maritbet girişmaritbet
Küre Seyir Terası için çalışmalar başladı

Küre Seyir Terası için çalışmalar başladı

Küre Dağları Milli Parkı'nın Bartın sınırları içerisinde inşa edilen 3 katlı Küre Seyir Terası muhteşem manzarasıyla halkın hizmetine sunulacak.

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç Küre Dağları Milli Parkı'nın Bartın sınırları içerisinde inşa edilen Küre Seyir Terası'nda incelemelerde bulundu.

Milletvekili Yılmaz Tunç'a incelemeleri sırasında Küre Dağları Milli Park Müdürü Ali Bozkurt, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, İl Genel Meclis Üyesi Kadir Saraç, Ulus ve Köylere Hizmet Getirme Başkanı Lütfi Okçu'da eşlik etti.

“Bu eserlerle gezilecek yerleri çoğaltıyoruz”

Ulus ilçesi Aşağı Yukarıalpı köyüne yapılan Küre Seyir Terasındaki incelemeleri sırasında açıklamalarda bulunan Milletvekili Tunç, “Yapılan çalışmaları yerinde gördük ve inceliyoruz. Gerçekten mükemmel olmuş. Bartın'ın iç kesimlerinde doğa turizmine yönelik güzelliklerimiz zenginliklerimiz var. Özellikle Küre Dağları Milli Parkımız hem Bartın'ın hem de Kastamonu'nun ortak değeri. Küre Dağları Milli Parkı'nın yarısı Kastamonu'da yarısı ise Bartın'da. Müdürlüğümüzde Bartın'da ve son zamanlarda çok önemli yatırımlar yapıldı Küre Dağları Milli Parkı'nın ziyaretçilerini artırmak için. Küre Dağları Milli Parkı Avrupa'nın 13 PAN Parks üyesinden bir tanesi Türkiye'nin de tek PAN Parks üyesi. Kentimizin dört bir yanındaki değerlerimizle turizm potansiyelini artırmaya çalışıyoruz. Doğa, tarih ve deniz turizmini birlikte değerlendiriyoruz. Küre Dağları Milli Parkı yöneticilerimiz ve çalışanları çok büyük emekler sarf ediyorlar ve bölgemize bu tür değerleri kazandırıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'da dünyanın dev projeleriyle birlikte kırsalda da kalkınmayı sağlayacak, turizmi geliştirecek, geçime katkı sağlayacak projeleri çok önemsiyor ve bu tür çalışmaların yapılmasını istiyor. Gürcüoluk Mağarasında da çalışmalar var. Bu eserlerle gezilecek yerleri çoğaltıyoruz. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Daha çok güzel eserleri inşallah hep birlikte gerçekleştireceğiz.” dedi.

Küre Dağları Milli Parkı Sınırları içerisinde Ulus ilçesi Aşağı Yukarıalpı köyüne yapılan Küre Seyir Terası 3 katlı olarak inşa ediliyor. 1'inci katı 79,74 m2, 2'nci katı 84,30 m2, 3'üncü katı 45,96 m2 olmak üzere toplam 210 m2 olan seyir terası ile beraber 5 adet 14 m2'lik serender tipi yağmur barına yapılıyor. Projede son aşamaya gelinirken Küre Seyir Terası'nın yakın tarihte hizmete alınması bekleniyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: “Onbir ilimizin tamamında son tuğlalar koyuluyor”
  • 03.12.2025 14:22

Bakan Kurum: “Onbir ilimizin tamamında son tuğlalar koyuluyor”

Kahramanmaraş’ta afet konutlarının inşa edildiği Doğukent şantiye alanında basın ...

350 bininci deprem konutu teslim edildi
  • 17.11.2025 10:12

350 bininci deprem konutu teslim edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman’da 350 Bininci Afet Konutu Anahtar Teslimi Tören ...

Bakan Kurum: "Baharı müjdeleyen 300 bin çiçek daha açıyor"
  • 08.09.2025 09:11

Bakan Kurum: "Baharı müjdeleyen 300 bin çiçek daha açıyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Malatya’da düzenlenen “300 Bin ...

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı
  • 13.08.2025 11:49

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca hazırlanan “Planlı Alanlar ...

Sezdirmez: “Herhangi bir hasarın bulunmadığı söylenebilir"
  • 25.04.2025 11:00

Sezdirmez: “Herhangi bir hasarın bulunmadığı söylenebilir"

Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Afet Hasarları Tespiti Daire Başkanı Tuğrul Sezdirme ...

İTÜ Çekirdek girişimleri, afetle mücadeleye katkı sağlıyor
  • 06.02.2025 13:35

İTÜ Çekirdek girişimleri, afetle mücadeleye katkı sağlıyor

İTÜ ARI Teknokent’in kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek’in bünyesinde faaliyet göstere ...