maritbet girişmaritbet
LEED Gold sertifikasına sahip!

LEED Gold sertifikasına sahip!

Alaeddin Babaoğlu, Alman ortağı ile birlikte 100 milyon TL yatırım yaparak, dünyada sadece 15 otelin sahip olduğu LEED Gold sertifikasını Haliç’deki ilk projesi olan Hilton Garden Inn İstanbul Golden Horn Hotel’e kazandırdı

25 yıldır 40 ülkede profesyonel olarak dev yatırımları yöneten Alaeddin Babaoğlu,  Alman ortağı ile birlikte 100 milyon TL yatırım yaparak, dünyada sadece 15 otelin sahip olduğu LEED Gold sertifikasını Haliç'deki ilk projesi olan Hilton Garden Inn İstanbul Golden Horn Hotel'e kazandırdı.

Amplio Emlak Yatırım A.Ş. Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, Haliç'e yatırım yaparak doğru bir karar verdiğini, otelin doluluk oranlarının kısa sürede bu kararı teyit ettiğini ve yatırımlarının devam edeceğini belirterek yeni yatırımcıları Haliç'e davet ediyor.

40 ülkede otel yönettim, İstanbul'un yeri ayrı…

Amplio, İstanbul'un en kıymetli bölgelerinden biri olan Haliç'e  uluslararası bir marka getirerek değerine değer kattı. Yeni yatırımlar ile itibarını geri kazanan ve yatırımcıların gözdesi haline gelen Haliç Bölgesine inanan ve Hilton'u getiren Amplio Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, dünyada turizm sektörünün önde gelen kuruluşlarının As Başkanı olarak 40 ülkede farklı projeler yönetti. Babaoğlu konuşmacı olarak davet edildiği her organizasyonda Türkiye, İstanbul ve Haliç'i anlatarak yabancı yatırımcıları  da ülkesinde yatırıma teşvik ediyor.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan bizi ikna etti: “Haliç itibarını geri kazanıyor, Haliç'e inanıyoruz…”

Alaeddin Babaoğlu  Alman ortağı ile birlikte, özellikle Haliç Bölgesine inanarak ve altın değerindeki bu bölgenin potansiyelini önceden görerek  100 milyon TL yatırım yaptı. Babaoğlu Amplio'nun yaklaşımını; “marka, kalite ve fark yaratmak” diyerek tanımlıyor ve ekliyor “2007 yılında Türkiye'de yatırım yapmaya karar verdik, şirketimizi kurduk ve arsa arayışlarımız sırasında Ahmet Başkan ile biraraya geldik. Başkan vizyoner yaklaşımı ile bu bölgenin kıymetini bize anlattı, teşvik etti ve ikna etti. Biz de hem yatırım yaptık hem de Hilton markasını getirdik. Bugün doğru karar verdiğimizi görebiliyoruz, zira otelimize ilgi ve doluluk oranları da bunu doğruluyor. Bu anlamda Beyoğlu Belediyesi'ne ve özellikle Ahmet Başkan'a teşekkür ediyoruz”.

LEED Gold ile bir ilk…

Dünyadaki en değerli 15 Otelden biri İstanbul'da, Haliç'de !

Otelin açılması ile birlikte Arkitera Mimarlık 1.lik ödülü de aldıklarını belirten Babaoğlu, Amplio olarak hem bölge seçimi hem de projelere yaklaşım anlamında LEED sertifikasının çok büyük fark oluşturduğunu dile getiriyor. Babaoğlu: “Dünyada sadece 15 otelin sahip olduğu LEED  Gold sertifikası, doğa dostu, sosyal açıdan sorumlu, uyumlu ve çevreye saygılı yaşam alanı tasarlamak demektir. Amplio'nun tüm projelere yaklaşımı bu duyarlılıktadır, Haliç bölgesine bu anlayış ile yatırımlar yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Bu bölgeye yatırım yaparken geleneksel mahalle kültürünü modern bir altyapı ile yaşatacaklarını belirten Babaoğlu, “Hilton gibi bir markayı bölgeye getirmiş olmamız, bölgenin gelişimine çok büyük katkı sağladı ve yeni yatırımların önünü açtık” diyerek Haliç Bölgesindeki gelişime dikkat çekti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Alaeddin Babaoğlu, 2015 projelerini anlattı!
  • 07.03.2015 15:13

Alaeddin Babaoğlu, 2015 projelerini anlattı!

AMPLİO Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, Beyoğlu Investors Group'u ...

Haliçenazır projesinden kareler
  • 13.12.2013 13:45

Haliçenazır projesinden kareler

Amplio Emlak tarafından inşa edilecek Haliçenazır projesinden ilk kareler ...

Amplio Emlak ilkokul öğrencilerinin oyun alanlarını üniversitelilere tasarlatacak!
  • 30.09.2013 12:00

Amplio Emlak ilkokul öğrencilerinin oyun alanlarını üniversitelilere tasarlatacak!

Haliç’teki Hilton Garden Inn İstanbul Golden Horn Oteli’nin yatırımcısı olan Amp ...

Amplio Emlak’ın düzenlediği Haliç’e Nazır Fotoğraflar yarışması sonuçlandı!
  • 22.08.2013 15:06

Amplio Emlak’ın düzenlediği Haliç’e Nazır Fotoğraflar yarışması sonuçlandı!

Amplio Emlak Yatırım A.Ş.'nin Haliç'i belgelemek amacıyla düzenlediği "Haliç’e N ...

Alaeddin Babaoğlu: Haliç’i New York’taki Central Park’a benzetiyorum!
  • 26.07.2013 12:40

Alaeddin Babaoğlu: Haliç’i New York’taki Central Park’a benzetiyorum!

Haliç Yat Limanı Kompleksi ihalesinin ardından gözler son yılların en büyük geli ...

İKSV, 20.İstanbul Caz Festivali’ne sponsor olan Amplio Emlak'a ödül verdi!
  • 06.07.2013 10:27

İKSV, 20.İstanbul Caz Festivali’ne sponsor olan Amplio Emlak'a ödül verdi!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), 20. İstanbul Caz Festivali'nin sponsoru AMPL ...