maritbet girişmaritbet
Rixos Hotels, Royal Otel’in işletmesini aldı

Rixos Hotels, Royal Otel’in işletmesini aldı

Elysium Suites Taksim ve Residences Bomonty projeleriyle İstanbul’a adım atan Rixos Hotels, mülkiyeti Orjin Grup'a ait eski adıyla Royal Otel olarak bilinen üç tarihi binanın işletmesi için 20 yıllık anlaşma imzaladı

Rixos Hotels, mülkiyeti Orjin Grup'a ait Pera'daki tarihi Royal Otel'in işletmesini aldı.

Rixos Hotels açıklamasına göre Rixos, İstanbul'daki ilk şehir otelini Pera'da açmaya hazırlanıyor.

Elysium Suites Taksim ve Residences Bomonty projeleriyle İstanbul'a adım atan Rixos Hotels, mülkiyeti Orjin Grup'a ait eski adıyla Royal Otel olarak bilinen üç tarihi binanın işletmesi için 20 yıllık anlaşma imzaladı.

Pera'daki otel, Rixos'un İstanbul'daki ilk şehir oteli olacak.

1876'da kurulan ve ıstanbul'un en eski otellerinden biri olarak bilinen bina 3 blok ve 140 odadan oluşuyor. Bin 500 metrekarelik alana kurulu yaklaşık 12 bin metrekare kapalı alandan oluşan otelin mimari çalışmaların tamamlanmasının ardından oda sayısının da artması planlanıyor.

 Restorasyon ve renovasyonları Rixos Hotels tarafından gerçekleştirilecek olan otelin 2011 yılının sonuna kadar açılması hedefleniyor. Rixos Hotels Markadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Başak Erel, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Royal Otel'in İstanbul'un tarihindeki ilk otellerinden biri olması itibariyle özel ve tarihi bir dokuya sahip olduğunu belirterek, ''Rixos Hotels olarak İstanbul'daki ilk otel projemizin böyle tarihi bir binada gerçekleşiyor olması bizleri çok mutlu ediyor. Bu otel projemizi İstanbul'da Rixos Elysium Suites Taksim ve Rixos Residences Bomonty projelerimizin bir uzantısı olarak hayata geçiriyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.

 2000 yılında kurulan Antalya merkezli Rixos Hotels, Türkiye, Hırvatistan, Kazakistan, Ukrayna ve Libya gibi farklı ülkelerde 7 lüks resort ile 5 şehir oteline sahip.

  • Etiketler:

Yorum Yaz