maritbet girişmaritbet
İstanbul Boğaz'nda ünlü otellerin arsa arayışı!

İstanbul Boğaz'nda ünlü otellerin arsa arayışı!

İstanbul Boğazı, son dönemde yerli yabancı pek çok otel yatırımcısının yakın takibinde. Trump'tan Bulgari'ye neredeyse tüm lüks zincirler, Boğaz'a nazır otelim olsun diyor

İstanbul Boğazı, son dönemde yerli yabancı pek çok otel yatırımcısının yakın takibinde. Trump'tan Bulgari'ye neredeyse tüm lüks zincirler, 'Boğaz'a nazır otelim olsun' diyor. Peki 2012 başından bu yana gerçekleşen 3 arazi satışıyla kızışan Boğaz hattında kim yerini aldı, kim sırada bekliyor? İşte İstanbul Boğazı'nda yerli ve yabancı devlerin otel savaşı...

Boğaz'da otel 
 
Son dönemde İstanbul'un dünyadaki popülaritesinin artması, Boğaz'daki arazi arayışlarını da hızlandırdı. Neredeyse tüm uluslararası otel zincirleri, 'Boğaz'a nazır bir otelim olsun' diyor. Ancak metrekare fiyatının 10 bin TL'nin üzerine çıktığı boğaz hattında arsa bulmak hiç kolay değil.
 
Bu üç satışın ortak noktası ise arazilerin otel yatırımı için alınması. Her üç grup da arazileri satın aldıktan hemen sonra verdikleri demeçlerde Boğaz'a otel yapacaklarını açıkladılar. Torunlar GYO'nun Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Beykoz'a Osmanlı mimarisinde bir otel yapacaklarını söyledi. Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu da Carlton arazisine yapacakları 5 yıldızlı oteli, bir yabancı zincire vermeden grubun kendi markasıyla işleteceklerinin sinyalini verdi.
 
Astaş Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı ise Uzakdoğu'nun en lüks otel zinciri olan Mandarin Oriental'ın 7 yıldır Boğaz'da yer aradığını, Kuruçeşme arazisi ile Bodrum'dan sonra İstanbul Boğazı'nda da yerini alacağını açıkladı. 
 
SIRADA DO&CO VAR 
 
Sıfırdan yapılan yatırımlarla birlikte Boğaz'da bir diğer trend de yalıları butik otele dönüştürmek. Beşiktaş'taki Four Seasons, Kuruçeşme'deki Les Otomans, Kanlıca'daki Ajia, Boğaz yalılarının otele dönüşmesinin en çarpıcı örnekleri. Geçen yıl Ortaköy'de açılan 23 odalı The House Otel de Balyan Ailesi'nin yaptığı Simon Kalfa ve Fescizade markası ile var olmak isteyen grubun burada bir Türk yatırımcı ile anlaşmak üzere olduğu açıklanmıştı. Las Vegas'ın ünlü otel grubu MGM de bir süredir Boğaz'da yer arayışını sürdürüyor.
 
MGM, lüks kategorideki Bellagio'yu kumar konsepti olmadan İstanbul'a taşımayı binalarının restore edilmesiyle hayata geçirildi. Öte yandan THY'nin ikram şirketi DO&CO'da Fehime ve Hatice Sultan yalılarını kiralayarak burayı 2013'te açılacak bir VIP otele dönüştürmek için çalışıyor. 
 
Boğaz'da yıllardır arayışını sürdürüp, bir türlü istedikleri fiyata istedikleri araziyi bulamayanlar da var. Marriott Grubu bünyesindeki Bulgari Hotel'in uzun süredir Boğaz hattına girmek için fırsat kolladığı biliniyor. İstanbul'da da Bulgari planlarken, The Rezidor Group da lüks kategorideki Missoni markası için Boğaz'ı hedef seçti. Armani de otel konsepti ile İstanbul Boğazı'nda yerini almak istiyor.
 
Büyük Tarabya da açılacak
 
Bir dönem İstanbul'un en popüler mekanlarından olan, eski Türk filmlerinin vazgeçilmez mekanı Büyük Tarabya Oteli de önümüzdeki günlerde tekrar kapılarını açacak. Bayraktar Holding tarafından 2006 yılında 145.3 milyon dolara Emekli Sandığı'ndan satın alınan otel, bu süreçte yıkılarak, tamamen yeniden yapıldı.
 
Merkezi Hong Kong'da bulunan 7 yıldızlı zincir Shangri-La'da önümüzdeki günlerde Boğaz'da yerini alacak. Beşiktaş'taki eski Tekel tütün binası yerine konumlanan otelin inşası deniz seviyesinden 25 metre aşağıda başladı. Otelin inşasını Egeyapı Group yapıyor. 4 yıl önce Bebek'te 80 dönümlük bir arazi satın alan Ahmet Nazif Zorlu, araziye, 'çok prestijli 1 butik otel yapmayı planlıyor. İstanbul Boğazı'nın yeterince iyi değerlendirilmediğinin altını çizen Zorlu, söz konusu arazi için dünyada 15-20 oteli bulunan ama dünya jet-setini ağırlayan lüks zincir markalarla görüşeceklerini ve buraya Boğaz'a yakışır bir butik otel yapacağını açıkladı.
 
Ekonomi Gazetesi
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Göksu Deresi'nden akan çamur İstanbul Boğazı'nın rengini değiştirdi
  • 09.02.2022 17:37

Göksu Deresi'nden akan çamur İstanbul Boğazı'nın rengini değiştirdi

Beykoz'daki Göksu Deresi'nden akan çamurlu su, İstanbul Boğazı'nın rengini kahve ...

Dünyanın ilk kıtalararası triatlon yarışı İstanbul Boğazı'nda!
  • 26.08.2021 11:02

Dünyanın ilk kıtalararası triatlon yarışı İstanbul Boğazı'nda!

Dünyanın ilk kıtalararası triatlon yarışı, 11-12 Eylül tarihlerinde İstanbul Boğ ...

"Montrö ile yakından uzaktan alakası olmayan böyle bir Kanal İstanbul bizi çok daha huzurlu, rahat kılacaktır"
  • 14.04.2021 16:46

"Montrö ile yakından uzaktan alakası olmayan böyle bir Kanal İstanbul bizi çok daha huzurlu, rahat kılacaktır"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "(Kanal İstanbul Projesi) Burada kendi bağım ...

Beykoz Riva’ya dev kanal projesi
  • 15.01.2020 10:06

Beykoz Riva’ya dev kanal projesi

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, “Riva Deresi gerçekten çok güzel bir yer. F ...

Fahrettin Altun’dan Kanal İstanbul paylaşımı
  • 30.12.2019 15:32

Fahrettin Altun’dan Kanal İstanbul paylaşımı

Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından “Kanal İstanbul projesi; İstanbul’da de ...

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'ndaki hasar tespit çalışmaları
  • 09.04.2018 15:42

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'ndaki hasar tespit çalışmaları

İstanbul Boğazı'nda yaşanan gemi kazasının ardından hasar gören Hekimbaşı Salih ...