maritbet girişmaritbet
Marmaris’in "mavi bayraklı" mahallesi dikkat çekiyor

Marmaris’in "mavi bayraklı" mahallesi dikkat çekiyor

Marmaris'in İçmeler Mahallesi'ndeki bütün plajların mavi bayrak ödüllü olması dikkati çekiyor

Büyükşehir Yasası sonrasında mahalle statüsüne geçen Marmaris'in ünlü turizm beldesi İçmeler, bu yıl da en fazla mavi bayrak almaya hak kazanan yerlerden. Nüfusunun 4 katından daha fazla yatak kapasitesine sahip İçmeler'deki 8 plajın tamamı mavi bayrağa layık görüldü.

Mahallede düzenlenen ilk törende Martı Resort Otel ve Martı La Perla Otel'e mavi bayrakları verildi. Marmaris Belediye Başkan Vekili Halil Gökovalı, Martı Otel Ege Bölgesi Koordinatörü Can Girgin ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı temsilcilerinin katıldığı törende, otel yetkilileri mavi bayrakları teslim aldı. Bayraklar, mavi bayrak kriterlerinin yazılı olduğu panoların da bulunduğu cankurtaran kulelerindeki direklere asıldı.

Mavi bayrakların dalgalandığı plajların temiz ve güvenli olduğunun anlaşıldığını belirten Gökovalı, Marmaris Belediyesi olarak otelleri mavi bayrak almaları konusunda desteklediklerini söyledi. Marmaris'teki birçok plajın mavi bayrak kazandığına işaret eden Gökovalı, "Turistler, tatile gidecekleri bölgeye karar verirken mavi bayraklı plajları bulunan yerler tercih nedenleri arasında bulunuyor. Marmaris'in plajlarında mavi bayrakları gururla dalgalandırıyoruz. Bu bayraklar Marmaris'in denizi ile sahillerinin ne kadar güzel, sağlıklı ve güvenli olduğunun kanıtı" dedi.

Martı Resort Otel'in 8, Martı La Perla Otel'in ise 7 yıldır aralıksız mavi bayrak aldığına dikkati çeken otel yetkilileri, bu ödülü kaybetmemek için çaba gösterdiklerini dile getirdi. İçmeler'deki Grand Yazıcı Mares, Munamar Beach Otel, Grand Yazıcı Marmaris Palace, Fantasia Otel, Pamucak Halk Plajı ve Hotel Aqua'nın plajlarına da düzenlenecek törenlerle mavi bayrakları asılacak. Bütün bayraklar asıldığında İçmeler Mahallesi'ndeki tüm plajlarda turizm sezonu boyunca mavi bayraklar dalgalanacak.

Yaklaşık 5 bin 500 nüfusa sahip İçmeler Mahallesi, 22 bin yatak kapasitesine sahip. Mahallede her yıl 300 bin civarında turist tatilini geçiriyor. Bu arada Marmaris 21 plaj ve 2 marina ile 2014 yılında en fazla mavi bayrak sahibi olan turizm merkezleri arasında yerini aldı.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Marmaris'te 2022'de turist yoğunluğu bekleniyor
  • 24.12.2021 17:03

Marmaris'te 2022'de turist yoğunluğu bekleniyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, fuarlarda bölgeye gösterilen ilgi ve yurt dışından ...

Şahin çifti yeni yuvalarına kavuştu
  • 31.08.2021 17:31

Şahin çifti yeni yuvalarına kavuştu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınında evleri yanarak kullanılamaz ...

Bakan Ersoy'dan yangın sonrası rezervasyon açıklaması!
  • 09.08.2021 09:21

Bakan Ersoy'dan yangın sonrası rezervasyon açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Yangının sönmesiyle birlikte iptalle ...

Marmaris İçmeler'de 25 hektarlık orman alan kül oldu!
  • 28.06.2021 10:45

Marmaris İçmeler'de 25 hektarlık orman alan kül oldu!

Marmaris'te oteller ve yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda çıkan yangın kon ...

Bakan Soylu, İzmir'de deprem bölgesinde!
  • 16.11.2020 17:08

Bakan Soylu, İzmir'de deprem bölgesinde!

Bakan Soylu, İzmir'deki deprem sonrası en fazla hasarın görüldüğü Bayraklı ilçes ...