maritbet girişmaritbet
Güral Uzakdoğu'da otel açıyor

Güral Uzakdoğu'da otel açıyor

Güral Artcraft Yönetim Kurulu Üyesi Esin Güral, Uzakdoğu'da bir otelle anlaşmak üzere olduklarını belirtirken İç Anadolu'da termik santral için fizibilite çalışmasının sürdüğünü söyledi

Kaynak: TARIK YILMAZ / Sabah


Kütahya'nın önemli sanayici ailesi Güralların üçüncü kuşak temsilcilerinden Esin Güral Argat'tan yeni haberler var: İkinci kuşaktan en büyük kardeş Ali Rıza Güral'ın kızı Esin Güral, Uzakdoğu'da bir otel yatırımında sona yaklaştıklarını ve İç Anadolu'da termik santral için fizibilitenin sürdüğünü belirtti.

Güralların kurucusu merhum Ali Güral'ın ardından ailenin ikinci kuşağı birkaç yıl önce yoluna ayrı ayrı devam etme kararı alıp şirketleri paylaşmıştı. En büyük ağabey Rıza Güral, Gürallar Art Craft, Club Ali Bey Otellerini, ortanca Nafi Güral; Kütahya Porselen, Kütahya Seramik, Güral Harlek ve Sapanca Otel'i, İsmet Güral da Belek ve Tekirova'daki oteller ile Güral Porselen, Güral Kiremit şirketlerinin yönetimini aldı.

"Herkes işinde gücünde" diyerek sohbetimize başlıyor Rıza Güral'ın kızı Esin Güral Argat, Club Ali Bey'lerin üçüncü oteli Side-Sorgun'daki yeni otellerinde. Esin Güral'ın anlattıklarına göre, ailede hiçbir küslük yok ancak kimse kimsenin işine karışmıyor. Ama dört kardeşin şirketlerdeki hisseleri eşit. Kendilerinin babaları Rıza Güral ve iki kardeş (Erol Güral ve Esin Güral Argat) olarak aile anayasası hazırladıklarını kaydeden Esin Güral konuyla ilgili şunları söyledi:

TERMİK İÇİN FİZİBİLİTE YAPILIYOR
"ABD'den danışmanlık alıyoruz. Bir toplantı kaldı. Aile anayasasında aile üyelerinin hangi şartlarda işe gireceğini, staj şartları gibi birçok konu düzenleniyor. Örneğin aile üyeleri dışarıda 5 yıl çalışmak, çalıştığı yerde terfi almak zorunda. Damat ve gelinler hiçbir şekilde şirketlerde çalışamaz." Güral, 'bugüne kadar hiç söylememiştim' diyerek kendileri için yeni sektörden bahsetti: Enerji. "Termik santralla ilgileniyoruz" diyen Güral, şehir söylemese de santrali İç Anadolu'da planladıklarını açıkladı. İlk etapta 300 megavatlık küçük bir santral olacakmış ve fizibilite çalışmaları sürüyormuş. Bir diğer yeni iş ise inşaat... İstanbul Kartal'daki dev adliyenin yakınında konut projesine başladıklarını anlatan Güral, "25 bin metrekarelik alandaki proje konuttu ancak vazgeçip ofise döndük" dedi.
 
Antibakteriyel bardak bitmek üzere
Yılbaşında ruj izi çıkmayan cam üreten Güral Artcraft'ta ar-ge'ye özel önem veriliyor. Bilkent, Eskişehir, Drexel ve daha birçok üniversite ile ortak çalışmalar yaptıklarını kaydeden Esin Güral, bugünlerde yeni bir projeyi tamamlama aşamasında olduklarını söyledi: Antibakteriyel bardak... Bardaklar iyi yıkanmazsa bakteriler bir sonraki kullanan kişiye geçebilir. Güral'ın anlattıklarından antibakteriyel bardağın çıkış fikrinin de buradan doğduğunu anlıyoruz. Amaç toplu tüketimlerde bu bardakların kullanılmasını sağlamak. Güral, seri üretim için mesafe kaydettiklerini, yakında lansmanını yapacak hale geleceklerini söyledi.
 
"Hırvatistan, Mısır, Fas'ı araştırıyoruz"
Güral, Manavgat, Side'de 3 olan otel sayısını her yıl bir otel alarak 5 yılda 8'e çıkarmayı planladıklarını açıkladı. Yeni otelleri ya işletecek ya da kiralayacaklarını söyleyen Güral, 1 Mayıs'ta Side'de açtıkları oteli ise Zeynep Fadıllıoğlu tasarlamış. Anlatılanlara göre konaklama fiyatı bölgede diğer otellerin çok üzerinde. Farkı sağlanan içeriğe bağlıyorlar. Farklılık gerçekten görünüyor ancak kararı zaman, acenteler ve turistlerin vereceği kesin. Güral Hırvatistan, Mısır, Fas ve Uzakdoğu'yu araştırdıklarını belirtti ve ekledi: "Tayvan, Singapur ve Endonezya'yla ilgiliyiz. Bir otelle de neredeyse anlaştık."
 
Oğlum 'Yarın eve yine gel' demişti
Esin Güral, iş hayatında kadın olmanın zorluklarını bilen biri. "Çocuklar, sabah erken gidip geç geldiğim için beni fazla göremiyordu. Bir gün oğlum kapıdan uğurlarken 'yarın yine gel anne' demişti" diyerek uzun iş günlerinin bir anne açısından zorluğunu özetliyor. Ancak yine de kadınların iş hayatında olması gerektiğini düşünüyor. Güral bu nedenle, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile kadın istihdamını artırmaya yönelik olarak bir sosyal sorumluluk projesi üzerinde çalıştıklarından bahsetti. Kütahya'da gelir grubu en düşük mahalleleri seçip buradaki kadınlara bardak dekorlaması öğreteceklerini ve bunları kendi mağazalarında satacaklarını anlattı. Güral, projeyi UNDP yetkilileri ile birlikte ekimde tanıtacaklarını belirtti.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz