Mersin Kızkalesi'ne turistler gelmeye başladı

Mersin Kızkalesi'ne turistler gelmeye başladı

Havaların ısınmasıyla Mersin'in önemli turizm merkezlerinden Kızkalesi'ne yerli ve yabancı turistler gelmeye başladı

Hava sıcaklığının 26, deniz suyu sıcaklığının da 22 dereceye kadar çıkmasını fırsat bilen tatilciler, sahile akın etti. Bazı turistler yüzerek serinlerken, bazıları da güneşlenmeyi tercih etti. Aileleriyle tatile gelen çocuklar da denizin ve güneşin tadını çıkardı.

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güzel bir sezon geçireceklerine inandıklarını söyledi.

Kızkalesi'nin gecikmeli de olsa UNESCO tarafından geçici kültür mirası listesine alınmasının bölge adına sevindirici bir gelişme olduğunu belirten Çalışkan, yeterli hizmeti alamayan Kızkalesi'nin, ilçe belediyesine bağlanmasıyla daha iyi hizmet alacağına inandığını ifade etti.
 Belediye ile işbirliği yaparak Kızkalesi'ni turizmde hak ettiği yere getirmeye çalışacaklarını vurgulayan Çalışkan, "Yapılacak her olumlu çalışma Kızkalesi'nin turizmde arzuladığımız yere ulaşmasını sağlayacaktır" dedi.

Yeni sezonda Kızkalesi'ni yurt içinde ve yurt dışında tanıtmak ve yeni sezona daha moralli girmek için konserler ve sosyal aktiviteler düzenleyeceklerini dile getiren Çalışkan "31 Mayıs'ta yapacağımız etkinliği Soma'daki maden kazasından dolayı 7 Haziran'a erteledik. Amacımız bölgeye daha fazla yerli ve yabancı turistin gelmesini sağlamak. Başta tüm Mersinliler olmak üzere tatilcilerimizi hem tatile hem de yaz şenliğimize bekliyoruz" diye konuştu.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Doğu Karadeniz bölgesi Çinli turiste odaklanıyor
  • 04.08.2026 16:20

Doğu Karadeniz bölgesi Çinli turiste odaklanıyor

TİSAD Başkanı Murat Çavga önümüzdeki dönemde bölgeye yönelik Çinli ziyaretçi say ...

Çelik: “Turizmde kalıcı istihdam için sezonu değil, 12 ayı düşünmeliyiz”
  • 28.07.2026 12:56

Çelik: “Turizmde kalıcı istihdam için sezonu değil, 12 ayı düşünmeliyiz”

Turizm sektöründe dönemsel dalgalanmalar ve değişen doluluk oranları istihdam üz ...

Çanakkale sualtı turizminin yeni merkezi olmaya hazırlanıyor
  • 27.07.2026 14:00

Çanakkale sualtı turizminin yeni merkezi olmaya hazırlanıyor

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ile 1915 Çanakkale Köprüsü v ...

Balon turizminde yolcu sayısı Başkent’in nüfusunu aştı
  • 10.07.2026 10:08

Balon turizminde yolcu sayısı Başkent’in nüfusunu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “2026 yılının ilk yarısında 13 ...

Dedeman Erzincan’da yeni bir şehir oteli açıyor
  • 18.06.2026 13:39

Dedeman Erzincan’da yeni bir şehir oteli açıyor

Rest & More by Dedeman Erzincan, şehrin gelişen turizm ve ticaret potansiyel ...

D-Marin’den dolu dolu bir yaz
  • 07.05.2026 18:07

D-Marin’den dolu dolu bir yaz

D-Marin, 2026 yaz sezonuna kapsamlı bir etkinlik programıyla giriyor. 70’i aşkın ...