maritbet girişmaritbet
Kuşadası'ndaki Güvercinada Kalesi'ne turistlerden yoğun ilgi

Kuşadası'ndaki Güvercinada Kalesi'ne turistlerden yoğun ilgi

Kuşadası'ndaki Barbaros Hayrettin Paşa tarafından inşa ettirilen UNESCO Dünya Mirası Güvercinada Kalesi, yerli ve yabancı turistlerden ilgi görüyor.

Ege'nin önemli turizm merkezlerinden Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bulunan UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki tarihi Güvercinada Kalesi, yerli ve yabancı turistlerden ilgi görüyor. Kentin kuzeybatı girişinde, limana yakın noktada bulunan Güvercinada Kalesi, görkemli yapısı ve yeşilliğiyle ziyaretçilerine tarih ve doğayla iç içe bir ortam sunuyor.

Kalenin içerisinde 1998 yılında Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı kıyılarına vuran 14,5 metre uzunluğundaki dev balinanın iskeleti sergileniyor. Ziyaretçiler, balina iskeletinin yanı sıra döneminin tekne ve kayıklarının yer aldığı maket ve resimleri de görme imkanı buluyor. İlyas Ağa tarafından yaptırılan ve adayı tamamen çevreleyen sur ile Barbaros Hayrettin Paşa'nın inşa ettirdiği kale, limana yanaşan dev yolcu gemilerindeki turistleri adeta selamlıyor.

Kuşadası Belediye Başkan Vekili Tibet Özer, AA muhabirine, Güvercinada Kalesi'nin 29 Mayıs'ta UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne dahil edilmesinin ardından bilinirliğinin daha da arttığını söyledi.
Ada'nın ilçenin simgelerinden olduğunu aktaran Özer, "Güvercinada resmen yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. İlçemiz adına inanılmaz bir ziyaretti bu. Burada ziyaretçi sayılarının envanterini tutmadığımız için kaç kişinin girdiğini bilemiyoruz ama çevredeki işletmelerimizin reaksiyonundan çok ciddi bir ziyaretçi yoğunluğu olduğunu tespit ettik." dedi.

Buranın tarihte denizcilerin uğrak noktalarından biri olduğuna dikkati çeken Özer, şöyle devam etti:

"Cenevizliler döneminde Karadeniz'den Akdeniz'e ulaşan ticari yolda önemli olan 7 kaleden bir tanesi burası. O dönemde denizciler tarafından çok fazla bilinen bir kale. Aynı zamanda denizcilikte kürek çekmekten kaynaklanan kalça çıkıklığı hastalığı için de burada bir merkez kurulmuş ve bu hastalığın tedavisi de burada yapılmış. Yıllarca bu şekilde kullanılmış."

Kuşadası'nın deniz, kum ve güneş turizminin dışında tarihi ve kültürel turizmde de söz sahibi şehirlerden olduğunu vurgulayan Özer, "Çok ciddi bir yaz kış nüfusumuz var. Özellikle bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı 400 bine kadar ulaşan bir kış sezonunu da yaşayacağımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Güvercinada'nın Moskova'dan gelen ziyaretçilerinden Larisa Nagieva da yapıdan etkilendiğini belirterek, "Çok güzel bir yapı, ihtişamlı, tarih kokuyor. Aynı zamanda tabiatı da çok güzel. Etrafında da Ege Denizi var. Buraya girdiğinde insan kendisini sanatkar hissediyor." dedi.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kuşadası, 3 kruvaziyerle gelen 8 bin 270 turisti ağırladı
  • 03.08.2022 16:53

Kuşadası, 3 kruvaziyerle gelen 8 bin 270 turisti ağırladı

Kruvaziyer turizmin önemli merkezlerinden Kuşadası'na 3 gemiyle 8 bin 270 turist ...

Kuşadası, 5 kruvaziyerle gelen 6 bin 700 turisti ağırladı
  • 05.07.2022 15:52

Kuşadası, 5 kruvaziyerle gelen 6 bin 700 turisti ağırladı

Kruvaziyer turizminde önemli merkezlerden Kuşadası'na, 5 gemiyle yaklaşık 6 bin ...

Gordion Antik Kenti, UNESCO Dünya Mirası Listesi yolunda!
  • 26.03.2022 17:42

Gordion Antik Kenti, UNESCO Dünya Mirası Listesi yolunda!

45. Dünya Mirası Komitesi Toplantısı'nda Gordion Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Mi ...

Kuşadası'nda limana yanaşan yılın son kruvaziyeriyle 262 turist geldi
  • 27.12.2021 17:28

Kuşadası'nda limana yanaşan yılın son kruvaziyeriyle 262 turist geldi

Aydın'ın Kuşadası ilçesine sefer yapan 2021'in son kruvaziyeri Norveç bandıralı ...

Safranbolu UNESCO ile "dünya markası" oldu
  • 16.12.2021 16:46

Safranbolu UNESCO ile "dünya markası" oldu

Vali Fuat Gürel, "UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alması; bütün dünya ...

Tarihi Zeyrek Evleri'nde yenileme çalışmaları sürüyor
  • 16.09.2021 15:59

Tarihi Zeyrek Evleri'nde yenileme çalışmaları sürüyor

UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi'ne alınan Zeyrek ve Cibali'deki sivil mima ...