maritbet girişmaritbet
İstanbul turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor

İstanbul turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor

Dünyanın en önemli turizm kentlerinden olan İstanbul, bölgede yaşanan sorunlara karşın ilerlemesini devam ettiriyor.

Üç büyük medeniyete ev sahipliği yapan ve dünyanın en önemli turizm kentlerinden olan İstanbul, her dönem yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Cazibe merkezlerinin başında gelen İstanbul, değişik ülke yurttaşlarını ağırlarken, dünyada yaşanan olumsuzluklar da insanların kente olan ilgisini etkilemiyor.

Binlerce kilometre mesafeden Avustralya'dan İstanbul'a gelen Julien Bowmen, Türkiye ve İstanbul'la ilgili izlenimlerini AA muhabiriyle paylaştı.

İstanbul'a tekrar gelmeyi düşünüyorum 

Arkadaşlarıyla ailesinin İstanbul'a daha önce geldiğini ve onların tavsiyesiyle kendisinin de ilk ziyaretini yaptığını anlatan Bowmen, terör saldırılarının dünyanın her yerinde olduğunu aktardı.

Bowmen, "Bu beni korkutmadı, hayatın bir parçası. Seyahatimi ertelersem onlar başarmış, kazanmış olacak diye düşündüm. Böyle düşünsünler istemedim ve o yüzden beni etkilemedi" dedi. 

Alman turist Edeltrawet Jaschke ise İstanbul'daki tarihi eserlerin çok ilgisini çektiğini söyledi. İstanbul'a iki yıl önce kızıyla geldiğini, bu kez rehber eşliğinde ziyaret ettiğini anlatan Jaschke, "Tehlike söz konusuyla her yer de söz konusu ve sadece Türkiye değil. Türkiye'ye ve İstanbul'a tekrar gelmeyi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

 

Yorum Yaz