maritbet girişmaritbet
Ordu'nun doğa harikası menderesleri korunacak

Ordu'nun doğa harikası menderesleri korunacak

Ordu'nun Aybastı ilçesine bağlı Perşembe Yaylası'ndaki doğa harikası mendereslerin kirlenmeye karşı korunacağı bildirildi.

Ordu'nun Aybastı ilçesine bağlı Perşembe Yaylası'ndaki doğa harikası mendereslerin kirlenmeye karşı büyükşehir belediyesinin yapacağı çalışmayla korunacağı bildirildi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Ordu'nun en önemli turizm cazibe merkezlerinden biri olan Aybastı Perşembe Yaylası'nda bulunan doğa harikası menderesler ve doğal göletin kirlenme tehlikesinden kurtarılacağını söyledi.

"Yakındaki yerleşim birimlerinin kanalizasyonundan etkileneceği ortaya çıkan menderesler yapacağımız çalışma sonucu artık kirlenmeyecek" diyen Yılmaz, muhteşem doğası, menderesleri ve doğal göleti ile ziyaretçilerini büyüleyen Perşembe Yaylası'nda, 50 yıldır mendereslere ve doğal gölete akan kanalizasyonlar için çalışma başlattık. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Aybastı Perşembe Yaylası'nın doğal dokusu, belediyemizin imkanlarıyla korunacak." dedi. 

perşembe yaylası

Yılın ilk altı ayında 500 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapan Perşembe Yaylası'nın, bölgenin en önemli turizm yerlerinden biri olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"910 yıldır, tarihi Kırkpınar güreşlerinden daha eski organizasyonlara ev sahipliği yapan, Perşembe Yaylası doğal güzellikleri ile de büyülüyor. Menderesleri, doğal gölleri, muhteşem doğasıyla burası adeta muhteşem bir doğa hazinesi. Arkadaşlarımız burada kanalizasyonun menderes ve göleti tehdit ettiğini söyleyince çok üzüldüm. Hemen arkadaşlara talimat vererek, çalışma başlatmalarını istedim. OSKİ ekiplerimizce yapılacak kanalizasyon şebekesi ve fosseptiklerle bu muhteşem doğayı kirlenmekten kurtaracağız. Menderesler başlı başına doğa harikası. Fotoğraf tutkunlarının ilk uğradığı yerlerden birisi de burası. İnşallah burası gelecek nesillere daha temiz bir şekilde bırakılacak."

Perşembe Yaylası'nda büyükşehir belediyesince yapılan çevre düzenleme ve peyzaj düzenlemelerinin tamamlandığını da belirten Yılmaz, "Gölet etrafında vatandaşların güvenli bir şekilde gezip dinlenebilecekleri ve yaylanın doyumsuz manzaralarını seyredebilecekleri alanlar oluşturduk. Yürüyüş yolu ve bisiklet yolu ile oturma terasları yaptık. Oturma terasları ve yürüyüş yolunun kenarlarına ahşaptan korkuluk yapmak suretiyle, bu alanlarda hem güvenlik hem de doğallık sağladık." diye konuştu.

Proje kapsamında, ziyaretçiler için ayrıca bir otopark ile çocukların gönüllerince eğlenebilecekleri ve içerisinde değişik oyun gruplarının bulunduğu bir de oyun parkı oluşturulduğunu da kaydeden Yılmaz, "Tamamlanan çevre düzenleme çalışması ile Perşembe Yaylası'na gelen turistler daha kaliteli zaman geçirecekler" açıklamasında bulundu. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ünye Konteyner Limanı inşaatında sona gelindi
  • 18.02.2022 14:47

Ünye Konteyner Limanı inşaatında sona gelindi

Önümüzdeki aydan itibaren Ünye Konteyner Limanı'nı geliştirilmiş haliyle hizmete ...

Ünye Konteyner Limanı'nı büyük gemiler de kullanabilecek
  • 18.02.2022 12:21

Ünye Konteyner Limanı'nı büyük gemiler de kullanabilecek

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, tır taşımacılığı yapan  ...

Ünye Konteyner Limanı, Ro-Ro gemileri için gün sayıyor
  • 18.02.2022 10:49

Ünye Konteyner Limanı, Ro-Ro gemileri için gün sayıyor

İnşaatı devam eden Ünye Konteyner Limanı'nda Mart ayından itibaren bir ilk gerçe ...

Tren vagonları kafeye dönüştürülecek
  • 08.09.2021 17:14

Tren vagonları kafeye dönüştürülecek

Ordu'nun menderesleriyle dikkat çeken Perşembe Yaylası'na getirilen iki tren vag ...

Ordu'da rüzgar enerji santrali sayısı artırılacak
  • 14.01.2021 14:01

Ordu'da rüzgar enerji santrali sayısı artırılacak

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler "Şu anda adım adım ilerliyor ...

Bakan Kurum, Ordu'da konuştu
  • 08.01.2021 09:41

Bakan Kurum, Ordu'da konuştu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çeşitli programlara katılmak üzere geldi ...