dedik. Oda-kahvaltı satarak, değişik faaliyetler yaparak gelen turisti Antalya'ya sokmak ve şehrin önünü açmak istiyoruz. Turist Antalya'ya girsin, halkla kaynaşsın, şehri görsün.

Bize ilk başta herşey dahil yapmazsanız otel dolmaz demişlerdi. Ama biz oda kahvaltı yaparak isteyenlere de diğer Rixos'ları da açarak farklı bir sistem yarattık. Doluluğumuz da daha ilk aydan yüzde 100'e ulaştı."

SEKİZİNCİ KATA ÖZEL HİZMET

Otelle ilgili de bilgi veren Uzan, 378 odalı otelin sekizinci katını ayrıcalıklı hizmet isteyenlere ayırdıklarını söyledi. Bu kattaki odaları ortalama 850 dolara sattıkları anlatan Uzan, "burada kalanlara ücretsiz araç ve benzin veriyoruz, istedikleri gibi gezebiliyorlar. Ayrıca istedikleri Rixos otelinde de konaklayabilirler" dedi.

Rixos Downtown'a Rusya'nın en lüks restoran zincirlerinden olan Kalina'yı getirdiklerini anlatan Uzan, "Buraya dünyanın en iyi restoran zincirlerinden birini getirebilirdik. Ama bizim müşterilerimizin yüzde 65'i Rusça konuşulan ülkelerden geliyor. Biz de oradan hareketle tercihimizi Rusya'nın en iyisi olan Kalina'dan yana kullandık" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kartal Muhcı, 22,5 saat süren teleferik kurtarma operasyonunu anlatıyor!
  • 17.04.2024 12:59

Kartal Muhcı, 22,5 saat süren teleferik kurtarma operasyonunu anlatıyor!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Arama ve Kurtarma Daire Başkanı Ka ...

Sinop'un turizm hedefi yılda 2 milyon ziyaretçi sayısını aşmak
  • 26.01.2024 14:53

Sinop'un turizm hedefi yılda 2 milyon ziyaretçi sayısını aşmak

2023'te 1,5 milyon ziyaretçi ağırlayan Sinop, 2024 yılında 2 milyon ziyaretçi sa ...

Sıvası dökülen yapıda Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen figürler ortaya çıktı
  • 09.11.2023 16:13

Sıvası dökülen yapıda Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen figürler ortaya çıktı

Antalya Muratpaşa ilçesi Haşimişcan Mahallesi'nde kentsel sit alanındaki bir yap ...

Turizm merkezlerindeki havalimanlarında yolcu sayısı yüzde 22 artış gösterdi
  • 25.08.2023 17:02

Turizm merkezlerindeki havalimanlarında yolcu sayısı yüzde 22 artış gösterdi

Bu yılın ilk 7 ayında turizm merkezlerinde bulunan havalimanlarında ağırlanan yo ...

Turizm merkezlerindeki havalimanlarını 64 milyondan fazla yolcu kullandı
  • 18.07.2023 16:13

Turizm merkezlerindeki havalimanlarını 64 milyondan fazla yolcu kullandı

Türkiye'nin turizm cenneti destinasyonlarına ilgi havalimanı yolcu sayılarına ya ...

Patara Köprüsü'nün nisanda bitirilmesi planlanıyor
  • 30.03.2023 12:40

Patara Köprüsü'nün nisanda bitirilmesi planlanıyor

Antalya'nın Kaş ile Muğla'nın Seydikemer ilçelerini turizm, tarım ve tarih alanı ...