maritbet girişmaritbet
Güreli Atina'da otel yapacak

Güreli Atina'da otel yapacak

Sofa otel ile HIP otelciliğine giren turizmci Ali Güreli, bu konsepti yurtdışına da taşıyacak. Yunan krizini fırsat bilip Atina'da bina satın alan Güreli, Odessa, Halep ve Fas'ta da görüşmeler yapıyor

Kaynak: DİLEK TAŞ / BÜLENT YOLDAŞ – Sabah

Sofa Otelleri ve İkon Turizmin sahibi Ali Güreli, otel işletmeciliğinde yurtdışına açılıyor. Nişantaşı'nda kurduğu Sofa Otel ile otelcilikte yeni bir kategori olan HIP otelciliğe (Highly Individual Places- Çok Özel Mekanlar) adım atan, ardından da Bodrum'da şarkıcı Mustafa Sandal'ın işlettiği Mandal Otel'i 2008 yılında alarak Hamak oteline çeviren Güreli, Atina'da da otelciliğe soyunuyor.
 
Birkaç yıldan bu yana Yunan işadamlarıyla görüşmeler halinde olduğunu söyleyen Güreli, "Krizin ardından emlak fiyatları çok düştü. Ben de bir süredir ara verdiğim görüşmelere tekrar başladım. Anlaşma tamamlandı sayılır" diye konuştu. Atina'ya 15 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını söyleyen Güreli, "Şu anda kullanılmayan, içi boş bir bina satın alıyorum.Otel için çok uygun" diye konuştu. Her oteline farklı bir isim veren Güreli, Yunanistan'daki otelin ismi konusunda ise daha karar vermediklerini söyledi.
 
OSMANLI KALESİ OTEL OLACAK
Güreli Rusya'nın liman şehirlerinden Odessa'da da görüşmeleri olduğunu söyleyerek ,"Bir Kazak grubun yatırımı içinde bulunan 150 odalı oteli işleteceğiz" dedi. Fas ve Suriye gibi pazarlarda da fırsatları değerlendirdiklerini söyleyen Güreli, Halep'te Suriye'nin en büyük şirketlerinden Şam Holding'in yaptığı Taj Halep isimli 150 milyon dolarlık otel, rezidans, alışveriş merkezi projesinin içindeki 5 yıldızlı otel ve 3 restoranı işletmek için anlaşmaya vardıklarını açıkladı. Güreli 'Burada Osmanlı Kalesi'ni HIP otel olarak işleteceğiz.
 
Proje Eylül 2011'de bitecek" dedi. Güreli, bağlantıyı ise Sofa Otel'inde kalan Suriyeli bir yatırımcı aracılığıyla kurduklarını da kaydetti.
 
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz