maritbet girişmaritbet
İstanbul Merter'de 7 otel birden açılacak!

İstanbul Merter'de 7 otel birden açılacak!

Merter Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Tan, tekstilin merkezi Merter'e 7 otel birden yapılacağını bildirdi.

Merter Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Tan, tekstilin merkezi Merter'e 7 otel birden yapılacağını bildirdi. Tan, şu anda Merter'de 3 otel olduğunu hatırlatarak, “7 otelle de ön anlaşmalar yapıldı. En yakın zamanda da 7 otelimiz birden açılacak. Vakko'nun girişinde atıl durumda olan iki büyük bina var. Onlar için Cevahir Otel ile ön anlaşma yapıldı. Hilton Oteli ile görüşüldü, yüzde 80-90 olacak. Büyükşehir Belediyesi'nden de destek alıyoruz” dedi. Bir otelin gelebilmesi için oda sayısının fazla olması gerektiğini belirten Tan, belediyenin ilave 1-2 kat vererek oda sayısının artmasının sağladığını söyledi.

HİLTON DA OTEL AÇACAK
Rantabl olunca otel açmak isteyen yatırımcı sayısının arttığını kaydeden Tan, “Güngören Belediyesi'nin Merter'de 3 dönüm civarında bir arazisi var. Büyükşehir Belediyesi'nden 6 ilave kat izni alınan bu arsa için ihale açılacak. Orada 410 yataklı dev bir otel yapılacak. Bu otelin yapılması büyük bir başlangıç. Bölgede 750 metrekarelik parseller içinde 6 katlı bir bina otel olacak. Buraya Büyükşehir'den ilave iki kat daha almaya çalışıyoruz. Onu da halledebilirsek Hilton Oteli orada açılacak. Bu rüzgârla 20-25 otelin daha geleceğini düşünüyoruz. Oteller olursa ne olur. Gecesi de gündüz gibi kalabalık hareketli bir Merter olur. Hedefimiz de bu. Birçok otelci arkadaşımız da MESİAD'dan otel yapabilecekleri bina ve arsa için yer istiyorlar. Dernek olarak şehir yaratıcılığına soyunduk. Otellerimizi, yollarımızı, otoparklarımızı, yaptırıyoruz. Bu konuda fahri olarak müthiş bir mücadele veriyoruz'' diye konuştu.
 
YABANCILAR İÇİN DEĞİL, İSTANBUL İÇİN AÇILIYOR
Tan, Merter'in bir yanının E-5, bir yanının TEM otoyolu olduğunu, otogar ve havalimanına çok yakın konumda bulunduğunu, bu nedenle otellerin sadece Meter'e gelen yabancılar için değil, İstanbul'daki otel ihtiyacına da katkıda bulunmak amacıyla yapıldığını söyledi. Ercan Tan, işyerlerine yönelik yapılmış mevcut binalar oteller için kullanılacağından, otel başına 3-4 milyon dolar harcamayla bu binaların otel olarak hizmete gireceğini söyledi.
 
kaynak: Habertürk
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz